– Donny må spørre United hva de ønsker med ham

Ajax-legenden Ronald de Boer mener Donny van de Beek bør be om utlån eller klubbytte om ikke situasjonen endrer seg.

Publisert Sist oppdatert

Donny van de Beek har kun startet to ligakamper og åtte kamper totalt etter overgangen fra Ajax i sommer.

SOLSKJÆR: Donny kommer til å utgjøre en forskjell for oss i mange kamper.

Det har fått mange til å stille spørsmål ved hvorfor United betalte rundt 40 millioner pund for den talentfulle midtbanespilleren, selv om Ole Gunnar Solskjær gjentatte ganger har forsikret både Van de Beek og hans tilhengere om at nederlenderen vil få sine muligheter.

– Bør kanskje diskutere lån eller salg

Det har imidlertid ikke dempet viljen til en rekke fotballpersonligheter i Van de Beeks hjemland til å komme med råd til midtbanespilleren.

Sist ut er Ronald de Boer som er assistenttrener for Ajax sitt juniorlag og tvillingbror av Nederlands landslagstrener Frank de Boer. 

TÅLMODIG: Ole Gunnar Solskjær har så langt hovedsaklig brukt Donny van de Beek som innbytter i de fleste av ligakampene. Den manglende spilletiden for nederlenderen har overrasket mange.

– Europamesterskapet kommer snart og han vil utvilsomt ønske å spille der. Kanskje er det tid for ham å ha en diskusjon med klubben om hva de ønsker av han, sier De Boer til avisen Algemeen Dagblad.

Ronald de Boer, som i likhet med Van de Beek har vokst med i Ajax-akademiet, mener sågar at Uniteds nye midtbanespiller bør se på mulighetene til å spille i Spania. 

– Om utsiktene til mer spilletid ikke blir bedre, må han kanskje be om å bli lånt ut eller til og med bli solgt. Jeg tror stilen hans passer bedre i den spanske ligaen enn i England. I England er det ofte lange pasninger og «hit and run», mens den spanske fotballen består av kombinasjonsspill som passer Ajax-stilen hans bedre.

– Ikke en flopp

Den tidligere Ajax- og Barcelona-spilleren mener imidlertid det er for tidlig å avskrive Van de Beek i United.

– Noen ganger trenger du litt flaks og selv om det ikke ser veldig lyst ut akkurat nå kan én veldig god kamp snu alt. Vi vet heller ikke hva som skjer bak kulissene. Kanskje har det vært Uniteds mål at han skulle bruke denne sesongen på å tilvenne seg og blir klar til neste sesong, sier De Boer.

SKEPTISK: Ronald de Boer mener Donny van de Beek bør be om en prat med United-ledelsen om fremtiden sin.

Van de Beek har kun startet bortekampene mot Southampton og West Ham i ligaen, men har startet tre kamper både i Champions League og ligacupen.

Det er ventet at han får sjansen fra start når Watfrd gjester Ole Trafford i FA-cupen lørdag. 

Powered by Labrador CMS