Manchester United v Olympique Lyonnais - Pre-Season Friendly

Sår tvil om egen United-fremtid

Publisert Sist oppdatert

Donny van de Beek ble matchvinner i sommerens andre treningskamp da han scoret kampens eneste mål i 1-0-seieren over Lyon i Edinburgh.

Kampen var nederlenderens første etter kneskaden han pådro seg i hjemmemøtet mot Bournemouth i januar 2023.

Veien tilbake har vært lang og Van de Beek innrømmer at dette betydde mye selv om det «kun» er en treningskamp.

– Det var fint å være tilbake og spille min første kamp på seks måneder. Jeg trenger ikke en gang å snakke om at skadeperioden var veldig tøft mentalt. Å endelig være tilbake på banen var stort og det var ekstra fint å krone det med et mål.

– Jeg har sett frem til dette i flere måneder, selv om det kun er en treningskamp så var det et stort øyeblikk for meg. Det er i øyeblikk som dette man innser hvor mye man elsker å spille fotball og man nyter det enda mer når man vet at man har jobbet så hardt for å komme tilbake.

I intervjuet med MUTV like etter kampen forteller 26-åringen også at målet kom etter en bevegelse han selv liker veldig godt, nemlig å komme inn i feltet fra dypet.

– Om du ser tilbake i tid så er det slik som dette jeg har scoret de fleste av målene mine. Når ballen spilles ut i feltet og jeg kan avslutte med innsiden av foten og plassere ballen mot mål.

Etter intervjuet med MUTV gikk Van de Beek videre til The United Stand. Der pratet midtbanespilleren om både sin tidligere lagkamerat Onana og egen fremtid.

– Han er en strålende keeper, jeg har spilt sammen med ham i flere år tidligere. Han er en karakter, han er god med beina og er god på streken. Mine forventninger til ham [Onana] er store.

– Akkurat nå er det vanskelig å si hvor min fremtid vil være. Jeg har akkurat kommet tilbake fra skade og spilt mine første minutter etter å ha trent noen uker. Det kan skje noe hver dag i fotballen. Hva som skjer med min fremtid er fortsatt uvisst. Det er muligheter for at jeg drar, men vi holder alle muligheter åpne.

Powered by Labrador CMS