Ønsker ikke å kaste han inn for spilletidens skyld

United-sjefen har åpnet opp om planer, samt posisjonen til Donny van de Beek i troppen.

Publisert Sist oppdatert

Søndag kveld barker United og Liverpool sammen for andre gangen på én uke, dog denne gangen i den prestisjefylte FA-cupen. På Anfield sto det 0-0 når 90 minutter var spilt, men det forventes ikke at noen av de to managerne sparer på kruttet nå, når det står om avansement i cupen.

Solskjær har allerede bekreftet at Lindelöf er klar til kamp, og at det kommer til å være noen endringer fra laget som slo Fulham tidligere i uken.

LES OGSÅ: Våre vurderinger om laget mot Liverpool

Har hatt en plan

Det skal ikke legges skjul på at Ole Gunnar Solskjær har gjort forbedringer med laget siden han ankom klubben, noe man kan se på deres nåværende tabell-topp alene.

– Jeg satte en plan for meg selv, og for klubben, og det var en plan klubben og kunne tro på. Etter det har man bare måttet krysse fingrene, innrømmer den norske treneren i en pressekonferanse i forkant av Liverpool-kampen.

Han trekker frem hvordan han ønsket et lag som ikke var bygd opp av innkjøpte stjernespillere, men heller et lag som var bygd etter egenskaper og personlighet; noe han føler laget viser.

– Du kan ikke bare kjøpe inn de store talentene, du må gjøre research og finne ut mer om dem. Det er like viktig å se på hva slags personligheter de er, for å vite om de passer inn i det laget og det miljøet man prøver å bygge.

Ikke bare føler Solskjær at han har fått inn gode personligheter gjennom overgangsvinduene, men han føler de har hatt en positiv innvirkning på hele gruppa.

– Vi har fått inn Bruno, og vi har fått inn Cavani, Telles og Van de Beek, noe som virkelig har gitt oss en sterkere mentalitet. Vi har forbedret oss, og vi har begynt å vinne de vanskelige kampene. Og det skal sies at, med en stall hvor jeg har spillere som Bruno, Cavani og Paul Pogba, så føler jeg at vi har en viss sjanse for suksess; det gjør jobben min mye enklere.

KLAR FOR SUKSESS: Paul Pogba er en av spillerne Solskjær føler kan ta klubben med til nye høyder.

Vil være involvert

Ser man bort ifra Bruno Fernandes, er det en annen United-overgang som stadig vekk havner i mediene; nemlig Donny van de Beek. Det har ikke vært flust av muligheter for det nederlandske midtbanetalentet i United-trøya, men Solskjær ser ingen grunn til bekymring.

– Selvfølgelig, jeg vil ikke si han er 100% fornøyd; han vil jo selvfølgelig spille mer, men han er fokusert og han gjør jobben sin godt, forteller Solskjær.

VIL SPILLE MER: Solskjær legger ikke skjul på at Donny van de Beek vil ha mer spilletid i United-trøya.

Den norske treneren innrømmer at han ser mye av seg selv fra dagene under Ferguson i Van de Beek, og er sikker på at nederlenderen forstår utfordringen, samt konkurransen om hans posisjon i start-elleveren.

– Når vi spiller bra, og har spillere som spiller bra i hans posisjon, ønsker vi jo ikke å bare kaste han inn for å gi spilletid, noe også han forstår. Vi vet at han spiller bra når han får muligheten.

Søndag kveld, derimot, vil det komme en mulighet for Van de Beek å kunne involveres i FA-cupen mot Liverpool, noe Solskjær bekrefter.

– Han vil definitivt være involvert, og man skal ikke se bort ifra at han er den faktoren som gir oss en ekstra fordel. Han har mange kvaliteter, og han stoler på seg selv og sine kvaliteter.

Har gitt mye til troppen

Van de Beek er ikke den eneste nye signeringen Solskjær og United gjorde i sommer, og mens nederlenderen venter tålmodig på sine muligheter, finner han selskap i den brasilianske venstrebacken Alex Telles.

HAR KONKURRANSE: Alex Telles har tøff konkurranse i Luke Shaw når det kommer til plassen i start-elleveren, og den brasilianske backen har ofte sett seg slått av engelskmannen.

– Det har ikke vært lett for dem, som begge har vært kapteiner i sine respektive klubber, innrømmer Solskjær.

Han legger ikke skjul på det er, og vil være, vanskelig å finne plass til de to spillerne når han har et lag som spiller godt sammen. Likevel er han full av lovord når det kommer til både Van de Beek og Telles, og skryter av innvirkningen de to spillerne har hatt på troppen.

– De har kommet med så mye viktig for hele troppen, og de spiller en viktig rolle i planene vi har for tiden fremover.

Powered by Labrador CMS