Donny 2

– Jeg undervurderte hvilken negativ effekt det hadde på ham

Nederlenderens tidligere agent refser også United for at Paul Pogba ble foretrukket fremfor Van de Beek til tross for at franskmannen kom for sent til trening.

Publisert Sist oppdatert

Guido Albers var agenten som fremforhandlet overgangen til Donny van de Beek da den nederlandske midtbanspilleren forlot Ajax til fordel for Manchester United.

Overgangen United ble imidlertid  ikke slik verken Albers eller Van de Beek selv hadde håpet på. 

– I Nederland ble Donny verdsatt, han spilte bra og han var ekstremt populær blant fansen. I United fikk han nesten aldri sjansen. Forholdet mellom ham og klubben ble ganske kjølig, sier Albers i podcasten DoneDeal hos det nederlandske nettstedet VoetbalPrimeur.nl

Trente ti timer daglig

Etter en tøff debutsesong i United skulle Donny van de Beek få fart på karrieren igjen i EM sist sommer, men like før EM pådro United-spilleren seg en skade og gikk glipp av mesterskapet.

Van de Beek lot seg imidlertid ikke knekke, sier hans tidligere agent Albers.

Manchester United v Liverpool FC - Premier League
USIKKER FREMTID: Donny van de Beek har slitt med å få tillit av Uniteds managere etter overgangen fra Ajax sommeren 2020.

– Han la en plan, sammen med støttespillere, for å kunne returnere til United i toppform. Han håpet han ville ha en sjanse, men det gikk politikk i at det var andre som ble foretrukket. Han måtte kjempe mot Paul Pogba. Pogba kom for sent på trening, sa unnskyld og så spilte Pogba. Det gjorde han i stedet for en gutt som hadde trent ti timer hver dag gjennom åtte uker for å vise at han var god nok. Jeg skjønner at han ble skuffet, sier Albers.

Det gikk ikke mye bedre under Ralf Rangnick for under tyskeren ble Van den Beek lånt ut til Everton.

Foreløpig har Van de Beek heller ikke fått særlig tillit av sin gamle sjef fra Ajax-dagene, Erik ten Hag og har kun tre innhopp fra benken i Premier League. 

– Jeg undervurderte hvilken negativ effekt det hadde på ham rent psykisk at han ikke spilte. Jeg burde sett det tidligere og spurt meg selv hva jeg kunne gjort for å hjelpe ham, sier Albers.

Byttet agent

Donny van de Beek byttet agent, fra Albers til Ali Dursun, som blant annet har Frenkie de Jong i stallen sin.

Håpet til Uniteds nederlandske midtbanespiller var å få til et klubbytte.

Donny
TRENT HARDT: Donny van de Beek kjemper en tøff kamp for å komme seg inn på United-laget etter at United forsterket medtbanen i sommer med både Casemiro og Christian Eriksen.

Albers sier det var en stor skuffelse for ham.

– Jeg ble veldig skuffet, for jeg kunne ikke se det komme. Jeg så skuffelsen hos ham i måten han hadde blitt behandlet på av United, og han hadde sett med egne øyne den jobben jeg la ned for å bedre situasjonen hans. Men da det ble klart at United ikke ville gi slipp på ham, hadde han bestemt seg, sier Albers.

Powered by Labrador CMS