– Kommer til å forbedre oss nå, og i årene som kommer

Nordmannen snakker blant annet om Donny van de Beek i nytt intervju.

Publisert Sist oppdatert

Det er under en måned til overgangsvinduet stenger den 5. oktober, og Manchester United har foreløpig signert én spiller til seniorlaget, i form av Donny van de Beek.

I et intervju med BBCs 5 Live Sport, forteller Ole Gunnar Solskjær om overgangsvinduet og sin nye nederlandske rekrutt.

– Alle kan ikke bruke millioner og millioner

Nordmannen får spørsmål om det er viktig å finne en balanse mellom å signere spillere og bygge videre på de man allerede har.

– Det er aldri lett å ha for mange nye spillere i et lag. Det tar tid for spillere å smelte sammen til en enhet.

Samtidig benytter han anledningen å sende det som ser ut til å være et lite stikk mot enkelte andre av toppklubbene, som har signert spillere i fleng denne sommeren.

– Vi har sett at noen klubber går for en «quick-fix» og henter (mange) spillere, mens noen stoler på prosessen og har tillit til kontinuiteten i coachingen og at man forbedrer seg med tiden.

TRO PÅ TRENERNE: Ole Gunnar Solskjær mener coaching kan være vel så viktig for å utvikle et lag som nye spillere.

Til tross for at coachingen er viktig, kommer ikke Solskjær unna at nye signeringer er viktige for å drive et lag fremover.

– Resultatene lyver ikke, så vi må prestere, men også hente spillere som har andre kvaliteter enn dem vi har allerede. Da vi signerte Bruno (Fernandes), visste vi at vi trengte den typen spiller, sier 47-åringen og fortsetter:

– Nå har vi signert Donny (van de Beek) og han er en type spiller som jeg følte vi trengte i stallen. Han er en type person som vil passe med kulturen og laget og forbedre oss neste sesong og i årene som kommer.

Men Solskjær minner på at tiden vi er inne i, gir utslag i overgangsmarkedet.

– Vi vet alle at denne sommeren og dette året har vært veldig rart. Og det er veldig viktig at alle skjønner at dette har en påvirkning på fotballen, og ikke alle kan bruke millioner og millioner.

Roser Van de Beek

Nevnte Van de Beek hadde sin første dag som United-spiller onsdag, og Solskjær har mange lovord å komme med om den talentfulle 23-åringen.

– Han er en fleksibel spiller, han er en intelligent spiller, han har mye energi og entusiasme, og han utvikler seg hele tiden.

ROSES AV SJEFEN: Donny van de Beek får ros av Solskjær etter overgangen til Manchester United.

En av nederlenderens mange gode egenskaper, er evnen til å score mål, noe United-treneren tror kommer til å komme godt med.

– Han scorer mål, og vi trenger flere mål fra midtbanen. Spissene scoret selvfølgelig en del mål, og Bruno scoret mål, men vi trenger mål fra resten av stallen, fordi vi scoret ikke nok til å utfordre de på toppen av ligaen.

I tillegg roses Van de Beek for sin spillforståelse.

– Så han vil tilføre sin kreativitet, evnen til å lese og forstå spillet. Han ser hvor det er rom og kommer dit tidsnok. Hans timing i bevegelsene er fantastisk.

Kristiansunderen kan også fortelle at han lenge har visst hvem det tidligere Ajax-talentet er.

– Jeg har faktisk fulgt Donny. Hans første mål var faktisk mot meg og mitt lag, da jeg trente Molde i 2015. Vi spilte 1-1 på Amsterdam Arena, og han scoret med en fantastisk heading, samtidig som han skallet til midtstopperen min.

DEN GANG DA: Donny van de Beek scoret sitt første mål mot norske Molde, med Ole Gunnar Solskjær på sidelinjen.

Det mener Solskjær viser en del av karakteren til Van de Beek.

– Han var veldig modig, sier nordmannen og legger til:

– Han har en smittende holdning. Når du ser en spiller smile, har han en drive og en lyst.

Og karakteren, den har han fått god hjelp til å kartlegge.

– Jeg har snakket med Edwin van der Sar, jeg har snakket med andre spillere som kjenner ham. Jeg bare bruker de menneskene jeg kjenner og stoler på til å bedømme hans karakter.

Powered by Labrador CMS