Ryktesaker, uke 35

Tomålsscorer onsdag, solgt eller utlånt torsdag eller fredag?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak, slik at dere som liker dem kan finne dem lett, og dere andre lett kan holde dere unna.

Forrige ukes rykter

Torsdagens rykter

12.30 Daily Telegraph tror at United er interessert i å enten selge eller låne ut ondagens matchvinner fra U21-møtet med Tottenham, Federico Macheda, og portugisiske Bebe før overgangsvinduet stenger fredag kveld. Bursaspor har tidligere vært nevnt i forbindelse med en låneavtale for Macheda, og det samme har flere italienske klubber – samt skotske Celtic. Nå siterer Ilsussidiario.net Machedas agent, Giovanni Ba, på at det ikke foreligger noe konkret fra støvlelandet, mens han avviser tvert at det er noe i ryktene om Celtic. – Jeg har lest om Celtics interesse, men de har ikke vært i kontakt med meg overhodet. Derimot har det vært kontakt med noen klubber i Europa, hevder Ba. Når det gjelder Bebe, foreligger det visstnok ikke noen etterspørsel – ennå.

Onsdagens rykter

22.10: Alt – bortsett fra den endelige bekreftelsen – virket å være klart for en Juventus-overgang for Dimitar Berbatov. Så kom kontrabeskjeden: ‘Berbatov har sagt nei til Juventus. Fulham neste for bulgareren’. Fiorentina, Juventus og Fulham på én og samme dag. Kanskje best å ikke konkludere med noe som helst i denne sagaen før en overgang endelig bekreftes fra klubbhold?

19.30: Wayne Rooney tilbakeviser langt på vei ryktene som har gått de siste dagene om at han kan være på vei bort. På sin Twitter-konto skriver angriperen at det som står i avisene bare er tull, og at han ikke har noen planer om å forlate United.

Omtrent samtidig som Rooneys melding begynte ryktene på Twitter å gå om at Dimitar Berbatov skal være enig med Juventus om en toårskontrakt. Ingen av partene har imidlertid uttalt seg om overgangen.

17.20: Sent tirsdag kveld begynte ryktene å gå om at Moussa Dembélé nærmet seg en overgang til Tottenham, og onsdag kunne Andre Villas Boas og Spurs bekrefte at belgieren har bestått den medisinske testen og slutter seg til klubben med umiddelbar virkning. Overgangssummen er rapportert å være omlag £15 millioner.

15.20: Berbatov har nå gått ut på Facebook for å avkrefte alle ryktene som svirrer rundt en eventuell overgang til Serie A hvor han kaller det «løgner og spekulasjoner». Dette samtidig som at ryktemakerne på twitter hevder at Juventus har kommet med et bud i tolvte time for å snappe ham foran nesa på Fiorentina. Får vi en avklaring i løpet av dagen?

12.20: Atletico Bilbaos Markel Susaeta har sagt nei til United, ifølge den spanske avisa AS. I stedet har han skrevet under på en ny kontrakt med spanjolene. Susaeta spilte 90 minutter i begge kampene da Bilbao slo United ut av Europa League tidligere i år.

11.00: Dimitar Berbatov skal altså ha reist til Italia for å fullføre overgangen til Fiorentina. Kilder i den italienske klubben er blitt sitert på at det er enighet om den personlige avtalen og at overgangen trolig offentliggjøres i løpet av kort tid.

10.00: Twitter renner også i dag over av rykter om at Dimitar Berbatov er på vei til Firenze og Fiorentina. For de ekstra spekulative ligger den foreløpige prislappen rundt £4 millioner. Les mer om hans karriere i United her.

09.35: Nok en spiller som har versert i Uniteds ryktespalter denne sommeren har funnet seg en ny klubb. Fulham annonserte i går kveld at Moussa Dembélé går til Tottenham for £15 millioner. Spurs har dermed allerede funnet en slags erstatter for Modric som forsvant til Madrid mandag morgen. Er Nani og Anderson de neste i kikkerten til Villas-Boas?

08.20: The Mirror skriver sent tirsdag kveld at Rooney kan være på vei bort fra Old Trafford. Med en angrepslinje bestående av Hernandez, Welbeck og van Persie skal Ferguson føle at han kan klare seg uten kraftspissen. Det spekuleres i om forholdet de to imellom aldri helt har blitt det samme etter kontraktkrangelen for to år siden, og at Sir Alex mener han ikke har gjort seg fortjent til den vanvittige ukelønna på £250.000. Prislappen? Den skal ligge på £40 millioner.

Tirsdagens rykter

17.45: Det verserer stadig rykter i pressen om hvor Dimitar Berbatovs fotballfremtid ligger. Tirsdag er det Fiorentina som nevnes som bulgarerens neste stoppested. Berbatovs agent Emil Danchev vil imidlertid ikke avsløre for mye.

– I løpet av noen dager vil vi vite hvor spillerens fremtid ligger, sier Danchev ifølge ilsussidiario.net. – Jeg forsøker å ikke legge for mye vekt på nyhetene som kommer fra pressen. Fiorentina og Inter interesserte i Berbatov? Det må du spørre dem om.

Tirsdag uttaler samtidig West Ham-manager Sam Allardyce at en Berbatov-overgang ligger utenfor deres økonomiske rammer.

14.45 Mer nytt angående Nani. Goal.com melder nå at en kilde har fortalt dem at Luis Nani kommer til å kreve 5 millioner pund av klubben for den gjennværende tiden av kontrakten hans, dersom United bestemmer seg for å selge.

13.20 Både Besiktas og Bursaspor ønsker å hente Federico Macheda på lån. Sistnevnte ligger best an til å få til en avtale, etter at de har sagt seg villige til å betale 1 million pund til United for å få låne spissen, som aldri har klart å slå gjennom i United, etter den fantastiske starten han fikk med matchvinnermålet mot Aston Villa i 2009. Andre kilder mener at Celtic er klubben som kommer til å få italieneren på lån denne sesongen. Det skal være etter ønske fra klubben, som håper at den fortsatt unge spissen skal få erfaring fra spill i Champions League.

12.00 Twitter renner over av rykter om at United skal ha godkjent et bud fra Fiorentina, på om lag 5 millioner pund for Dimitar Berbatov. Ingenting er bekreftet ennå, men noe kan være i ferd med å skje.

09.10 Det skal ikke mye benkesliting til før ryktene om Rooney sirkulerer igjen. Rooney startet på benken da United slo Fulham 3-2 i helgen, og dermed meldte flere medier straks at Ferguson var lei av han, og ønsket å selge. Men, nå melder The Sun at de største europeiske klubbene, ikke kommer til å legge inn bud dersom United bestemmer seg for å selge stjernespissen sin. Real Madrid og Barcelona er ikke interessert, mens Paris St-Germains interesse har kjølnet, etter at de har gjort store investeringer på andre spillere. Dermed står Manchester City igjen som eneste kandidat, som kan stille med 50 millioner pund, som er den summen avisen hevder at United skal være ute etter å få for Rooney. Selv om spissen han vært aet til City før, skal vi nok ta dette ryktet med en klype salt.

08.30 The Independent melder at United kommer til å se an hvor alvorlig Wayne Rooneys skade er, før de bestemmer seg for om de vil selge Dimitar Berbatov. Fiorentina håper å få til en avtale med United, men avisen sier at Ferguson vil stoppe overgangen, dersom Rooney kommer til å være ute lenger enn fire uker.

08.00 Luis Nani har fortsatt ikke forlenget kontrakten sin med United, og nå skal Zenit St Petersburg være klare til å legge 25 millioner pund på bordet, for å sikre en overgang for portugiseren, i følge Daily Mail. Nani spilte en dårlig kamp, da United tapte mot Everton, og spekulasjonene skjøt fart da han ble utelatt av troppen som møtte Fulham i andre serierunde. – Det som blir sagt om Nani er sant, men alt kommer an på hvor mye han kommer til å koste, for vi betaler ikke dyre dommer for han, sa Luciano Spalletti, trener for det russiske laget.

Mandagens rykter:

21.00 – Jeg har alltid hatt lyst til å spille for en storklubb, og en dag har jeg troen på at jeg kan klare ta steget ut, sier Dembele til Goal.com. Han fortsetter: – Ikke misforstå meg – Fulham er et bra lag. Vi har også spilt to gode kamper nå, så det gir mening å spille her også. Og så lenge det ikke kommer noen bud, så blir jeg her.Jol sier Dembele blir en dyr mann. – Ja, du må betale mye om du skal lure ham bort herfra. Jeg tror ingen er villige til å betale så mye, sier manageren.09.50 Leicester Citys 19 år gamle forsvarsspiller Liam Moore befinner seg på Sir Alex’ radar. Det er Daily Mail som melder dette. United-manageren skal ha sendt sin sjefsspeider Jim Lawlor avgårde for å ta Moore nærmere i øyesyn da «revene» gjestet Blackburn på søndag. Og selv om Leicester tapte kampen 2-1, skal Lawlor ha blitt imponert over det han fikk se. Den engelske ungdomslandslagsspilleren har også tiltrukket seg interesse fra Tottenham, Everton og Sunderland, men Sir Alex akter å gjøre sitt for at Moore blir United-spiller før overgangsvinduet stenger på fredag.

08.10 MailOnline melder at Federico Macheda står på nippet til å dra til Tyrkia. Uniteds gamle Champions League-opponent, Bursaspor, ønsker seg den 21 år gamle italieneren på lån, og skal være villige til å betale £1 million for å få beholde ham gjennom sesongen. Kilden hevder også at Sir Alex skal være villig til å gå med på en avtale, og det til tross for at han nå må klare seg uten Wayne Rooney i lengre tid.

Powered by Labrador CMS