Ryktesaker, uke 2

Southgate på United-ønskelista?

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Full oversikt over overgangene i januar! 
LES OGSÅ: Forrige ukes rykter


Søndag 13. januar:

08.16: Belgiske Het Nieuwsblad skriver at AC Milan ønsker å hente Marouane Fellaini i januar. Porto og Guangzhou Evergrande følger også med på situasjonen, ifølge tabloidavisa.

08.03: Enda mer managerstoff: Daily Mirror skriver at United har vært i kontakt med Diego Simeone om managerjobben fordi klubben vet at det blir vanskelig å få tak i Mauricio Pochettino.

Det skal her uansett påpekes at søndagsutgaven av Daily Mirror ofte holder et ganske labert nivå, og at saken ikke er skrevet av en av journalistene vi stoler på.

En annen sak fra Mirror: Inter ønsker å hente Antonio Valencia enten i januar (noe United er litt skeptiske til) eller gratis til sommeren. Klubben har ingen planer om å beholde ecuadorianeren, og Inter har allerede startet forhandlingene med Valencias rådgivere.

00.24: The Times skriver at det vil være veldig vanskelig for Mauricio Pochettino å forlate Tottenham siden han legger sitt hjerte og sin sjel i alt han gjør, men en kilde nær Spurs-sjefen sier at han skylder seg selv å vurdere det likevel.

United eller Real Madrid er ventet å være neste steg i Pochettinos karriere, og kildene nær ham mistenker at han vil foretrekke United siden det han liker best er å utvikle unge spillere.

00.19: Ifølge Daily Telegraph har United lagt til England-landslagssjef Gareth Southgate på managerønskelista. Klubben er klar over at en trenger alternativer i tilfelle Mauricio Pochettino ender opp med å bli i Tottenham, noe det er en voksende frykt for i United, og Southgates tro på unge spillere gjør ham attraktiv for United-ledelsen.

Zinedine Zidane nevnes også som en kandidat, men det skal være usikkerhet rundt hvor godt han egentlig passer.

Avisa skriver uansett at Ole Gunnar Solskjær er den som det er mest sannsynlig at vil tjene på det om Pochettino skulle bli værende i Spurs.

Lørdag 12. januar:

10.19: Juventus er ifølge Torino-baserte Tuttosport fortsatt interesserte i å hente tilbake Paul Pogba til klubben, men i så fall vil United ha Douglas Costa som en del av avtalen, siden han blir sett på som en spiller som vil fungere godt i Premier League, og som kan gi Uniteds kontringsspill noe ekstra, og som ventes å bli enda bedre enn nå siden han ikke har slått helt gjennom ennå. Juventus skal være usikre på om de ønsker å gi slipp på brasilianeren.

09.51: Det har vært mange rapporter som tyder på at Mauricio Pochettino gjerne tar turen nordover til Old Trafford den kommende sommeren, og det å overbevise argentineren skal ikke være den vanskeligste delen ved å eventuelt skulle hente ham til klubben.

Daniel Levy er et større problem. Han er notorisk tøff å forhandle med, og ifølge The Sun har han absolutt ingen planer om å la United hente Pochettino. Han skal ha gitt beskjed til styret sitt at han planlegger å avslå enhver tilnærming fra United denne sommeren – om så United betaler mer enn verdien av Pochettinos kontrakt.

Dette fordi Levy setter Pochettino så høyt at han ikke vil risikere å miste ham.

Spurs-manageren er uansett Uniteds førstevalg, og United er villige til å betale kontraktsverdien (£34 millioner) pluss £16 millioner i tillegg for å sikre seg førstevalget.

Det er likevel usikkert om det vil være nok, og United har også en liste over mulige manageralternativer, men beskrives som «desperate» etter å sikre seg Pochettino.

Fredag 11. januar:

08.00: Joel Castro Pereira har avsluttet sitt låneopphold i Vitoria Setubal, og ifølge Daily Mail er det flere klubber som nå ønsker seg keeperen. Reading skal være laget som ligger best an.

07.50: Vi plukker opp to rykter som handler om José Mourinho. Portugisisk presse skriver at Benfica ønsker å opprette dialog med den tidligere United-manageren, mens The Sun hevder at Real Madrid også er på banen. Tabloidavisen skriver imidlertid at United har rett på ti millioner pund fra Mourinho dersom han signerer for en ny klubb innen tolv måneder.

Torsdag 10. januar:

21.00: Juan Matas kontrakt løper ut allerede neste sommer, og til AS (via MEN) bekrefter 30-åringen at fremtiden enda ikke er avklart.

– Jeg har vært i England lenge, og jeg kjenner ligaen godt. Når det er sagt, så er det sant at man tidvis savner hjem, venner og familie. Jeg vet ikke om jeg kommer til å returnere til Spania.

– Jeg forholder meg rolig til kontraktsituasjonen. Jeg er i en fantastisk klubb – Manchester United, en av de største i verden, la Mata til.

11.50: Manchester Uniteds interesse for Fiorentina-forsvareren Nikola Milenkovic skal ha kjølnet betraktelig etter José Mourinhos avgang, melder ESPN.

Uniteds speidere skal ha sett serberen i aksjon flere ganger og Mourinho selv var på plass på tribunen da Serbia slo Montenegro 2-0 i oktober.

Nå skal United i stedet rette fokuset mot Napolis Kalidou Koulibaly og Inters Milan Skriniar, skriver ESPN.

08.00: Om Manchester United har hatt en turbulent sesong, er det bare forbokstaven sammenlignet med situasjonen i Real Madrid.

Nå skal imidlertid den spanske storklubben være klar til å hente nye spillere og forbereder i disse dager et bud på Napolis Kalidou Koulibaly, melder radiostasjonen talkSPORT som oppgir den italienske avisen Il Mattino som sin kilde.

Det vil i så fall være dårlig nytt for Manchester United som også angivelig jakter på den solide 27-åringen. Til tross for at ulike medier har kommet med mange motstridende opplysninger rundt et potensielt salg av Koulibaly, virker det å herske bred enighet blant media om redat Napoli er villige til å la ham gå for rundt 90 millioner pund.

Onsdag 9. januar:

19.10: Napolis Kalidou Koulibaly er Uniteds toppmål på overgangsmarkedet, men det skjer sannsynligvis ingenting før til sommeren, skriver The Times onsdag kveld. I saken står det også at Timothy Fosu-Mensah vil bort fra Fulham slik at han kan få spilletid i en annen klubb i stedet. Artikkelen er skrevet av United-journalist Paul Hirst, og det nevnes også  at Inter fortsatt ønsker Matteo Darmian (og Ashley Young), mens Juan Mata ønsker å bli i United videre.

17.40: Franske L’Equipe skriver at United (og en del andre) sterkt vurderer Lille-keeper Jules Raux (17). Ifølge avisa var Lille-keeperen på et en ukes treningsopphold i United tidligere i sesongen, og han kan forlate Lille gratis etter sesongen. City og Dortmund har også vist interesse.

16.50: Kan jo legge til at Duncan Castles, tidligere omtalt som Mourinho-kjenner, i sin Podcast «Transfer Window» sammen med partneren sin sier at det er sannsynlig at United faktisk går for spillere i januar. Det skal ha vært et videomøte med eierne hvor det ble diskutert om det skulle handles i januar, og konklusjonen skal ha vært at det skal handles – hvis rett spiller er tilgjengelig – for å forsøke å bygge videre på den positiviteten som er skapt med Ole Gunnar Solskjær som manager.

13.57: Ethan Hamilton er i samtaler med Rochdale om en låneovergang, skriver pålitelige Simon Jones i Daily Mail.

Den 20 år gamle skotten satt på benken under FA-cupkampen mot Huddersfield sist sesong.

Det nevnes i samme sak at Rochdale også er interesserte i Regan Poole, mens United på sin side diskuterer en mulig avtale med den 16 år gamle Villarreal-venstrebacken Adrian Corral.

08.17: Inter skal være klare til å selge «United-mål» Ivan Perisic for å finansiere andre signeringer. Det skriver Tuttosport (her videreformidlet av Calciomercato).

Det nevnes at klubben er interessert i Luka Modric, mens det også hevdes at de ønsker å snappe opp Sergej Milinkovic-Savic foran klubber som blant andre United.

Det er nok uansett en betydelig redusert sjanse for at United går for Perisic nå som José Mourinho har forlatt klubben, og det nevnes heller ikke i artikkelen at United har vist noen interesse i det siste.

08.06: Athletic Club-sportsdirektør Rafael Alkorta siteres på at klubben er interessert i blant andre Ander Herrera.

Athletic er i en litt spesiell situasjon siden spillerne i klubben må ha baskisk tilknytning. For dem er det dermed litt vanskeligere å kjøpe seg ut av nedrykksstriden de nå er i.

– Vi er interesserte i Javi Martínez, Ibai Gómez, Ander Herrera, Fernando Llorente – vi er interesserte i dem alle. Alle spillere som kan representere Athletic vil interesse oss, og spillere av den kvaliteten interesserer oss.

– Vi er klar over at ingen av disse avtalene ville vært enkelt, men vi er interesserte i å utforske mulighetene våre. Vi har ikke gjort noe ennå, men vi vil sette i gang på denne fronten denne uka.

Samtidig skriver The Sun (men ikke avisas United-korrespondent) at Herrera er klar til å signere ny kontrakt med Manchester United.

Herreras kontrakt går ut i sommer.

Tirsdag 8. januar:

18.49: Vi nevnte Éder Militão i går, og derfor tar vi med oss at portugisiske O Jogo nevner at United hadde en speider til stede på Portos 3-1-seier mot Nacional mandag kveld, og at det skal være fordi United følger Militão.

Så vidt vi forstår ut fra saken, så er United regelmessig til stede – uten at det nødvendigvis betyr at en overgang er på gang. United følger godt med på det som skjer i Portugal generelt, og informasjon om speidere som er til stede er mer tilgjengelig enn i andre land.

13.50: Et navn det er greit å stifte bekjentskap til nå, hvis du ikke allerede har gjort det, er Kalidou Koulibaly. Napoli-stopperen har vært linket til United jevnt og trutt hele sesongen, men det har aldri virket spesielt sannsynlig med en overgang i januar.

Nå skriver ESPN at spilleren selv skal være åpen for en overgang til Manchester United, men at Napoli ikke er like lystne på tanken – i alle fall ikke denne måneden. United på sin side skal være komfortable med å vente til sommervinduet åpner.

Andre alternativer som diskuteres på styrenivå er Inters Milan Skriniar, AC Milans Alessio Romagnoli og Leicesters Harry Maguire.

13.00: Antonio Valencias United-karriere virker å være på hell. Høyrebacken, som har rukket å bli 33 år gammel, ser ut til å ha blitt innhentet av tidens tann han også.

Tidligere har ecuadorianeren vært koblet tett til en overgang til italienske Inter, men nå skriver Gazzetta dello Sport (via Sport Witness) at klubben har bestemt seg for å lete andre steder etter forsterkninger.

08.45: Et nærmest urovekkende stille januarvindu for United fortsetter, men vi vet også at det plutselig settes ting i bevegelse. Det er ikke nødvendigvis tilfellet her, men vi tar med oss at supertalentet Matthijs de Ligt rådes til å vrake italiensk fotball til fordel for England – og Manchester United, av Ajax-legenden John van Loen. 

– Jeg mener Manchester United er perfekt for de Ligt. Jeg håper han takker nei til tilbudet fra Juventus, engelsk fotball er mer fysisk og bedre for han, sa Loen ifølge MEN.

Mandag 7. januar:

21.00: Det franske magasinet France Football, igjen via Sport Witness, skriver i sin ukentlige utgave av United muligens gjør et unntak og går «all in» for Napolis Kalidou Koulibaly allerede i januar. I artikkelen understrekes det at det vil koste dyrt og at konkurransen vil være stor, men samtidig kan rasisme-saken stopperen nylig opplevde i Italia øke sjansene for at noe skjer allerede nå.

18.40: Mer med basis i Sport Witness. Nå har de funnet en sak i Firenze-avisen La Nazione, hvor det står at Uniteds jakt på Fiorentina-stopper Nikola Milenkovic kan begynne med at United sender Andreas Pereira til klubben – for å etablere god kontakt med klubben før Milenkovic eventuelt senere hentes til Old Trafford. Men: Pereiras kontrakt med United går ut til sommeren, og det hevdes at klausulen om en forlengelse på ett år denne gangen avhenger av begge parter. Så vi får se om United faktisk kan bruke Pereira som det står.

18.10: Villarreals 16 år gamle stortalent Adrian Corral skal være nær en overgang til United, melder spanske Super Deporte. Corral skal være en stopper/venstreback som også har vært aktuell for aldersbestemte spanske landslag.

18.00: United skal ha budt 30 millioner pund for Cagliari-midtbanespiller Nicolo Barella rett før helga, ifølge italienske Corriere dello Sport. Det er Sport Witness som melder dette. Den 21 år gamle midtbanespilleren har spilt seg inn på Italias A-landslag det siste året. Tilbudet fra United skal ha vært et «ta det eller glem det», og foreløpig tyder det på at det ble «glem det». Cagliari ønsker visstnok minst 40-50 millioner euro for å selge, noe som i så fall betyr at United må legge til 5-10 millioner pund til for å få tilslaget.

10.08: Stopperjakten fortsetter – og en av spillerne United snuser på skal være Portos Eder Militao. Brasilianeren, fortsatt bare 20, har imponert stort i Portos midtforsvar denne sesongen, og skal også ha vært et mål utpekt av José Mourinho før han ble avskjediget. 

Dette meldes fra blant andre RMC Sport. 

09.05: Caught Offside er ikke som den beste kilden å regne, men siden saken har fått litt fart på nett så nevner vi det:

Manchester United er klare til å sende 100 millioner euro til Katalonia, slik at

Philippe Coutinho kommer andre veien.

Brasilianeren har bare tilbragt en sesong i Barcelona etter overgangen fra Liverpool, men skal ikke ha funnet seg helt til rette.

08.00: Manchester United ønsker seg midtstopper Kostas Manolas i januarvinduet, men Arsenal følger også nøye med på situasjonen. Det skriver The Mirror tidlig mandag morgen, og viser til kilder i Italia. 

United skal være villig til å legge opp mot 32 millioner pund på bordet for grekeren, som til daglig spiller i AS Roma.

Powered by Labrador CMS