Landslagssjefen forstår Solskjærs luksusproblem

Men Frank de Boer erkjenner at situasjonen i Manchester United er utfordrende for Donny van de Beek.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere Ajax-profilen har ikke fått helt den starten på United-karrieren som mange hadde håpet på.

23-åringen har fortsatt ikke startet en Premier League-kamp, og Patrice Evra er blant dem som har uttrykt sin bekymring.

Ole Gunnar Solskjær har på sin side forklart at Van de Beek må være tålmodig og ta tiden til hjelp for å tilpasse seg sin nye hverdag som United-spiller.

I forkant av Nederlands landskamper ble De Boer spilt på åpent mål på en pressekonferanse og fikk spørsmål om han ville gi Van de Beek en trøstende klem.

– Jeg kan ikke klemme ham nå selvfølgelig! Jeg skal forsøke å gi ham så mye selvtillit som mulig. Jeg startet ham for eksempel mot Italia, svarte De Boer.

LANDSLAGSTRENER: Frank de Boer leder Memphis Depay og de andre nederlenderne.

De Boer: – Utfordrende

Landslagssjefen uttrykker sin forståelse for at konkurransen på Solskjærs midtbane er tøff. Paul Pogba og Nemanja Matic har lenge vært faste brikker på laget, men de siste ukene har Fred og Scott McTominay spilt de viktigste kampene. I tillegg skal det alltid være plass til Bruno Fernandes litt høyere i banen.

– Jeg har sett ham (Van de Beek) i aksjon for United et par ganger. Han har gjort det bra, men de har en fantastisk midtbane med Fernandes, Pogba, Fred, McTominay og Matic, sier De Boer.

– Det er utfordrende, men jeg er sikker på at han vil få mer spilletid. Jeg forstår at han vil spille oftere, men samtidig er det normalt at du må tilpasse deg når du kommer til en ny liga.

– La oss håpe at han får mer spilletid etter hvert. Jeg er glad for at han er uthvilt, og vi kan bruke ham her.

Van de Beek møter lagkamerat David de Gea i onsdagens landskamp mot Spania. I oktober spilte 23-åringen begge kampene til Nederland og scoret mot Italia.

LITE SPILLETID: Donny van de Beek har mange innhopp, men få kamper fra start i United-trøya.

Solskjær: – Vil bli viktig

I oktober stusset nevnte Evra på hvorfor Manchester United egentlig kjøpte Van de Beek.

– Jeg har ikke noe i mot Van de Beek, men hvorfor signerte klubben ham? Han ser hver eneste kamp fra tribunen. Vi trenger han rett og slett ikke, sa franskmannen.

Solskjær har gang på gang lovet at nederlenderen vil få mer spilletid utover i sesongen.

– Donny kommer til å bli viktig for oss denne sesongen. Jeg har sagt det flere ganger allerede. Han har vist kvalitet i hver kamp han har spilt. Han banker på døren, sa Solskjær i oktober.

– Donny har en stor fotballintelligens som han har fra en god skole i Ajax. Han beveger seg smart og spiller enkelt, men veldig effektivt. Alle samtalene jeg har hatt med ham viser at han er skikkelig påskrudd.

LEST DENNE?

 

Powered by Labrador CMS