Bare startet to kamper – dette er forklaringen

Ole Gunnar Solskjær forklarer hvorfor han faser Donny van de Beek inn i United-laget.

Publisert Sist oppdatert

Det var knyttet stor optimisme til den nederlandske nysigneringen før sesongen, men foreløpig har Van de Beek kun startet to kamper for Manchester United.

Begge i ligacupen.

I Premier League har Paul Pogba, Scott McTominay, Fred og Nemanja Matic alle startet minst én kamp.

– Donny er i form, men det handler om konkurranse om plassene og at han skal få tid til å finne seg til rette. Han har nye lagkamerater, og han skal spille i en ny liga, svarte Solskjær da han fikk spørsmål om Van de Beeks spilletid på fredagens pressekonferanse.

– Han er en topp fyr og en topp fotballspiller som er ydmyk og jobber hardt.

– Han vil selvfølgelig spille mer, og dere kommer til å få se ham. Vi har en lang sesong foran oss, og han har imponert meg.

NYSIGNERING: Donny van de Beek på trening før avreise til Paris.

Tidligere denne uka snakket Chelsea-spiller Hakim Ziyech om hvordan de to lagkameratene begge har fått en utfordrende start på Premier League-karrieren.

– Vi snakket mye sammen da han flyttet til Manchester, men de siste ukene har det ikke vært så mye prat. Han må bli vant til ting. Han kommer fra et annet land med en annen spillestil, så han må bare tilpasse seg. Jeg er 100 prosent sikker på at han vil bli en verdifull spiller for United, sa Ziyech, som selv har spilt 18 minutter for Chelsea i Premier League.

Lørdag møtes de tidligere Ajax-spillerne på Old Trafford.

SPILTE SAMMEN: Donny van de Beek (t.h.) og Hakim Ziyech (midten) i Ajax.
Powered by Labrador CMS