– United turte ikke å miste «Maradonny» også

Derfor skal United ha reagert så raskt i helga.

Publisert Sist oppdatert

–  United hadde egentlig først planer om å snakke med agent Guido Albers og spilleren på et senere tidspunkt, og deretter gå i samtaler med Ajax.

– Trusselen fra spanske klubber og andre toppklubber i Premier League ble imidlertid vurdert som for stor til å la dette vente.

Det skriver den nederlandske avisa De Telegraaf i en stor sak om Donny van de Beeks overgang til United mandag.

Fryktet konkurrenter

Ifølge den normalt velinformerte nederlandske avisa husket United hvordan Barcelona rappet Frenkie de Jong fra Paris St. Germain i fjor sommer, og de ønsker ingen reprise av det, spesielt ikke i en sommer hvor den lenge forventede overgangen til Jadon Sancho nå er usikker.

– Å bomme en gang på overgangsmarkedet i løpet av sommeren er ikke så ille, men to bommerter vil ikke være bra for ryktet, påpeker avisa.

I engelsk presse ble det nevnt at Tottenham gjorde et forsøk helt på tampen på å snyte United for overgangen, og De Telegraaf påpeker at Barcelonas nye trener, Ronald Koeman, også skal være glad i spilleren, selv om det var ventet at det ville ta litt tid for ham å ta en endelig vurdering av stallen sin der.

God relasjon hjalp

United bestemte seg imidlertid for ikke å ta noen sjanser, og Ed Woodwards gode forhold til tidligere United-keeper og Ajax-direktør Edwin van der Saar skal ha vært avgjørende for den raske fremdriften i helga.

Ole Gunnar Solskjær skal også ha overbevist spilleren om at han i United vil kunne få masse spilletid, noe som er viktig akkurat nå i karrieren, både med tanke på egen utvikling og videre landslagsspill.

Ajax var før coronaviruset traff enig med Real Madrid om å selge ham dit for 50 millioner euro, men United betaler nå 40 millioner – og maksimalt 45 millioner når alle klausuler slår inn. Det betyr litt mindre penger til Ajax totalt sett, men det betyr også at klubben plutselig har både penger og tid til å eventuelt hente inn en erstatter.

– Alle Ajax-fans som forguder Maradonny innser også at han er klar for det neste steget, og det neste steget blir altså Manchester United, fastslår De Telegraaf.

Powered by Labrador CMS