Ryktesaker, uke 53

Gündogan-ryktene er tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 3. januar

12.05: De skriver videre at Ilkay Gündogan skal være aktuell for en overgang. De skal ifølge The Express få konkurranse fra Juventus og Manchester City. Juventus skal ha kommet med, eller forberedt, et bud på £22 millioner.

12.00: Manchester Evening News skriver også at klubben skal ha fornyet sin interesse i Southamptons Sadio Mané, og henviser til høyt utvilsomme The Sun.

Van Gaal har sagt at han trenger flere alternativ på topp, og Mané skal trolig være svaret på det han trenger.

11.55: Nå er det Manchester Evening News som melder om John Stones. Ifølge lokalavisens «rapporter» er han Uniteds største håp i januarvinduet.

Lørdag 2.januar

15.00: Mohamed Bouhafsi, mannen som først meldte nyhetene om Martials United-overgang, skal ha sagt at United går for Everton-forsvarer John Stones. Bouhfasi er leder for fotballavdelingen til RMCsport, og Jonas Giæver, skribent for fotballmagasinet Josimar, skriver på Twitter at Bouhafsi er en svært troverdig kilde.

13.15: En het spiller på overgangsmarkedet er Benficas hurtige ving Goncalo Guedes. Den unge portugiseren er tippet av mange å bli «den nye Ronaldo» og er ønsket av flere storklubber, inkludert Manchester United. Ifølge M.E.N. skal Guedes være mannen LVG ønsker å hente til United for å få mer fart på kanten. I en alder av 19 år har Guedes allerede fått sin debut for Portugals A-landslag.

12.15: Stoke har levert en solid start på denne sesongen og skapt trøbbel for flere lag. Mannen som styrer skuta er tidligere United-spiller Mark Hughes. Flere aviser har denne uken linket Hughes til en mulig United-jobb. Manageren selv kommenterte ryktene.

– Det er mange spekulasjoner, det følger med jobben. Det er bedre å bli snakket opp enn ned, jeg vet ihvertfall hvilken jeg foretrekker. Ryktene er hva de er. Det er og blir spekulasjoner. Ikke noe mer, ikke noe mindre, sa Mark Hughes om United-linken.

11.15: Ifølge Sky Sports skal agenten til Zlatan Ibrahimovic ha snakket om hans klients fremtid. I sommer går svenskens kontrakt ut, og ifølge agenten Mino Raiola skal Premier League være et alternativ for storscoreren uten at noe er sikkert. United som har slitt foran mål har lenge vært linket til Zlatan, som ennå har til gode å spille i PL.

Fredag 1. januar:

17.20: Vanligvis pålitelige David McDonnell i Daily Mirror skriver om Uniteds interesse for to Everton-spillere i en sak om at Uniteds styre er klare til å løsne strikken på pengesekken igjen. Van Gaal vil gjerne ha en målscorer, og Romelu Lukaku skal være øverst på hans ønskeliste. Ellers overrasker det vel få å høre at John Stones er den andre Everton-spilleren, siden han har blitt et ganske fast innslag i denne spalten. Om den overgangen skal bli en realitet, er det naturlig å tro at det må vente til sommeren.

Kanskje gjelder det også Lukaku, for det skal nok veldig mye til for at belgieren blir solgt nå.

11.55: Ikke så mye nytt, kanskje, men frilanser Graeme Bailey (som tidligere har jobbet for Sky Sports, og som pleier å treffe brukbart) skriver at en Felipe Anderson-avtale er nær:

09.55: Nevnte Mourinho skal for øvrig ha fortalt Real Madrid at han ikke er interessert i en retur, så kanskje har portugiseren en annen jobb i sikte? Dette står det mer om hos Independent, som siterer Diario Sport.

09.49: Det har roet seg litt med konkrete managerrykter de siste dagene, etter en periode med mye Mourinho-snakk. Nå melder The Sun at flere United-spillere tror klubben ønsker Diego Simeone som ny United-manager. Flere spillere skal, uavhengig av hverandre, ha fortalt det til avisen, skrives det.

Det må selvsagt nevnes at avisen innimellom har et noe avslappet forhold til sannheten, og at det ikke Neil Custis (som er avisens beste på United-nytt) som har skrevet den.

Torsdag 31.desember:

08.05: Lazio-spiller Felipe Anderson skal være på vei til United, melder The Sun. Overgangssummen skal ligge på 35 millioner pund og representanter for United skal allerede ha vært i Roma for å diskutere betingelser med spilleren som kan bli Uniteds andre brasilianske Anderson. 22-åringen skal ha en utkjøpsklausul i kontrakten som ligger omtrent på det United er villige til å by og Anderson kan bli en av de første overgangene som blir klare når overgangsvinduet åpner i januar. United jaktet brasilianeren også i sommer og har fulgt utviklingen til den kreative meidtbanespilleren i lang tid.

07.30: Juventus-trener Massimiliano Allegri skal være fristet av en mulig jobb i Premier League og er i full gang med å lære seg engelsk. Chelsea og Manchester United nevnes som mulige klubber for 48-åringen som har hatt stor suksess med Juventus.

Onsdag 30. desember:

11.00: The Express skriver at Matteo Darmian kan komme til å forlate United i januar, til fordel for Juventus.

09.50: En til, også dette fra The Telegraph, som nå viser til italienske Calcio Mercato: Manchester United hevdes å lede an i kampen om AC Milans 16 år gamle keepertalent, Gianluigi Donnarumma.
Den unge målvakten debuterte for milanesernes førstelag i oktober, og har holdt buret rent i tre kamper.
Også Manchester City skal være ivrige på å sikre seg Donnarumma, men United skal altså være favoritter til signaturen hans.

09.40: The Telegraph melder at Real Madrids James Rodriguez skal være i samtaler om en United-overgang verdt £59 millioner. Men vær på vakt, for det er de beryktede ryktekonstruktørene i spanske Fichajes som angis som meldingens opphav.

07.50: To dager før overgangsvinduet åpner er det fortsatt tørke på overgangsfronten. På morgenkvisten får vi derfor nøye oss med at The Mirror (og flere andre) melder at Louis van Gaal, vil kunne bli tilbudt en rolle som teknisk direktør for det nederlandske landslaget – dersom han må forlate managerjobben på Old Trafford.
Det er de oransjes landslagssjef Danny Blind – far til Daley – som foreslår dette.
Blind var som kjent Van Gaals assistent frem til og med Brasil-VM i 2014, hvor de to ledet Nederland til bronsjemedaljer.

Tirsdag 29. desember:

15.20: United følger visstnok nøye med på utviklingen til Evertons 19-åring Joe Williams. Midtbanespilleren spiller allerede en sentral rolle for klubbens U19-lag, og United ønsker å styrke sin egen ungdomsavdeling, skriver Daily Mail.

08.00: Lazios Felipe Anderson har vært i ryktespalten mange ganger før, og er det nå igjen. Denne gangen via Daily Star og La Repubblica. Det nevnes et mulig 45 millioner-bud på den 22 år gamle offensive midtbanespilleren.

Mandag 28. desember:

10.15: Louis van Gaal er klar til å forlate United selv om det skulle bli seier mot Chelsea. Slik lyder den  forutsigbare og lite oppfinnsomme spådommen i The Telegraph. Det kan du lese mer om her.

10.10: Det er bare fire dager til januars overgangsvindu åpner, så på den bakgrunn er det forbausende stille i ryktespaltene rundt Manchester United.
Lørdag ble det meldt om at tyske Mainz’ 23 år gamle japanske landslagsspiss Yoshinori Muto kan være aktuell for en overgang, og nå trekker Manchester Evening News igjen frem en gammel kjenning – Southampton-vingen Sadio Mané.
Likevel ligger det ingenting umiddelbart spennende i ryktet rundt senegaleseren, for avisen er rimelig trygg på at Ronald Koeman ikke vil gi tilsagn til et eventuelt salg før til sommeren.

Powered by Labrador CMS