Manchester United v Liverpool - Premier League

Klar for Everton – håper å lære av Lampard

Publisert Sist oppdatert

Donny van de Beek har i løpet av ett og et halvt år aldri greid å spille seg til fast førstelagsspill i United.

Nå får han i stedet en ny Premier League-sjanse i Everton.

Det er imidlertid verdt å merke seg at dette fra Uniteds side kun er snakk om et utlån uten opsjon på kjøp til sommeren. Det virker altså som om Uniteds håp er at utlånet omsider skal gi 24-åringen den spilletiden og erfaringen i Premier League som er nødvendig for at han også skal kunne gjøre en enda bedre jobb for United.

Med spilletid i Everton vil jo også en eventuell ny United-manager til sommeren kunne høste fruktene av det.

Detaljene i overgangen er ikke kjent, men det skal være snakk om en låneovergangssum på om lag 500 000 pund, samt at Everton dekker hele Van de Beeks lønn på cirka 100 000 pund i uka.

Van de Beek fikk totalt 19 Premier League-kamper for United i sin første hele sesong, men bare fire av dem var fra start.

Denne sesongen har han ikke startet én eneste Premier League-kamp under Ole Gunnar Solskjær, Michael Carrick og Ralf Rangnicks ledelse, og det har totalt kun blitt 75 minutter med spilletid i ligaen fordelt på åtte innhopp.

Manchester United v BSC Young Boys: Group F - UEFA Champions League
VAN DE BEEKREFTET OVERGANG: Donny skal spille for Everton denne vårsesongen.

Så blir det interessant å se hvor mye spilletid han får i Everton under Frank Lampards ledelse.

Den tidligere Chelsea-manageren har i alle fall sett Van de Beek tett på tidligere i karrieren, blant annet i den legendariske 4-4-kampen mellom Chelsea og Ajax i 2019, der Van de Beek scoret, men Lampards Chelsea kom tilbake til 4-4 etter at nederlenderne fikk to røde kort.

– Jeg håper å bringe mine fotballkvaliteter, mitt pasningsspill og, selvsagt, å score mål. Det er en viktig del av mitt spill å score og å levere målgivende pasninger, og jeg vil prøve å gjøre det igjen. Og det handler ikke bare om det defensive, en må forsvare seg også som midtbanespiller, og jeg kan gjøre det også, uttaler Van de Beek til Evertons TV-kanal, etter å ha først sagt at han var glad for å være der, og at han gleder seg til å komme i gang med å hjelpe Everton oppover på tabellen.

– Jeg hadde et veldig positivt møte med den nye treneren. Vi har de samme idéene om fotball, og han hadde stor innflytelse på min avgjørelse. Jeg spilte mot ham da jeg var i Ajax, og han var i Chelsea [som manager], så han kjenner meg som spiller. Han tror jeg har kvaliteter som kan hjelpe laget.

– Jeg kan lære mye fra ham fordi han var i omtrent samme posisjon – en midtbanespiller som scoret mange mål. Han kan hjelpe meg mye, så jeg tror jeg er på et bra sted. Jeg ønsker å bli bedre mens jeg er i Everton. Det er alltid ting som kan bli bedre, og jeg jobber hver dag for å gjøre det.

KAN FORHÅPENTLIGVIS HJELPE VAN DE BEEK: Frank Lampard.
KAN FORHÅPENTLIGVIS HJELPE VAN DE BEEK: Frank Lampard.
Powered by Labrador CMS