– Jeg synes ikke at han gjorde et godt valg

Flere nederlendere mener Donny van de Beek gjorde en feil som dro til United.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke første gang vi hører det denne høsten – at Donny van de Beek gjorde en feil ved å dra til United.

23-åringen har «bare» vært på banen i 11 av Uniteds 19 kamper denne sesongen. Han har bare to kamper fra start i Premier League, åtte totalt, noe som visstnok er klare tegn på at han tre og en halv måned ut i United-karrieren har gjort en feil.

I alle fall ifølge visse eksperter, nå sist Louis van Gaal og Johnny Heitinga, tidligere nederlandsk landslagsspiller.

– Jeg håper at tiden hans kommer, men jeg synes ikke at han gjorde et godt valg, sier Van Gaal til Football Oranje.

– Jeg sa det med en gang. Hvis du har Paul Pogba og Bruno Fernandes allerede – hvor skal Van de Beek spille? Han har ikke kvalitetene til Pogba eller Fernandes. Nå ser vi også at Pogba ikke starter like ofte. Når skal han da få sjansen?

– Dette er noe jeg mener at man kunne sett i forkant. Det er så mange lag som kunne passet ham bedre, sier Van Gaal.

Heitinga, som hadde en lang karriere bak seg for Nederland og også Everton og nå er ungdomstrener i Ajax, sier mye det samme.

I TVIL: Johnny Heitinga og Louis van Gaal er bare to av mange nederlendere som er bekymret etter Donny van de Beeks overgang til United.
I TVIL: Johnny Heitinga og Louis van Gaal er bare to av mange nederlendere som er bekymret etter Donny van de Beeks overgang til United.

– Jeg har mine tvil om han tok den rette avgjørelsen i å gå til United. Han må bli vant til tempoet, det fysiske. Det er tøft, det er intenst i Premier League. Den nederlandske ligaen kan ikke sammenliknes, men det er ikke lett når man ser hvilke andre midtbanespillere som allerede er i United.

– Jeg er litt bekymret for utviklingen hans nå, siden han ikke spiller så mange kamper. I hans alder så trenger han kamper. Dette er ikke bra for utviklingen hans.

– Jeg har mine tvil om han tok den rette avgjørelsen da han dro til United, sier Heitinga.

Powered by Labrador CMS