Manchester United v Olympique Lyonnais - Pre-Season Friendly

– Det har vært en lang og hard vei tilbake

Publisert Sist oppdatert

Donny van de Beek er tilbake fra skade og fikk sine første 45 minutter på seks måneder da han kom inn ved pause mot Lyon i Edinburgh.

I et intervju med MUTV etter landing i USA forteller nederlenderen om den lange veien tilbake fra den grusomme kneskaden han pådro seg mot Bournemouth i januar og hvor godt det var å endelig kunne tre drakta over hodet og spille kamp igjen

– Jeg var veldig glad for å få mine første minutter på lang tid. Det at jeg scorte var også fint, men det viktigste er å få gode minutter i beina.

– Det har vært en lang vei tilbake, med mye hardt arbeid. Andre som har erfaring med denne typen skader vet at det er tøft å komme tilbake. Nå er jeg tilbake og jobber hver dag for å komme i enda bedre form og å bli sterkere.

Midtbanespilleren som har rukket å bli 26 år forteller at det er første gang han har vært ute med en så alvorlig skade og at det har vært tøft også mentalt.

– Det er litt annerledes når man blir satt ut av spill så lenge, og det er første gang i karrieren at jeg er borte så lenge. Mentalt har det også vært en veldig utfordrende periode, men jeg er veldig glad for å være tilbake på banen nå.

dvb2
TILBAKE: Donny van de Beek er tilbake etter den stygge kneskaden han pådro seg mot Bournemouth i januar.

Onana kommer til å skli fint inn i gruppen

Etter at det ble annonsert at André Onana er blitt United-spiller er det nå fire tidligere Ajax-spillere, som alle har spilt sammen i dagens United-tropp.

Van de Beek forteller at han ser frem mot å se kameruneren i aksjon i United-drakta.

– Jeg har kjent han i lang tid og han er en strålende keeper. Det er bra for alle i klubben.

At han kjenner flere fra før vil nok bare hjelpe ham i å komme inn i spillergruppen, skal vi tro hans nederlandske lagkompis.

– Som dere har sett med en del av de andre nye spillerne så finner de seg raskt til rette i gruppen, og det samme tror jeg kommer til å skje med André også. Det kommer til å gå veldig fint.

Manchester United Training Session and Press Conference
KOMMER RASKT INN I GRUPPA: André Onana kommer raskt til å finne seg til rette, skal vi tro Donny van de Beek.
Powered by Labrador CMS