– Viktig med fullt fokus

Ifølge Dimitar Berbatov er United nødt til å vise samme innstilling som i bortekampene mot Bolton og Stoke dersom det skal lykkes å dra alle poengene med hjem fra The Hawthorns.

Publisert Sist oppdatert

Bulgareren, som kommende fredag fyller 28 år, har vist jevn og fin formstigning de siste ukene. Lørdag satte han inn seiersmålet som sendte gamleklubben Tottenham ut av FA-cupen, og det var også Berbatov som sørget for trepoengere mot Middlesbrough og Bolton.

Etter en beskjeden innkjøringsperiode etter overgangen fra Spurs, er han nå kommet opp i ti scoringer for sin nye klubb. Dermed puster han for alvor Cristiano Ronaldo (12 mål) og Wayne Rooney (11) tungt i nakken.

Men det er ikke toppscorertittelen Dimitar Berbatov først og fremst er ute etter. For ham er det utsikter til kollektive lagtriumfer som betyr noe. Derfor ser han på kveldens kamp mot West Bromwich som uhyre viktig, men også som svært vanskelig.

"Vi regner med at det blir veldig tøft mot West Brom," sier han til ManUtd.com. "Likevel, med de kvalitetene vi har og måten vi forbereder oss på, er jeg overbevist om at vi kommer til å ta de tre poengene – fortutsatt at vi er konsentrert og fullt fokusert gjennom 90 minutter.

"Ligaen er aller viktigst for oss, men alle kamper er vanskelige. Det finnes nemlig ingen svake lag (i Premier League). Uansett, som Manchester United-spiller prøver du bestandig å yte 100 prosent, og vel så det," forsikrer han, og tenker ikke minst på bortemøtet med Bolton for ti dager siden.

Det var da et tålmodig United-lag spilte og spilte, og til slutt fikk sin velfortjente scoring helt på tampen. Det er en kamp Berbatov ser som en viktig lærepenge og et mulig vendepunkt.

"Vi har spilt bra og skapt massevis av sjanser på bortebane, men vi må være konsentrert og kjempe til siste minutt, akkurat slik vi gjorde mot Bolton," advarer Berbatov.

Powered by Labrador CMS