Støtter Van de Beek: – Han har ikke fått hjelp

Rio Ferdinand er sikker på at Donny van de Beek kan være en nyttig brikke for Ole Gunnar Solskjær og skjønner ikke hvorfor nederlenderen ikke har fått flere sjanser.

Publisert Sist oppdatert

Én av dem kom i FA-cupkvartfinalen mot Leicester. Van de Beek var involvert i 1-1-scoringen til Mason Greenwood, men ble tatt av etter en drøy time.

I fire av de seks siste startene hans har nederlenderen blitt erstattet av Bruno Fernandes.

– Jeg sympatiserer med ham. Jeg bryr meg ikke om hvem det er snakk om. Hvis du spiller to minutter her og tre minutter kan du ikke prestere. Det spiller ingen rolle hvilket nivå du er på, sier Ferdinand i sin podkast.

– Han har ikke fått hjelp med hensyn til muligheter og laguttak, så jeg synes ikke det er rettferdig å si at han underpresterer. Han har ikke fått muligheten til å prestere over tid.

– Det ville vært interessant å høre hvorfor han lot seg overbevise til å komme til United, for jeg tror ikke han ville kommet hvis han visste hvor få muligheter han skulle få.

NEDERLAG: Donny van de Beek og United røk ut av FA-cupen mot Leicester.
NEDERLAG: Donny van de Beek og United røk ut av FA-cupen mot Leicester.

Ferdinand mener Van de Beek burde fått flere muligheter. Spørsmålet er hvor han skal spille når Fernandes opererer i tierrollen.

– Han imponerte meg i Ajax med bevegelsene sine inn i 16-meteren. Han kunne også spille dypere og diktere tempoet i kampen.

– Jeg er ganske sikker på at han kan være en verdifull brikke for dette United-laget. Han kan skape målsjanser, og var involvert i målet mot Leicester.

– Men skal han inn i 16-meteren må han spille der Bruno Fernandes er, og det kommer han ikke til å gjøre. Spørsmålet er om han kan gjøre det samme som i en rolle som nummer 8 eller nummer 6. Jeg tror han kan det. Han er en intelligent spiller.

– Men det er åpenbart at United ønsker å benytte et rigid midtbanesystem bak Bruno.

– Det gir mening, men reiser spørsmålet: Hvorfor kjøpte de han da?

Powered by Labrador CMS