PK1414

Solskjær om Lingard: – Ser ham som United-spiller i fremtiden også

28-åringens kontrakt løper ut etter denne sesongen. Nå sier Ole Gunnar Solskjær at klubben er i samtaler med spilleren om en mulig ny kontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Søndag ettermiddag er Jesse Lingard tilbake på gamle trakter, når han og United besøker West Ham, klubben midtbanemannen var utlånt til gjennom andre halvdel av foregående sesong.

Med bare ett år igjen av kontrakten, ble 28-åringen ryktet bort fra United gjennom store deler av sommeren. Bobleblåserne fra London ble nevnt som mulige beilere, men da overgangsvinduet smalt igjen var Lingard fortsatt United-spiller.

På torsdagens pressekonferanse sier trener Ole Gunnar Solskjær at han mener Lingard har en fremtid i United, også etter at den nåværende kontrakten har løpt ut.

– Vi ser ham som United-spiller i fremtiden også, sier nordmannen.

– Vi støtter ham

Solskjær forteller at klubben er i samtaler om en kontraktsforlengelse med Lingard og hans representanter.

– Han har denne sesongen igjen av kontrakten sin. Klubben snakker selvfølgelig med ham og faren hans, sier Solskjær, som er fornøyd med spilleren han har fått tilbake fra søndagens motstander etter vårens låneopphold:

– Jesse har kommet tilbake til oss etter en flott periode i West Ham, der han fikk vise frem sine kvaliteter. Han er tilbake i England-troppen også, der han også scorer mål.

jess24334
BLE ÉN AV SYNDEBUKKENE: Pilen har pekt oppover for Jesse Lingard i 2021, men tirsdag måtte han ta på seg deler av skylden for Uniteds tap i Bern.

Til tross for de imponerende månedene Lingard har bak seg, var det han som ble én av syndebukkene da United gikk på en smell i Champions League-åpningen mot Young Boys tirsdag kveld.

På stillingen 1-1, langt inne i overtiden, serverte han ballen på et sølvfat til sveitsernes Theoson Siebatcheu, som avgjorde kampen for hjemmelaget i Bern.

Solskjær stiller seg bak sin spiller, som han ønsker å holde på Old Trafford fremover.

– Vi ønsker virkelig å se det beste fra Jesse denne sesongen. Vi støtter ham og ønsker å holde ham her med oss. Han er rød tvers igjennom.

Om Dalot: – Kvaliteter vi ønsker å utnytte mer

En annen mann som er tilbake i United-troppen etter et utlånseventyr er portugisiske Diogo Dalot.

Høyrebacken kommer tilbake til Old Trafford med erfaring fra San Siro og Milan, der han fikk 34 opptredener foregående sesong, 20 av dem fra start for «Rossoneri».

I tillegg har 22-åringen spilt på seg internasjonal erfaring gjennom en sommer der han figurerte i mesterskap, både for Portugals U21- og førstelag.

– Diogo har hatt en veldig god sommer, sier Solskjær.

– Han ble kalt opp til EM-troppen og gjorde det bra for Portugal, også på U21-laget. Han kommer fra en sesong der han har lært mye i Milan. Han har også holdt seg frisk og rask, noe som er viktig.

BSC Young Boys v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
KOM INN: Etter Aaron Wan-Bissakas utvisning på Wankdorf Stadium, fikk Diogo Dalot jobben med å ta over Uniteds høyreback.

Nå er Dalot Aaron Wan-Bissakas fremste konkurrent i kampen om plassen på høyrebacken i Solskjærs lag og nordmannen forteller at han håper på å spille på Dalots styrker denne sesongen.

– Han har kvaliteter som vi ønsker å utnytte mer og mer. Han har mer erfaring nå, og vi er ikke her bare for å låne ut spillere i årevis. Lånet forrige sesong var for å gi ham erfaring og spilletid, sier Solskjær, som er fornøyd med den drøye timen Dalot leverte som innbytter etter nevnte Wan-Bissakas røde kort tirsdag:

– Jeg synes han gjorde det bra da han kom.

Powered by Labrador CMS