Ryktesaker, uke 31

Oppdatert 21.40: Det brasilianske fotballforbundet kaller Lucas Mouras medisinske test for jug.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler alle United-ryktene i én sak – slik at dere som elsker rykter lett finner dem, mens alle andre vet hvor de ikke skal gå.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 5. august:

21.30: Manchester City-manager har fastslått at Robin van Persie i alle fall ikke ender i City. – Nei, jeg tror ikke han kommer hit, har Mancini sagt ifølge Daily Mail.

18.00: Det brasilianske fotballforbundet sier at Lucas Moura ikke skal gjennomføre noen legesjekk hos United, og at hvis de hadde fått en sånn forespørsel ville de uansett avslått den.

14.30: Sao Paulo-styret vil ikke si om det stemmer at Lucas Moura så godt som er klar for United. Det melder Gobeosporte. Tidligere har de imidlertid avvist avtale, så «ingen kommentar» er kanskje et steg i riktig retning?

14.00: Sky Sports skriver nå det samme som Daily Mail gjorde lørdag kveld. Kanalen erfarer at United er enige om en overgang for Lucas Moura, og at det var derfor Sir Alex ikke reiste til Norge.

08.40 Mens enkelte medier spekulerer i at Sir Alex Ferguson er nær ved å slå kloen i Robin van Persie, mener andre at den (tidligere?) misfornøyde Arsenal-spissen er på nippet til å bestemme seg for likevel å fortsette karrieren på Emirates.ClubCall er en av som heller til at 28-åringen vil skrive under på en ny kontrakt med «the Gunners». Dette grunngis med spillerens tydelige tilfredshet med Arsenals sommerkjøp. Lukas Podolski og Oliver Giroud er allerede på plass, mens Malagas spanske landslagsving Santiago Cazorla er ventet inn portene når som helst.

Lørdag 4. august:

19.00: Er Lewandowski så godt som klar? Nå hevdes det fra diverse nettsider at United kan ha fått en avtale som sikrer kjøpet av Dortmunds polske spiss for 12 millioner pund – mot at han så blir lånt tilbake til Dortmund hele neste sesong. Vel, det er bare å avvente…

15.35: Spanske Marca skriver lørdag ettermiddag at Sir Alex Ferguson er glad i det han har sett av Real Madrids Nuri Sahin. Den tidligere Dortmund-spilleren har slitt med spilletid i Spania. Marca skriver imidlertid at Real Madrid egentlig helst vil låne ham ut én sesong, ikke selge, og det passer muligens ikke United så godt. Dermed skal Arsenal, som er villig til å leie, være i førersetet.

13.00: Manchester United har altså meldt at Sir Alex ikke kommer til å Oslo fordi han har andre «klubbærend» å ta seg av. Så er spørsmålet om det betyr at han må involvere seg i et spillerkjøp….

12.00 Barcelona-avisen Sport mener å vite at United satser på å sikre seg Athletic-spissen Fernando Llorente, men først om et år når 27-åringens kontrakt utløper. Llorente skal ha nektet å tegne en ny avtale med baskerklubben, noe som åpner veien for at han fritt vil kunne skrive under på en intensjonsavtale med United fra 1. januar 2013.10.40 TalkSport meldte tidligere i uken at Nani kan være på vei til Santiago Bernabeu. I dag kan samme kilde fortelle at også den styrtrike russiske klubben, Anzi Makhachkala, er interessert i portugiseren. De kan blant annet lokke med en betydelig lønnsøkning dersom han skulle velge å fortsette karrieren ved Det kaspiske hav. Nå er det riktignok ikke slik at Nani sånn uten videre kan forlate Old Trafford. Han har fortsatt to år igjen av kontrakten, og må bli værende inntil United eventuelt bestemmer seg for noe annet.

07.45: Robin van Persie reiser kanskje likevel med på Arsenals sommerturné – selv om han ifølge Metro fortsatt håper på en overgang til United.

07.40: Steven Pienaar, som skrev under for Everton igjen i juli, har bedt Everton om å ikke gi slipp på United-aktuelle Leighton Baines. Han ønsker nemlig å spille videre i det som har vært et fruktbart samarbeid med venstrebacken.

07.35: Nettsiden Footylatest siterer «rapporter i Spania og Italia» på at United skal ha vunnet drakampen om Borussia Dortmunds superspiss, Robert Lewandowski. Han kommer likevel ikke nå. Avtalen skal gjelde fra starten av neste sesong, da Lewandowski har ett år igjen av Dortmund-kontrakten. Akkurat som Shinji Kagawa hadde da United hentet ham fra samme klubb tidligere i sommer.

Fredag 3. august:

11.00: I en video til potensielle investorer av United-aksjer har United sagt at pengebruken i dette overgangsvinduet fort blir på om lag 40 millioner pund. Da vet vi at Kagawa og Powell kostet litt under halvparten av det. United har altså, ifølge videoen, planer om å bruke i alle fall 20 millioner pund til…

10.30: Paul Pogba har skrevet under for Juventus. Det vet vi. Fredag fikk vi også det første bildet (til høyre) fra hans debut for italienerne. Pogba fikk 12 minutter da Juventus og Benfica spilte 1-1, og det var det. Heretter glemmer vi han…

09.15: – United følger meg, sier den 16 år gamle Anderlecht-spilleren David Henen. Henen sier til Anderlechts nettsider at United ville kjøpe ham, ga ham også et tilbud, men at han ble rådet av andre til å slå gjennom i Belgia først. Dermed ble han. – Men United sa at de vil følge utviklingen min nøye. Det motiverer, sier han.

08.50: Hvem velger Robin van Persie? Vel, ifølge flere noe mer usikre kilder på nettet så har nederlenderen nå droppet tanken på å dra til Juventus. Dette på grunn av kampfiksing-skandalen med trener Antonio Conte. Stemmer det vil United plutselig ligge bra an, og denne uka er det altså blitt spekulert i at United vil forsøke seg på et nytt bud før uka er over.

Torsdag 2. august:

21.45 Sao Paulo skal ha vraket et bud fra Inter på 25 millioner Euro på Lucas Moura. Ifølge ESPN Brasil ønsker Lucas sine foreldre at sønnen skal gå til United, og det skal visstnok være dit han vil selv også.

14.30 Manchester Uniteds nummer 17, portugisiske Nani, aes av TalkSport til en overgang til Real Madrid. Jose Mourinho skal være lysten på å teste Uniteds motstandsdyktighet ved å tilby £20 millioner for 25-åringen, som fortsatt har to år igjen av kontrakten. Tidligere har Nani selv gitt uttrykk for at han er usikker på sin egen fremtid på Old Trafford, spesielt ettersom det har vist seg vanskelig å få på plass en ny avtale.14.10 Er United i ferd med å miste Lucas Moura av syne? Vel, dersom Daily Mails historie om at styrtrike Paris St. Germain er i ferd med å friste brasilianeren til Seinens bredd, er det kanskje ikke så mye SAF & co. kan gjøre. Ikke bare har PSG de nødvendige økonomiske musklene; de har også en sportsdirektør som er folkehelt i Brasil – en av VM-vinnerne fra 1994, Leonardo. Det kan være akkurat disse små detaljene som avgjør hvor Moura spiller neste sesong.12.05 Sky Sports mener at Swansea-backen Neil Taylor har imponert flere Premier League-klubber, deriblant Tottenham, Chelsea og – Manchester United.Taylor, som er i Storbritannias OL-tropp, er 22 år gammel og walisisk landslagsspiller. Han kom til Swansea i 2010 etter fem år i Wrexham, hvor han med en viss suksess klarte å slette de fleste spor om sin lugubre fortid. Taylor var nemlig registrert som Manchester City-spiller fra han var 9 og inntil han som 15-åring skjønte hvor det bar med ham. Dermed pakket han sakene og flyttet hjem igjen til Wales. 10.15 Har Robin van Persie allerede bestemt hvor han vil spille fra høsten av? Og ikke bare det: Har han også skrevet under for sin neste arbeidsgiver? Vel, det hevder i hvert fall den FIFA-lisensierte agenten Fabio Parisi. Ifølge Daily Mail sier han at han tror Juventus allerede «for en tid tilbake» sikret seg Arsenal-spillerens underskrift. – Dette er bare min oppfatning, men jeg tror det er 80 prosent sjanse for at han drar til Bianconeri, skal Parisi ha uttalt til en italiensk tv-stasjon.Uttalelsen kommer i kjølvannet av at det forleden ble hevdet at Juventus er villige til å betale £70 millioner for å overtale RvP til å flytte til Torino. £20 av millionene i rene overgangspenger til Arsenal, og de resterende £50 millionene i en femårskontrakt verdt £190.000 i uken – etter skatt.10.00 Idet de fleste regnet med at Lucas Moura enten drar til Old Trafford eller blir værende i Sao Paulo, gir Inter-president Massimo Moratti klare signaler om at han ikke har til hensikt å gi opp håpet om å hente spilleren til Giuseppe Meazza. Italieneren er imidlertid ikke villig til å la Sao Paulo diktere alle betingelser. Ei heller har han til hensikt å la seg presse til å betale et «vanvittig overgangsbeløp». På spørsmål om hvor sannsynlig det er at Moura havner i Milano, svarer Moratti ifølge Sport360 følgende:– Lucas? Som dere vet er vi veldig interessert i ham, men det betyr ikke at vi er villige til å akseptere hva som helst av betingelser.

Onsdag 1. august:

09.35 QPR-manager Mark Hughes hevder at han ikke aner hvorfor Dimitar Berbatov nevnes i forbindelse med en overgang til Loftus Road. Den tidligere United-spissen avviser ikke at det kan komme til å skje, men ønsker heller ikke å kommentere spekulasjonene. Overfor Sky Sports konstaterer 48-åringen at det til stadighet dukker opp navn som ifølge ryktesmedene er på vei både hit og dit.– Men dette (Berbatovs navn) er nytt for meg, påstår han, og legger til:– Vi foretrekker å få jobben gjort først. Deretter kan vi bekjentgjøre det.08.40 Den nederlandske avisen De Telegraph hevder at Fulham tidligere i sommer avslo et bud fra Manchester United på klubbens belgiske midtbanespiller Moussa Dembele. Budet skal ha vært i størrelsesorden €10 millioner (£7.8 mill.). Det skal være en talsmann fra spillerens eget agentbyrå som opplyser dette til avisen. Samme kilde påstår også at Real Madrid har sett seg så lei på Tottenhams «spill» i Luca Modric-saken, at også de har signalisert interesse for Dembele. Mye tyder på at 25-åringen uansett er på vei bort fra Craven Cottage, men Fulham vil ikke slippe ham før budene når opp i minst £10 millioner.

Tirsdag 31. juli:

11.05 Hittil i sommer har QPR vært på Old Trafford og hentet seg to spillere; Ji-sung Park har skrevet under på permanent basis, mens Fabio da Silva er sikret på lån for hele kommende sesong. Nå hevder The Times at londonerne igjen har funnet veien til Sir Matt Busby Way; denne gang med mål om å få til en avtale for Dimitar Berbatov. 10.55 I et forsøk på å holde alle interessenter – deriblant Manchester United – unna, har Sao Paulo planer om å lokke Lucas Moura med en ny og forbedret kontrakt.Det er klubbens fotballdirektør, Adalberto Batista, som røper dette i en samtale med UOL.– Han har fire år igjen av kontrakten. Vi kan komme til å tilby ham en utvidelse av denne og reforhandling av avtalen, kanskje med 18 måneder.Batista avfeier samtidig at Mouras foreldre er i England for å ha samtaler med United.– Familien hans dro for å følge sin sønn under OL, slik alle andre foreldre ville ha gjort det. Det er ikke snakk om forhandlinger eller noe annet, sier Batista bestemt.10.40 Ryktemakerne synes i dag å ha gått fullstendig av skaftet – eller…? Til tross for at Juventus-direktør Giuseppe Marotta så sent som på fredag ble sitert på at han nærmest hadde resignert og gitt opp kampen om Robin van Persie, skriver Daily Mirror nå at «Den gamle damen» er i ferd med å forberede et bud på Arsenals nederlender. Og ikke et hvilket som helst bud heller.Og om vi skal tro kilden, vil budet være av en så monumental størrelse at de to (hitil) interesserte Manchester-klubbene vil skygge banen fortere enn svinnt.For hør bare her: Ifølge «en rapport» er Juventus villige til å betale £70 millioner(!!!) for den 28 år gamle storscoreren. Skal vi le, eller bør vi heller grine?

Mandag 30. juli:

15.20: Den tyrkiske klubben Galatasaray har rykket ut på sine nettsider for å avvise at de er i ferd med å kjøpe Dimitar Berbatov. – Det har stått i media at Berbatov er klar for oss, men klubben vil understreke at det ikke er noen overgang og at det heller ikke har vært noen forsøk på å få til en overgang.

14.00: Uniteds speidere skal ha sett på Celtics midtbanemann, Victor Wanyama, da skottene møtte Norwich i en treningskamp nylig. Flere andre engelske klubber har også sett på den kenyanske 21-åringen som spilte 41 kamper for Celtic forrige sesong. En eventuell overgangssum skal ligge på sju millioner pund.

08.30: Selger Sao Paulo Lucas Moura i løpet av et par dager? Manchester Evening News fastslår i alle fall at det blir dyrt å vente, siden spilleren, i en komplisert kontrakt, nå har rett til 20 prosent av overgangssummen. Fra og med 1. august vil imidlertid den prosentsatsen øke til 30 prosent. Dermed vil det være i Sao Paulos interesse å gjøre en eventuell avtale før onsdagen…

Powered by Labrador CMS