– Donny kommer til å utgjøre forskjellen i mange kamper for oss denne sesongen

Publisert Sist oppdatert

På del to av pressekonferansen ville en journalist høre om mulig utlån av Jesse Lingard, men Ole Gunnar Solskjærs svar handlet mest om hvordan de spillerne som ikke spiller så mye kan bli nyttige, og få en enda viktigere rolle.

– Denne sesongen kommer til å handle om stallen, og rotasjon, og om å stille med de riktige spillerne til riktig tid. Vi har sett så mange skader, og kampprogrammet er så hektisk. Vi har vært ganske gode på rotasjon, noe som har gitt oss en god situasjon.

Han trakk frem Chelsea-City-kampen som et eksempel på hvor mye det kan ha å si at en ikke har spilt kamp få dager før, før han nevnte Eric Bailly som et godt eksempel på en spiller som har vært ute av laget, men som har tatt sjansen når han har fått den.

– Se på Eric Bailly, han har kommet inn og har vært briljant. Han har ventet, og han har hatt mange småplager og skader, påpekte Solskjær, som sa at det viktigste arbeidet skjer på treningsfeltet, og at en så må ta muligheten når den kommer.

– Når en får sjansen, vær klar til å ta den. 

LES OGSÅ: Solskjær lo av Klopp-kommentar, og refererte til Benítez-tirade 

HAR TATT SJANSEN: Eric Bailly.

Tror Van de Beek blir viktig

En annen spiller som ikke har spilt så veldig mye, er Donny van de Beek.

Van de Beeks United-karriere har ikke startet i samme rakettfart som Bruno Fernandes’ United-karriere gjorde det, og nederlenderen er heller ikke ventet å starte i ligacupsemifinalen mot City.

Det er kanskje viktig å huske på at mange spillere som kommer inn fra andre land trenger vesentlig mer tid enn Fernandes på å få vist det de er gode på, og på del to av pressekonferansen før City-kampen passet Solskjær på å påpeke noen eksempler på det.

– Jeg synes vi noen ganger er altfor raske med å konkludere om at det er en fiasko om en spiller ikke spiller. Victor og Fred er gode eksempler på laget mitt om at det tar litt tid, og de er nå svært viktige spillere i stallen vår, og på laget vårt, og det vil bli slik med Donny også. Han har kommet inn, og er en av mange midtbanespillere med kvaliteter.

STOR FORSKJELL: Mourinho-kjøpet Fred så ikke ut som en spesielt god signering i starten – men har etter hvert blitt en viktig brikke i Solskjærs United.
STOR FORSKJELL: Mourinho-kjøpet Fred så ikke ut som en spesielt god signering i starten – men har etter hvert blitt en viktig brikke i Solskjærs United.

LES OGSÅ: – Vi er i god form, har forberedt oss godt, det er ingen unnskyldninger

– Han kjemper med Bruno, Juan og Jesse, jeg har mange tiere, og mange sentrale midtbanespillere med Paul, Nemanja, Scott og Fred. Det er mange, og Donny har spilt bra når han har fått sjansen, og det å være klar er viktig. Han er alltid klar, han jobber hardt på trening, er positiv, og han kommer til å utgjøre forskjellen i mange kamper for oss denne sesongen, men han kommer til å vokse mer og mer til neste år.

– Vi er et bedre lag nå enn vi var for 6 og 12 måneder siden

United kom i fjorårssesongen til semifinaler i både Europa League, FA-cupen og i ligacupen – og tapte alle tre duellene, mot henholdsvis Sevilla, Chelsea og Manchester City.

Solskjær ble spurt om de har lært noe av det som skjedde.

– Vi har forhåpentligvis lært, men det handler egentlig ikke om læring – noen ganger handler det om små marginer, og noen ganger om kvalitet, og vi er et bedre lag nå enn vi var for seks måneder siden, eller for tolv måneder siden.

– Forhåpentligvis har vi kvaliteten når det gjelder – når vi har en mulighet, når vi har en én-mot-én-situasjon, eller når en forsvarsspiller blokkerer, eller vi forsvarer oss godt, svarte Solskjær, vel vitende om at mange små detaljer kan bli helt avgjørende for utfallet.

HÅPER DET BLIR AVGJØRENDE AT UNITED HAR BLITT BEDRE: Ole Gunnar Solskjær.

Solskjær mener et viktig aspekt ved å vinne et trofé er at spillerne blir besatte av å vinne mer sammen.

– Jeg snakker av egen erfaring. Da jeg først vant ligaen i Manchester United, så ble det som et dop å feire med lagkameratene på banen med et trofé. Det blir en greie hvor du blir avhengig av å vinne. Du spiller fotball for å vinne troféer, selv om du bare beveger deg videre til neste når du vinner et trofé. Det gir deg sulten til å få mer. For dette laget ville det vært et veldig stort steg [å vinne noe].

Powered by Labrador CMS