Ryktesaker, uke 51

Selv julaften florerer ryktene rundt United, og igjen er Klaas-Jan Huntelaar et navn som dukker opp.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler de ulike overgangsryktene i én sak for å gjøre det enkelt for deg som leser.

Les også: Forrige ukes rykter

Lørdag 24. desember

Huntelaar har blitt koblet til United en rekke ganger, men skal nå ha gitt uttrykk for at han vil bli i Schalke der han har puttet 15 mål på 16 kamper denne sesongen, melder Daily Mail. Dermed kan det tyde på at Huntelaar definitivt er ute av Uniteds søkelys, om han noen gang var i det da.

En som derimot kan komme er Real Sociedads 20 år gamle midtstopper Inigo Martinez. I alle fall om en skal tro spanske medier. Ifølge spanske aviser og nettsteder skal United bare være en av flere klubber som har merket seg den talentfulle forsvareren, skriver Insidefutbol.com

Fredag 23. desember

Agenten til midtbanespilleren Lucas Biglia sier til avisen Nieuwsblad at det er interesse fra Arsenal, Manchester United og Fiorentina.

– Lucas kom til Anderlecht i 2006 for å lære og vokse på erfaringene. Han er moden for et klubbskifte til en toppklubb, sier agenten Enzo Montepaone.

Argentineren har kontrakt med den belgiske klubben til 2015, men skal være villige til å selge om det kommer et bud på rundt 65 millioner kroner.

Torsdag 22. desember

Wigan, sammen med Liverpool, er – ifølge Opta – det laget som misbruker flest sjanser i hele Premier League. Nå skal imidlertid Roberto Martinez ha funnet mannen som kan være svaret på lagets voldsomme ineffektivitet; han heter Federico Macheda.

Machedas agent har tidligere bekreftet at klienten er tilgjengelig for et utlån, og Wigan-manageren skal ifølge Daily Mail ha planer om å hente den unge italieneren på en midlertidig avtale når overgangsvinduet åpner i januar.

Avisen også skriver at Ferguson skal være villig til å låne ut angriperen slik at han får sårt tiltrengt spilletid.

Onsdag 21. desember:

Som kjent har Everton store problemer med å finne veien til nettmaskene, og nå skal manager David Moyes ha vendt seg mot Old Trafford i jakt på løsningen. Til forrige ukes reservelagskamp mellom United og Liverpool, sendte han avgårde sin assistent, Steve Round, for å se nærmere på Mame Biram Diouf, en mann som befinner seg langt unna Uniteds førstelag. Når så senegaleseren benyttet kvelden til å sette inn to av Uniteds fire mål, bidro det neppe til å svekke Evertons interesse.

Sir Alex har tidligere uttalt at han er beredt til å sende den tidligere Molde-spilleren på lån i januar, så det er slett ikke utenkelig at han vil akseptere en forespørsel fra sin gode venn og kollega på Merseyside. Enda mindre utenkelig vil det være dersom han i samme rennet klarer å mørne Moyes’ hittil hardnakkede motvilje mot å selge sin ettertraktede midtbanespiller Jack Rodwell.

United-manageren har lenge vært kjent som en varm beundrer av 20-åringen, og kanskje, kanskje, kan Mame Biram Diouf være den brekkstangen han trenger for å overbevise Moyes.

Ifølge «rapporter» skal United være svært nære ved å lokke Boltons engelske landslagsstopper Gary Cahill til Old Trafford. Det er International Business Times (IBT) som skriver dette.

Nettstedet kan videre fortelle at United har jobbet hardt bak kulissene i håp om å overtale Bolton til å gi slipp på 26-åringen allerede i januar. Kontrakten hans utløper etter inneværende sesong, noe som betyr at et salg i januar vil være Boltons eneste håp om å håve inn penger på en overgang. Skulle klubben derimot stå steilt på at Cahill skal spille kontraktstiden ut, gir man nemlig fra seg retten til å kreve overgangspenger for ham. Men, det er ikke bare United som ønsker seg Gary Cahill. Andre kilder enn IBT hevder nemlig at Chelsea allerede har blitt enig med Bolton om en overgangssum på £7 millioner, og at det bare gjenstår å bli enig med spilleren om hans personlige kontrakt. Med andre ord: United må skynde seg dersom klubben virkelig ønsker Cahill til Old Trafford.

Tirsdag 20. desember:

Xherdan Shaqiri var en av Basel-spillerne som sørget for at vi måtte forlate Champions League. Nå skriver Daily Star at United og Liverpool begge følger spilleren, og at United har undersøkt mulighetene for en overgang med midtbanespillerens agent. Prisen skal være på om lag ti millioner pund, og United vurderer 20-åringen som en langsiktig erstatning for Ryan Giggs, skrives det.

Ifølge TalkSPORT ser United også På Independientes 21 år gamle playmaker, Patricio Rodriguez. United skal ha speidet på ham seks ganger de siste tre månedene, og siden Benfica, Marseille og Udinese alle har kontaktet argentinerne, så er United nå også varslet. Prisen vil ligge på ti millioner pund.

Mandag 19. desember:

Real Madrids Sami Khedira har allerede blitt koblet til United, og mandag skjer det igjen. Nettsiden Crunshsport skriver at det er spanske medier som melder dette, og at overgangssummen kan ende på 18 millioner pund.

Det rapporteres også mandag at Dimitar Berbatov kan ende i Tottenham i januar. Sofia News Agency skriver at det er ulike medier som melder dette.

Ellers kan man fastslå at Huddersfield-spiss Jordan Rhodes var en av de heteste i England i helga. Spissen, som Paul Scholes tidligere har reist for å speide på for United, scoret nemlig alle fire målene da Huddersfield spilte 4-4 borte mot Sheffield Wednesday i League Two. 21-åringen har dermed scoret 17 mål på 14 kamper fra start av for Huddersfield denne sesongen. De siste par månedene har han også scoret seks mål på tre kamper for det skotske U21-landslaget.

Ellers spekulerer Newcastle Evening Chronicle i at United ønsker Cheick Tiote. Fergusons bror satt visstnok på tribunen da Newcastle spilte 0-0 mot Swansea i helga. Den 25 år gamle ivorianeren spilte da sin første kamp siden oktober.

Nederlandske Ricky van Wolfswinkel har lenge også vært koblet til United, og United skal ha vært til stede igjen da Sporting Lisboa-spissen møtte Academika søndag. Det ble ingen mål da, men foruten United var også Arsenal, Everton, Bordeaux, Marseille, Monaco og Olympiakos til stede på kampen. 22-åringen står med 11 mål denne sesongen.

Powered by Labrador CMS