Manchester United v Crystal Palace

Donny van de Beek: – Håper å kunne gi noe tilbake til fansen

Publisert Sist oppdatert

Donny van de Beek leverte gode 45 minutter i kampen mot Crystal Palace og noterte seg for en målgivende pasning på Uniteds andre mål som Marcus Rashford satte i nettet.

Etter kampen var det en åpenhjertig nederlender som snakket med Sky Sports og en rekke andre medier. Der sa Van de Beek at tiden i England ikke bare har vært negativ.

– Jeg synes ikke alt har vært dårlig. Jeg håper jeg også har vist noen gode øyeblikk. Jeg vil ikke forandre meg som spiller, jeg vil ikke gjøre det. En hver spiller har sine kvaliteter og jeg har mine. De må jeg passe på å bevare.

Manchester United v Crystal Palace
HODERUFS: Lagkameratene Victor Lindelöf og Jadon Sancho var fornøyde med Van de Beek sitt bidrag i kampen mot Crystal Palace.

Van de Beek takker også for støtten United-fansen har vist han gjennom tiden han har vært i klubben og at flere fans har ropt at manageren må sette ham inn i jakten på mål.

– Det er positivt at de liker meg og at de vet at jeg alltid vil gi alt for denne klubben. Jeg håper jeg en dag kan gi dem noe tilbake.

Mange har trodd at Van de Beek sitt forhold til Ten Hag ville gjøre at han skulle spille en enda større rolle tidlig i den nye managerens regime. Hittil har Van de Beek likevel måttet være tålmodig i vente på sjansen.

– Selvfølgelig sa alle det fordi jeg jobbet med ham i Ajax, men til syvende og sist må man gjøre det godt på trening og i kamp, det gir ingen mening hvem som er treneren. Jeg må finne min rolle i laget, og selvfølgelig kjenner han [Ten Hag] meg som spiller, men det betyr ingenting.

Midtbanespilleren peker også på at managerskiftet gir flere av spillerne som har slitt de siste sesongene [Martial, Rashford, Bailly], seg selv inkludert, en ny sjanse til å vise seg frem.

– Alle starter med blanke ark. En ny manager betyr en ny sjanse for alle, ikke bare for meg og de andre gutta [som har hatt det vanskelig, alle ønsker å vise seg frem fra sin beste side.

En ting som ble lagt merke til blant media var buingen på Harry Maguire. Van de Beek sier han også la merke til det, men mente i likhet med redaksjonen i united.no at Maguire gjorde en god kamp.

Manchester United v Crystal Palace
GOD KAMP: Donny van de Beek synes Harry Maguire gjorde en god kamp og ikke fortjente buingen han mottok under kampen mot Crystal Palace.

– Jeg hørte det jeg også, jeg skjønte egentlig ikke hva som skjedde, men jeg synes det jeg så av Harry [Maguire] i dag var veldig bra. Han var veldig aggressiv og han vant så mange baller i dag. Det viser at han har en stor personlighet og blir viktig for oss i den kommende sesongen.

Powered by Labrador CMS