«Hva er neste trekk fra bakrommet?»

Publisert Sist oppdatert

Da han hadde vært managervikar på Old Trafford i to kamper skisserte Ole Gunnar Solskjær hvordan Manchester United kunne se ut i 2022 for Ed Woodward.

Sto navnet til Danny van de Beek på den tavla?

Det er ikke umulig. Solskjær hadde orkesterplass da nederlenderen scoret sitt første Ajax-mål. Det skjedde mot Molde med nordmannen på sidelinja.

I SKYVET: Donny van de Beek og tidligere United-junior Etzaz Hussain avbildet i Amsterdam.

Dagen før Solskjær skaffet seg United-jobben i Paris, kjørte angrepsmaskinen fra Amsterdam over Real Madrid på Santiago Bernabeu. Jeg husker at jeg i sofaen i leiligheten i Paris lot meg begeistre av Ajax-fotballen, og at jeg satt igjen med et inntrykk av at Van de Beek ville passe bedre på Old Trafford enn Frenkie de Jong, som på det tidspunktet stjal de fleste overskriftene.

Litt mer mobil og offensiv, mens det alltid må ha vært meningen at De Jong skulle ende opp på Camp Nou.

At Donny van de Beek er en kvalitetsspiller er jeg ikke i tvil om. Jeg tror også 23-åringen kommer til Old Trafford på et passende tidspunkt i karrieren. I tillegg er prislappen på 40 millioner pund overraskende moderat.

INVOLVERT: Ole Gunnar Solskjær overbeviste Donny van de Beek om å komme til United.

Likevel er min første tanke:

Er det en midtbanespiller dette laget trenger nå?

Det handler ikke om at jeg ikke unner Solskjær et luksusproblem bestående av stjernestøvet til Paul Pogba, produktiviteten til Bruno Fernandes, potensialet til Scott McTominay, erfaringen til Nemanja Matic, og den nye dimensjonen Van de Beek.

Det handler om at dette United-laget har andre utfordringer som må adresseres før et vrient og ekstraordinært overgangsvindu stenger.

Bredde er viktig. Men enda mer avgjørende er kvaliteten på de elleve som skal spille flest kamper. Og der er jeg av den oppfatning at det er hull som må tettes.

Så hva bruker Woodward og Matt Judge dagene på?

Er klubben villig til å betale 120 millioner euro for Jadon Sancho, eller er ballen lagt død? Er det mulig å hente Dayot Upamecano som Harry Maguires nye makker? Eller må de lete videre? Hva er neste trekk?

Den som hadde visst hvordan Woodward jobber. Fasiten får vi 5. oktober.

Uansett hva den forteller oss er Van de Beek-avtalen det engelskmennene gjerne definerer som «shrewd business». En 23-åring som passer klubbens profil var tilgjengelig, og klubben handlet tilsynelatende raskt.

Nå må Solskjær unngå Herrera-fella og dyrke Van de Beek i en rolle der han kan bruke sine fremste kvaliteter.

Ifølge rapportene skal nordmannen så til de grader ha overbevist Van de Beek om hvordan 23-åringen skal danne en velfungerende midtbane sammen med Pogba og Fernandes.

Og så må lagdelene bak og foran midtbanen forsterkes.

Powered by Labrador CMS