Manchester United Pre-Season Tour in Thailand

Van de Beek om den kommende sesongen: – Jeg vil spille!

Donny van de Beek er tilbake i United-troppen etter utlånet til Everton og er offensiv på egne og klubbens vegne før sesongen sparker i gang.

Publisert Sist oppdatert

I United-drakta har det kladdet for den nå 25 år gamle midtbanespilleren. Siden han ble hentet før 2020/2021-sesongen har nederlenderen startet 19 kamper for klubben og kun 4 i Premier League. Likevel er Van de Beek offensiv både på egne og laget vegne da han ble intervjuet av klubbens medieavdeling.

– Personlig ønsker jeg å spille så mange minutter som jeg kan.

– Jeg tror vi må forbedre oss som lag. Hvis du ser på forrige sesong, har vi mange ting å forbedre, og hvis vi jobber med det nå, så får vi se hvor vi ender opp. Vi vil kjempe på alle plan. 

Van de Beek kjenner med det godt til Ten Hags treningsmetoder og sier han kjenner til flere aspekter i treningsarbeidet de første ukene i sesongoppkjøringen.

– Jeg har jobbet tre år med Erik [Ten Hag], men nå er det noen år siden sist. Jeg kjenner igjen mange av tingene vi gjorde i Ajax også, som treningsting. Så ja, jeg er godt kjent med systemet hans [Ten Hag]. 

Manchester United Pre-Season Training Session
GODE SKUSSMÅL: Erik ten Hag, Mitchell van der Gaag og Steve McClaren omtales alle i positive ordlag av Donny van de Beek.

Erik Ten Hags assistenter, Mitchell van der Gaag og Steve McClaren har fått gode skussmål av flere kilder innad i klubben etter at sesongoppkjøringen startet. Likevel er Van der Gaag er en trener Van de Beek ikke kjente til fra før selv om de var i Ajax på samme tidspunkt tidligere.

– Mitchell var i Ajax samtidig som meg, men jeg hadde han likevel ikke som trener. Steve kjenner jeg fra før, han jobbet i Nederland før, men også i England og med hans erfaring tror jeg han kan hjelpe laget mye og jeg ser veldig frem til at laget utvikler seg under dem.

Liverpool v Manchester United - Preseason Friendly
BLINKSKUDD: Donny van de Beek trykket til i duellene mot Liverpool, men fikk ikke til så mye med ball. Nå håper han på mer spilletid under Ten Hags ledelse.

Han er også glad for å kunne ta på seg United-drakta igjen, men er glad for han fikk erfaringen av å dra på utlån til en annen Premier League-klubb.

– United er en massiv klubb med mange fans, og det er alltid en spesiell følelse å bruke skjorten. Jeg veldig glad for å være tilbake. Min erfaring av utlånet til Everton synes jeg var bra. 

– Det er klart at jeg var litt uheldig med skadene mine. Jeg gikk glipp av mange kamper, men det er fint å ha den erfaringen. Det var ikke en lett sesong for laget, fordi vi spilte for å unngå nedrykk, noe du ikke ønsker for en klubb som Everton, men totalt sett var det en god opplevelse å være der.

Den nederlandske delegasjonen i United begynner også å øke. Erik Ten Hag, Mitchell van der Gaag, Tahith Chong, Donny selv og nå Tyrell Malacia. Van De Beek forteller om en rolig og avslappet venstreback som nylig har kommet til klubben.

Liverpool v Manchester United - Preseason Friendly
OMGJEGELIG: Tyrell Malacia har glidd godt inn i gruppa etter overgangen fra Feyenoord.

– Han er en rolig fyr, avslappet og jeg tror han gjør det bra med lagkameratene. Han snakker med alle og dette er bra. Han er også en god spiller, og jeg tror han kan hjelpe oss mye som spiller. Offensivt og defensivt – han har noen gode egenskaper vi kan bruke.

Powered by Labrador CMS