– Lite spilletid for Donny? Det er ingen skam i det

Publisert Sist oppdatert

Donny van de Beek har vært på banen i 21 United-kamper etter fire og en halv måned i United-drakten, men han har kun startet i to av 18 ligakamper.

Mange forstår lite av det.

Mange mener også mye, ikke minst nederlandske eksperter som jevnlig har snakket om at han valgte feil eller burde vurdere å allerede komme seg bort fra United.

LES OGSÅ:

Edwin van der Sar, som solgte spilleren fra Ajax til United og som kjenner United bedre enn de fleste, har en annen tilnærming til det hele.

– Jeg snakker med mange mennesker i United, og Donnys holdninger har vært fantastiske. Han gjør det bra på trening, sier Van der Sar til Ziggo Sport.

– Konkurransen på midtbanen er imidlertid vanskelig. Pogba har returnert, Fernandes er veldig viktig og Matic og McTominay er også der.

– Det er ingen skam i det (at han ikke får spille så mye). United er også en veldig stor klubb, er de ikke? Selvsagt betalte de dyrt for ham, men United er trygge på at dette skal bli bra, sier Van der Sar videre.

Begynte med avis-reklame

Da Van de Beek skrev under for United satte Van der Sar inn en følelsesladet tekst om det hele i lokalavisa Manchester Evening News.

Ajax-direktøren har alltid vært en beundrer av Van de Beeks kvaliteter.

– Han kan bekle flere posisjoner på midtbanen. Han kan være en sekser, åtter eller tier, og han har et godt øye for mål. 

– Teknikken hans er strålende, og han kan være en boks til boks-spiller.

– Jeg sammenligner ham litt med Paul Scholes, selv om «Scholsey» kunne skyte fra 30-40 meter. Det er ikke Donny sin sterke side, men han liker å komme inn i boksen å score mål. Det er kanskje urettferdig å sammenligne ham med «Scholsey», men han er en god gutt, og jeg er sikker på at han vil bli en god tilvekst for Ole (Gunnar Solskjær).

Donny van de Beek har forresten startet fem kamper for United de siste to månedene. Alle er vunnet.

Powered by Labrador CMS