Ryktesaker, uke 2

OPPDATERT 21.15: Er Dimitar Berbatov på vei tilbake til gamleklubben?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler alle ryktene i én sak hver eneste dag. Så kan du selv velge om du vil lese dem eller ikke.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 15. januar

Kontrakten hans går ut til sommeren, og med begrenset spilletid denne sesongen spøker det for Dimitar Berbatovs fremtid i klubben. Søndag ble han sett på et fly til Frankfurt, og Sky Sports hevder han har reist til Tyskland for å starte forhandlinger med Bayer Leverkusen om en overgang. Dette var klubben han forlot da han gikk til Tottenham i 2006.

Det er imidlertid også andre klubber som er ute etter den 30 år gamle bulgareren. Bayern München og den nyrike russiske klubben Anzhi Makhachkala, hvor Samuel Eto’o til daglig holder til, skal etter ryktene vurdere Berbatov.

Xherdan Shaqiri har allerede møtt United to ganger denne sesongen som Basel-spiller, og han var en av de som imponerte mest i Champions League-kampen som beseglet Uniteds skjebne i årets utgave av turneringen. I det siste har han sett ut til å være på vei til Tyrkia og Galatasaray for £8 millioner, men nå forteller klubbens sportsdirektør at det ikke er for sent å hoppe på toget dersom de vil bli med i en budrunde. Han kjenner godt til at det er interesse for den sveitsiske landslagsspilleren.

– Jeg har fått noen utrolige tilbud. Bortsett fra Galatasaray, er både Bayern München og Manchester United interesserte, sier George Heitz ifølge crunchsports.com.

– Overganger er alltid fulle av overraskelser og man vet aldri hvordan det kommer til å ende.

Fremtiden til Ravel Morrison er svært uviss, og playmakeren skal være negativ til å skrive under på en ny kontrakt. Kontrakten hans går ut i sommer, og ifølge Daily Mirror har Arsenal kastet seg på i kampen om 18-åringen. Tidligere denne uka fikk Newcastle et bud på £1 million avslått. Også Barcelona og PSG skal følge unggutten tett.

I tillegg melder Sunday Sun at Real Madrid også sikler att mannen som har blitt stemplet som klubbens største naturtalent siden Ryan Giggs. De mener imidlertid å sitte på kilder som kan fortelle at Morrison vil foretrekke at Newcastle blir hans neste stoppested.

– Det er interesse fra Real, men Ravel håper han får til en avtale med Newcastle. De er en veldig stor klubb og det gir han muligheten til å trene med en Premier League-klubb hver dag og muligens få førstelagsfotball, sier kilden.

£4 millioner + Dimitar Berbatov = Keisuke Honda? Det spekulerer i alle fall nettstedet footybunker.com i, som hevder det «i årevis» har pågått rykter om at den japanske playmakeren skal være på vei til Old Trafford. 25-åringen følges også tett av Arsenal, og derfor håper Sir Alex Ferguson på at det å friste med Berbatov og penger skal gjøre at CSKA Moskva selger spilleren.

Lørdag 14. januar

Crystal Palace ble for vanskelige for United i kvartfinalen av ligacupen, men Sir Alex fikk muligens øynene opp for Wilfried Zaha. Daily Mail skriver i alle fall at United vurderer et fremstøt på ham. Liverpool skal også være interessert.

Valencias Jordi Alba, som er blitt koblet til United, ser nå ut til å havne hos Barcelona, hvis han flytter på seg. Det skriver El Mundo Deportivo.

Eden Hazard har blitt koblet til storklubber i lang tid allerede, men spilleren selv skal overhodet ikke ha hatt noe hastverk med å forlate Lille og fransk fotball.

Nå skal imidlertid pipa ha fått en noe annen lyd. Daily Mail melder nemlig at belgieren selv ville vært interessert i en overgang til for eksempel Manchester United dersom rødtrøyene kom på banen.

– Først og fremst er det slik at Eden Hazard ønsker å bli i Lille for å vinne sitt andre strake ligamesterskap, men husk at han er en profesjonell spiller med videre ambisjoner. Og glem heller ikke at Lille er en klubb som må lytte til høye bud.

Riktignok ‘forstår’ tabloidavisen det angivelig slik at både Barcelona og Real Madrid har siklet etter 21-åringen i en god stund allerede, men en kilde nær Hazard sier imidlertid at spilleren godt kan tenke seg en overgang også til engelsk fotball.

– Real Madrid liker ham, og han liker Real Madrid, men han ville også – slik som alle andre – ha ansett United som en god mulighet, sier kilden til avisen.

Fredag 13. januar

TalkSport mener å vite at Mame Biram Diouf er et hett januarmål for Wigan-manager Roberto Martinez. The Latics har problemer med å finne nettmaskene, og spanjolen tror at Uniteds 24 år gamle senegaleser er mannen som kan løse floken foran motstandernes keepere. Diouf, som fikk sin United-debut allerede i januar 2010, har siden den gang funnet ut hvor vanskelig det er å brytet igjennom på klubbens førstelag. Siden han i sommer returnerte etter et sesonglangt utlån i Blackburn, har han kun fått vise seg frem tre ganger, samtlige i ligacupen. Newcastle har ikke gitt opp håpet om å hente Ravel Morrison til Sports Direct Arena (urk…). Etter å ha fått avslått sitt første bud pålydende £500.000, er klubben nå klar til å forsøke seg med et nytt og forbedret tilbud. Det er The Independent som melder dette. Daily Mail følger for øvrig opp historien ved å fortelle at det nye budet lyder på £1 million, altså det dobbelte av det opprinnelige.

Torsdag 12. januar

Ifølge Daily Mail holder Everton-manager David Moyes i disse dager på med å forberede et bud på Darron Gibson. Moyes har et svært begrenset budsjett å jobbe med, men håper at £1 million vil være nok til at United går med på en handel. Uansett kan dette fort vise seg som siste mulighet til i det hele tatt å få penger for den 24 år gamle irske landslagsspilleren. Gibsons kontrakt utløper til sommeren, og da vil han kunne gå vederlagsfritt til hvem som helst.

En annen kilde – Daily Mirror – hevdet torsdag morgen på sin side at Gibson har fått beskjed om at han kan forlate klubben, og at han allerede er i dialog med Everton. Dette ryktet kan fortelle om en overgangssum på £2.5 millioner.

Torsdag ettermiddag melder også Sky Sports at Gibson er i samtaler med de blå fra Merseyside om en overgang.

Onsdag 11. januar:

Ryan Shawcross forlot Manchester United til fordel for Stoke på permanent basis i 2008, men nå spekulerer Vitalfootball.co.uk i om det kan bli aktuelt med Old Trafford-retur for stopperkjempen.

Click-Manchester hevder Real Madrids vingspiller Angel Di Maria kan bli fristet til å melde overgang til Premier League. Dét skal ha fått både Manchester United og Chelsea til å bråvåkne.

Sir Alex Ferguson ønsket å få kloen i Di Maria allerede da han tjenestegjorde i Benfica, men skotten fikk det aldri som han ville. Nå skal han imidlertid angivelig være villig til å by hele €42 millioner i et nytt forsøk på å lokke stjernen til mannskapet sitt.

Celtics Ki Sung-Yeung skal ifølge Footybunker.com være en av spillerne som blir løsningen på skadeproblemene United har på Midtbanen. Den 22år gamle Sør-Koreaneren skal være tilgjengelig for 7 millioner pund.

Kontraktsforhandlingene med akademi-spiller Ravel Morrison skal ha brutt sammen, United ser derfor ut til å miste den talentfulle engelskmannen.

Demba Bas representanter hevder ifølge Skysports.com at Manchester United har vist interesse for senegaleseren. De passer riktignok på å avkrefte at det har blitt mottatt noen bud på spilleren.

Ettersom Bayern Münchens Ivan Olic mest sannsynlig forlater klubben ved sesongslutt har tyskerne begynt å kikke etter en erstatter. En sannsynlig erstatter er fjorårets toppscorer i Premier League, Dimitar Berbatov. Det er Goal.com som melder at interessen fra tyskerne ikke har gitt seg.

Det samme nettstedet melder også at United-aktuelle Lucas Biglia ikke kommer til å bli solgt fra klubben om Anderlecht ikke mottar et godt nok bud.

Tirsdag 10. januar:

Det har til tider vært tynt med forsvarspillere i United i år. Dette vil Sir Alex gjøre noe med. Ifølge Daily Mail skal grekeren Vasilis Torosidis ha vært på radaren til United i 18 måneder, han blir sett på som en løsning på skadeproblemet. Når det gjelder det tyske vidunderbarnet Mario Götze, så skal han ifølge The independent ha sagt at han vil være fornøyd med å signere en ny kontrakt med Borussia Dortmund.

Mandag 9. januar:

Gary Cahill nærmer seg visstnok en Chelsea-overgang, eller gjør han det? Daily Mail hevder i alle fall at Sir Alex nå vurderer å kuppe overgangen i 12. time for å hjelpe Uniteds skadesituasjon.

Samtidig skriver nettsiden Caughtoffside at United nå også ser mot Borussia Dortmund, og duoen Mario Götze og Neven Subotic. Sir Alex skal ifølge nettsiden stå klar med 49 millioner pund for å hente den 19 år gamle offensive midtbanespilleren og den 23 år gamle midtstopperen. Subotic spiller forøvrig landslagsfotballen sin for Serbia – og har sånn sett god kjennskap til Nemanja Vidic allerede. Når det gjelder Götze så mener Caughtoffside at siden Dortmund allerede har hentet Marco Reus fra sommeren av, så er det fordi de forventer å miste Götze da… The Sun skriver i dag at Real Madrid kan komme til å slite økonomisk på grunn av nye skattelover i Spania. Utenlandske fotballspillere i Spania må nå betale 54 prosent skatt av sin inntekt. Derfor blir det nå spekulert i om flere spillere kan forsvinne fra La Liga. Flere steder på nettet spekuleres det igjen om Cristiano Ronaldo skal være aktuell for en sensasjonell retur til Old Trafford! Ifølge nettsiden Talksport skal Porto være i ferd med å vinne drakampen om FC Basels Xherdan Shaqiri. Når det gjelder spillere som kan forsvinne fra United, så hevder The Daily Mail at Darren Gibson vil fullføre kontrakten sin, for så å kunne gå gratis til andre klubber når sesongen er over.
Powered by Labrador CMS