– Solskjær vil se meg i boksen

Donny van de Beek forteller at United-treneren vil spille på hans styrker.

Publisert Sist oppdatert

I et nytt intervju snakker Uniteds ferskeste spiller om overgangen til livet i Manchester, hvor han kan spille på midtbanen og om tittelambisjonene.

– Kan ikke vente

Midtbanemotoren forteller at overgangen til livet i Manchester har gått glatt og kjapt.

– Jeg må si at det har gått fort. Jeg føler meg virkelig bra her. Vi trener godt og det er allerede min andre uke her. Denne helgen kommer min første kamp og jeg kan ikke vente, sier Van de Beek til malaysiske Stadium Astro.

Nederlenderen virker å ha blitt omfavnet av et samlet United-apparat etter overgangen fra Ajax.

– Mange av spillerne har hjulpet meg. Assistene, treneren og alle rundt laget har også hjulpet meg mye.

I GANG: Donny van de Beek har hatt noen dager på seg til å gjøre seg kjent på Carrington.

Et omdiskutert tema når det gjelder spillere som kommer til England, er hvorvidt de trenger tid til å tilpasse seg den engelske fotballen.

Van de Beek tror ikke dette kommer til å bli et stort problem.

– Hvis du kan spillet, kan du tilpasse deg. Tempoet er veldig høyt, men du spiller også fotball med hodet. Er du en god spiller, er du en god spiller.

Solskjær vil se Van de Beek i boksen

Et annet tema når det gjelder Van de Beek, er hvilken plass han vil få i Ole Gunnar Solskjærs ellever.

Under sin pressekonferanse fredag sa nordmannen at det vil være plass til både 23-åringen, Bruno Fernandes og Paul Pogba på midtbanen.

MULIGE SAMARBEIDSPARTNERE: Det har blitt spekulert i om Ole Gunnar Solskjær vil finne plass til både Pogba, Fernandes og Van de Beek på midtbanen.

Nysigneringen mener selv at han kan bekle de fleste rollene på midtbanen.

– Jeg spiller overalt på midtbanen, det gjorde jeg forrige sesong også. Noen ganger spilte jeg som en nummer seks, andre ganger som en nummer åtte og andre ganger som en nummer ti. Jeg tror ikke det betyr så mye.

Samtidig forteller han at en av sine største styrker er å gå på løp inn i boksen. Dersom han får lov til å gjøre dette, mener han at han kan ha utgangspunkt hvor som helst.

– Har du den friheten, kan du spille overalt. Balansen må være god i laget. Alle spillerne kan ikke gå fremover hele tiden. Vi må spille smart.

Denne friheten skal han også ha blitt lovet av Solskjær.

Han sier også at en av styrkene mine er løpene inn i boksen, og det vil han se fra meg. Han sier også at jeg kan avtale med lagkameratene mine, slik at noen kan bli, mens andre kan bli med fremover.

LOVER FRIHET: Donny van de Beek sier at Ole Gunnar Solskjær har lovet ham frihet til å være med når United angriper.

– Det viktigste er å vinne titler

Nå gleder Van de Beek seg til å ta fatt på en sesong der United vil kjempe på mange forskjellige fronter.

Ifølge 23-åringen kommer laget til å kjempe for å vinne titler.

Det er det vi kommer til å kjempe for denne sesongen. Det viktigste er å vinne titler, det er det viktigste for klubben.

Van de Beek er imponert over hvordan hans nye klubb fremsto under innspurten foregående sesong. Nå vil han hjelpe laget til å ta enda nye steg.

Jeg synes klubben forbedret seg mye forrige sesong, spesielt i den siste delen. Vi vil fortsette å forbedre oss denne sesongen, og jeg vil hjelpe laget.

KONKURRENTER: Scott McTominay og Fred vil måtte kjempe med blant andre Donny van de Beek om spilletiden denne sesongen.

Med sin overgang til klubben, blir den allsidige nederlenderen del av en midtbanegruppe som allerede består av blant andre Pogba, Fernandes, Scott McTominay, Fred og Nemanja Matic.

Van de Beek mener United kommer til å få bruk for bredden denne sesongen.

Vi kommer til å trenge mange spillere, fordi vi kommer til å spille tre kamper i uka. Det er mye, og vi vil kjempe i hver konkurranse.

I en alder av 23 år, blir nederlenderen enda et ungt tilskudd til Ole Gunnar Solskjærs unge stall. Nå mener «Maradonny» at neste steg blir å gå fra å se lovende ut, til å få tellende resultater.

Nå handler det om å vise at vi kan vinne titler.

Powered by Labrador CMS