United forhørte seg om Varane

Ed Woodward møtte Real Madrid-president Florentino Pérez i sommer og var beredt til å betale 100 millioner pund for å hente den ferske verdensmesteren Raphaël Varane til Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United var koblet til en rekke midtstoppere gjennom hele overgangsvinduet, men endte opp uten å hente noen av dem.

Nå viser det seg at styret satte foten ned for flere av spillerne som skal ha vært overgangsmål for manager José Mourinho.

Uenige om strategien

Det mangler imidlertid ikke på investeringsvilje hos United-ledelsen dersom den rette spilleren ville vært tilgjengelig.

Ed Woodward spiste frokost med Real Madrids mektige president Florentino Pérez i sommer og der ble den ferske verdensmesteren Raphaël Varane tema.

I 2011 hentet José Mourinho Varane til Real Madrid fra Lens for relativt beskjedne ti millioner euro, men om portugiseren skulle blitt sjefen hans på ny syv år senere ville det vært langt, langt dyrere.

IKKE GJENFORENT I DENNE OMGANG: Raphaël Varane og José Mourinho jobbet sammen i Real Madrid, men det blir ingen gjenforening på Old Trafford for de to. I alle fall ikke i denne omgang.

Og United var villige til å gi rundt 100 millioner pund for den franske midtstopperen, men Pérez skal ha gjort det klart at Varane simpelthen ikke var til salgs, melder flere engelske aviser, deriblant The Guardian.

Mourinhos ønskeliste skal ha inneholdt Tottenhams Toby Alderweireld, Leicesters Harry Maguire og Bayern Münchens Jerome Boateng, men Uniteds ledelse skal ha satt foten ned fordi klubbledelsen mente at spillerne enten var for dyr, for gammel eller for skadeutsatt.

Mens Mourinho skal ha ønsket seg en rask, om enn noe kortsiktig løsning, skal Unteds ledelse ha vært motvillige til ikke å hente spillere som ikke ville vært en betydelig forsterkning i forhold til de spillerne United allerede hadde i stallen.

Brukt i et spill

Woodward og Uniteds ledelse var imidlertid villige til å gjøre et unntak da ledelsen sist uke ble forespurt om Atletico Madrids Diego Godín ville være interessant.

32-åringen kunne bli tilgjengelig dersom United bød ca. 18 millioner pund, noe som tilsvarte Godíns utkjøpsklausul. 

Et perfekt pressmiddel for å få en ny og forbedret kontrakt i Atletico Madrid for Uruguay-stopperen. 

– Liker å arbeide med dem

På torsdagens pressekonferanse gjorde José Mourinho det klart at han ikke forventet at det ville komme en forsterkning på overgangsvinduets siste dag, men var krystallklar på del to av pressekonferansen da det ble stilt spørsmål om hans forhold til spillerne sine.

KLAR TIL SERIESTART: José Mourinho sier han gjerne skulle hatt flere treningsdager før seriestart, men lover at United er klare til seriepremieren mot Leicester fredag kveld.

– Jeg har mine spillere, og jeg liker spillerne mine. Jeg liker å arbeide med dem, og selv om én løgn blir gjentatt tusen ganger så er det fortsatt en løgn – selv om folk da vil tro at det er sant.

United og Leicester starter den nye Premier League-kampen på Old Trafford fredag kveld, en kamp du naturligvis kan følge med vår live-dekning her på United.no.

Vi bringer deg naturligvis også alle reaksjoner og analyser etter kampen.

Powered by Labrador CMS