– Jeg sammenligner ham litt med Scholes

Edwin van der Sar bruker store ord da han beskriver Donny van de Beek.

Publisert Sist oppdatert

Edwin van der Sar var onsdag med på MUTVs Group Chat. Der snakker den tidligere United-keeperen om hva Donny van de Beek kan tilføye United. Først og fremst sier Van der Sar at 23-åringen er en fleksibel spiller:

– Han kan bekle flere posisjoner på midtbanen. Han kan være en sekser, åtter eller tier, og han har et godt øye for mål. 

– Teknikken hans er strålende, og han kan være en boks til boks-spiller.

En tidligere United-legende som ofte var å se i motstanderens 16-meter var Paul Scholes. Ajax sin sportsdirektør finner paralleller mellom Van de Beek og Uniteds tidligere hovmester.

– Jeg sammenligner ham litt med Paul Scholes, selv om «Scholsey» kunne skyte fra 30-40 meter. Det er ikke Donny sin sterke side, men han liker å komme inn i boksen å score mål. Det er kanskje urettferdig å sammenligne ham med «Scholsey», men han er en god gutt, og jeg er sikker på at han vil bli en god tilvekst for Ole (Gunnar Solskjær).

DØDELIG FORAN MÅL: Her avgjør Paul Scholes Manchester-derbyet på overtid.

Van der Sar sier at han tror landsmannen trives best litt dypere i banen. Er det tilfelle kan han danne en midtbanetrio med Paul Pogba og Bruno Fernandes. De to sistnevnte er bedre fremover enn bakover på banen.

– Jeg antar at han har snakket med Ole, og at de har snakket om hvilke posisjoner han kan bekle. Han er multifunksjonell, og han kan spille litt dypere, noe som jeg tror han foretrekker. 

– Vi vet selvfølgelig at United allerede har et par gode midtbanespillere, så han må finne veien inn i laget. Mengden kamper toppklubber spiller denne sesongen med Premier League, Champions League og ulike cuper, alt er ganske intenst, så du trenger en god og bred tropp, og jeg synes midtbanen til United ser bra ut.

 

Powered by Labrador CMS