Ryktesaker, uke 33

OPPDATERT 19.00 Nederlandsk media hevder denne 23-åringen skal på legesjekk hos Manchester United mandag.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak, slik at dere som liker dem kan finne dem lett, og dere andre lett kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 18. august:

19.00 Mange har skreket etter økt konkurranse for Patrice Evra på venstreback, og om nederlandske De Gelderlander får rett er en ny mann rett rundt hjørnet. Alexander Büttner skal ifølge avisa på legesjekk i Manchester allerede mandag. Klubbene skal ha blitt enige om en overgangssum i «millionklassen», står det i avisa.

Büttner er en 23 år gammel back som tidligere denne sommeren var svært nære en overgang til Southampton, men signeringen skal ha gått i grus på grunn av en tredjepart. Avisa skriver imidlertid at dette ikke vil by på noen problemer denne gangen. Han står fortsatt uten landskamper, men var med i Bert van Marwijks preliminære 36-mannstropp foran sommerens EM-sluttspill.

Hovedpersonen selv har også uttalt seg, og til TV-stasjonen Omroep Gelderland sa han følgende:

– Dette er virkelig en drøm som har gått i oppfyllelse. Alt ble arrangert svært raskt, og selvsagt er jeg veldig fornøyd. Jeg er glad for at alt nærmer seg slutten.

08.15 Allerede tidlig i sommer fortalte Sir Alex Ferguson at Dimitar Berbatov kom til å forlate klubben i løpet av sommeren. Det samme standpunktet har også både Berbatov og hans agent, Emil Danchev, hatt, og det er egentlig overraskende at bulgareren fortsatt er en del av United-stallen med 12 dager igjen av overgangsvinduet. Med kjøpet av Robin van Persie skal imidlertid et salg av Premier League-toppscoreren fra 2010/11-sesongen, ifølge Daily Mail, være høyt prioritert fra Uniteds side, og klubben krever ifølge rapportene £8 millioner for den tekniske angriperen.

Lørdag 18. august:

08.15 United skal ha fått «et meget lavt bud» på Moussa Dembele avslått av Fulham. Det er talkSport som skriver dette i dag. Ifølge kilden skal Fulham-manager Martin Jol ha røpet mottakelsen av et «nedverdigende bud» på under £5 millioner for den belgiske midtbanespilleren som også er ønsket av Real Madrid.

Fredag 17. august:

14.55 Ifølge en bulgarsk nettside fløy Dimitar Berbatovs agent, Emil Dantchev, i går til Milano. Der sitter han nå angivelig i forhandlinger på vegne av sin klient – med AC Milan.

14.40 Russiske Zenit St. Petersburg, som tidligere har gitt uttrykk for ønske om å hente Dimitar Berbatov til landet, skal nå ha kastet rubler etter Nani. Ja, ikke bare det; ifølge Rionovosti har klubben til og med lagt inn bud på Uniteds tekniske portugiser. Zenit-manager Luciano Spalletti har gang på gang pratet om behovet for å styrke laget før det russiske overgangsvinduet stenger den 10. september, og ryktemakerne mener altså at det er Nani han først og fremst ønsker seg. Zenit-ledelsen har nektet å kommentere saken.

Torsdag 16. august:

11.00: van Persie skal ankomme Manchester med privatfly torsdag formiddag. Deretter er det altså ventet at han skal gjennomføre legesjekken.

10.00: The Mirror skrev i morgentimene i dag, at Javier Hernandez ønsker seg vekk fra United. Med en vanskelig sesong i ryggen, og utsikter for mer benkesliting i den kommende, skal mexikaneren være klar til å pakke sakene sine, og flytte motsatt vei når van Persie kommer fra Arsenal.

Onsdag 15. august:

08.20: MailOnline hevder at det var hektisk møtevirksomhet mellom representanter for United og Arsenal tirsdag kveld. Møtet skal ha kommet i stand etter signaler fra United om at klubben nå er villig til å høyne sitt tidligere bud på £15 millioner og nærme seg Arsenals minsteforlangende på £20 millioner. Kilden skriver videre at et formelt bud vil kunne foreligge innen 48 timer, og at den nederlandske scoringsmaskinen kan være United-spiller innen Premier League-sesongen blåses igang på lørdag.

Tirsdag 14. august:

14.10: – Alt peker mot at Robin van Persie drar til United, skriver sportsredaktøren i Manchester Evening News, Peter Spencer, på sin twitterkonto.

11.55: Manchester Citys kjøp av Jack Rodwell betyr at det blir vanskeligere for United å kjøpe Leighton Baines. Det skriver Manchester Evening News. Årsaken er selvsagt at David Moyes nå har 12 millioner pund ekstra i lomma, og dermed ikke trenger penger like mye som han gjorde for et par dager siden.

10.00: Thomas Vermaelen håper van Persie blir i Arsenal, mens City-kaptein Vincent Kompany er klar på at alle lag som sikrer seg van Persie blir et bedre lag.

08.40: Samtidig skriver Daily Mirror at United vil legge inn sitt nye bud på van Persie i løpet av et par dager. De skriver også at Manchester City har fortalt Arsenal at de er villig til å by 20 millioner pund og kanskje litt mer. De har imidlertid et problem. van Persie skal ha sagt at han ikke ønsker seg til de lyseblå.

08.30: The Sun skriver i sin van Persie-sak tirsdag at United og Sir Alex håper å få kloa i Arsenals nederlandske spiss hvis de legger 22 millioner pund i potten. Da møter de Arsenal litt på veien – og muligheten for en avtale skal være til stede, ifølge avisa.

07.40: Daily Mail skriver at Sir Alex skal ha hatt et personlig møte med Arsene Wenger for å snakke om den mulige Robin van Persie-overgangen.Wenger vil ikke selge for under 30 millioner pund, men Arsenal skal være villige til å lytte til bud fra 20 millioner og oppover. Arsenal forventer ifølge avisa et økt bud, og det er ikke umulig at overgangen går i orden før seriestart.

Mandag 13. august:

17.55 Det begynner å bli en stund siden Jose Moutinho figurerte i ryktespaltene, i alle fall i forbindelse med Manchester United. Men nå er han tilbake – om ikke i femte, så i hvert fall på krabbegir. Grunnen til det er todelt: 1. Sir Alex har fått noen dager på seg til å komme til hektene etter Paris Saint Germains brutale nesestyver. Franskmennene trakk som kjent det lengste strået i kampen om United-managerens førstevalg, Lucas Moura. 2. Jose Moutinhos kryptiske svar på spørsmål fra Record. Det portugisiske nettstedet ville vite om han blir værende i Porto eller ikke: – Hva som helst kan komme til å skje innen 31. august, sa han, med dårlig skjult hentydning til overgangsvinduets siste dag.Og dermed var Moutinho tilbake, også i denne spalten. Det skal ikke alltid så mye til…17.25 Om vi skal feste lit til ESPN Soccernet har Juventus inntatt lederposisjonen i kappløpet om Athletic-spissen Fernando Llorente. Mens United håper å sikre seg baskeren «gratis» når kontrakten hans utløper neste sommer, sies Juventus å være villige til å bla opp €20 millioner for å overtale klubbens hans til å selge nå. Ifølge italienske Tuttosport er den regjerende Serie A-mesteren allerede i forhandlinger om en overgang, men klubbdirektør i Juve, Beppe Marotta, innrømmer at det går tregt:– Vi er i forhandlinger med sikte på å få Llorente hit, men vi står oppe i en vanskelig prosess for Athletic vegrer seg for å selge.Samtidig hevder spanske AS at også Tottenham sikler etter den høyreiste hodespesialisten. Problemet deres er at Llorente ønsker å spille Champions League-fotball, noe Spurs som kjent er ute av stand til å kunne tilby.

10.10: Manchester Evening News skriver mandag at United kommer til å øke budet sitt på Robin van Persie fra 15 til 20 millioner pund. Håpet er at det siste budet vil overbevise Arsenal til å selge.

Powered by Labrador CMS