– Jeg har mistet respekten for Sir Alex

– Jeg klarte ikke å si farvel til ham, sier Dimitar Berbatov.

Publisert Sist oppdatert

Han har vært lojal, Dimitar Berbatov.

Men nå, etter at overgangen til Fulham er i boks, er han ikke like stille.

– Fortjente det ikke

På en pressekonferanse i Bulgaria mandag la han ingenting imellom da han ble spurt om forholdet til Sir Alex Ferguson.

– Jeg synes ikke at jeg fortjente den behandlingen jeg fikk i United – og da tenker jeg på at jeg ikke fikk spille fast i fjor, sa Berbatov på en pressekonferanse i Sofia mandag.

– Jeg spurte vel treneren 10-15 ganger om han hadde bruk for meg, og hver eneste gang sa han at jeg var en viktig spiller og ikke burde dra. Men likevel fikk jeg ikke spille.

– Jeg burde kanskje dratt da Ferguson vraket meg fra troppen til Champions League-finalen (i 2011), og ja, jeg vet at han er sjefen, men til en viss grad har jeg mistet respekten for ham etter måten jeg ble behandlet på.

– Sa ikke farvel til ham

Ferguson brukte samme forklaring overfor Berbatov, som han har brukt overfor pressen, om hvorfor bulgareren ikke fikk spille. Det handlet om en stilskifte, og et ønske om å spille hurtigere.

Men Berbatov klarte ikke å akseptere det.

– Han forsøkte å forklare meg dette, men det var vanskelig å akseptere avgjørelsen hans. Jeg har jo min egen stolthet. Jeg har scoret en masse mål og vunnet to seriegull så alt var ikke dårlig.

– Jeg vil heller ikke ha noe problem med å møte United igjen, men det er ikke noe poeng i å se tilbake. Jeg har sagt farvel til de som fortjener det, men jeg kunne ikke si farvel til Ferguson.

– Sa aldri ja til dem

Han avviste også kritikken fra italienske Fiorentina og Juventus.

– Jeg sa aldri til dem at «ja, jeg kommer til å spille for dere», så det er ikke mitt problem at noen er skuffet. Til slutt handlet det om at jeg måtte velge hvor jeg skulle spille og bli et fornøyd menneske.

Dermed endte han i stedet i London hos Fulham.

– Det var stressende. En klubb ringte, så en annen, deretter en tredje og enda en til etter det. Det var nesten til å bli gal av. Jeg er bare et menneske, og det er normalt for meg å nøle.

Powered by Labrador CMS