Slik var Dalots første kamp

Angel Gomes ble helten på egen bursdag – i Diogo Dalots første kamp.

Publisert Sist oppdatert

United 1–0 (1-0) Stoke

U23 Premier League, Div. 2
Old Trafford, 31. aug. 2018

1-0 Gomes (Burkart, 37)

United: Sergio Romero; Diego Dalot (George Tanner, 78), Regan Poole, Ro-Shaun Williams, Lee O’Connor; James Garner, Ethan Hamilton, Nishan Burkart (J Buffonge, 70); Angel Gomes, Josh Bohui (Aidan Barlow, 56), Tahith Chong.
Uben.innb.: Matej Kovar, Callum Whelan.

Sergio Romero var bunnsolid i sin første kamp mellom stengene siden skaden sin i mai.

Tahith Chong viste glimt av sin eksplosivitet.

Angel Gomes feiret 18-årsdagen sin med et nydelig og matchavgjørende mål. Han slo selv en flat corner til første stolpe, løp etter inn i 16-meteren, skaffet seg litt vinkel, fikk ballen tilbake og plasserte den flott i bortre hjørne etter 37 minutter.

Gamle Charlie Adam var en del på etterskudd for Stoke.

Likevel var det Diogo Dalot de fleste var spent på – høyrebacken United hentet for cirka 20 millioner pund fra Porto i sommer.

José Mourinho var for en gangs skyld også til stede, og imponerte i møtet med en del fans som så kampen i handicap-området etter pausen.

Michael Carrick og Kieran McKenna, Mourinhos assistenter, var også til stede under kampen på Old Trafford, men for å ta konklusjonen først:

Det var tydelig at Dalot trenger mer tid før han er klar til å kjempe om en plass på førstelaget.

Kanskje ikke så rart, heller, all den tid dette var hans første kamp siden mars.

Vi fikk imidlertid se en høyreback som ser bra ut fysisk. Det er ikke en liten backtype, som Luke Shaw eller Gary Neville, men en mer røslig kar.

Det var imidlertid en variabel forestilling prestasjonsmessig, der den mest brukte pasningen hans var tilbake til egen stopper.

Han forsøkte seg med noen innlegg. Det ene gikk over hele feltet, mens det andre var godt – bare for at det ikke var noen United-spillere i feltet. Det siste gikk rett i en motspiller.

Han ga bort ballen et par ganger i banespillet. Han tapte noen dueller, og det var litt krabbetempo – eller U23-tempo om du heller vil – over hele forestillingen hans (og mange av de andre).

Defensivt ble han aldri satt på prøve.

Han virket imidlertid villig til å bli med offensivt på høyresiden. Han var veldig glad i overstegsfinten da han løp på motstandere, men på de fleste andre områder er det tydelig at han trenger tid – og det skal han få.

Etter så mange måneder ute med skade – og etter å ha byttet både liga, land, lagkamerater og miljø – så handler det nå om å holde seg skadefri, bli kjent med miljøet og så til slutt ta sjansen da han omsider får den.

Etter 78 minutter minutter ble han byttet ut mot George Tanner, til applaus fra de fremmøtte.

Det er, basert på denne prestasjonen, ingen grunn til å tro at han kommer til å være involvert på førstelaget før slutten av september, og mest sannsynlig i så fall da United møter Derby i ligacupens 3. runde på Old Trafford.

– Dette var fint. Jeg kan se for meg hvordan det er å spille her med full stadion, sa han til MUTV etter kampen – på bra nok engelsk.

– Det var en spesiell kamp for meg, mine første minutter etter fire måneder ute med skade. Jeg vil takke legeteamet her for hjelpen og manageren som har trodd på meg hele tiden.

– Skaden var ikke altfor alvorlig, men den trengte at jeg var tålmodig. Nå er jeg klar når mangeren vil bruke meg. Jeg ser frem til å oppleve store ting her i United.

Snytt for 2-0

Uniteds seier var fortjent.

Det tok nærmere en time før Stoke skapte noe som helst, og selv om United er litt tynt besatt på topp – så skapte man nok til å vinne fortjent. Nishan Burkart ble også snytt for et fint 2-0-mål i 2. omgang, da det ble feilaktig avblåst for offside, og ellers var det egentig litt trist å se «gamle» Charlie Adam for Stoke – den karrierepila peker nedover.

Det gjør den imidlertid ikke for Chong eller Gomes – og United-fansen kan bare krysse fingrene for at Dalot også blir den spilleren United tror han kan bli.

Les mer om U23-laget her.

Powered by Labrador CMS