Scoret i bronsefinalen

Men toppscorer Diego Forlan og Uruguay måtte til slutt ta til takke med 4. plassen.

Det var få minutter inn i den andre omgangen og på stillingen 1-1 at den tidligere United-helten dukket opp og smalt inn urugayansk ledelse på hel volley i kveldens kamp om tredjeplassen i VM.

Men det var tilslutt Tyskland som knep 3. plassen. Lagene gikk riktignok til pause på stillingen 1-1 etter at det unge stjerneskuddet Thomas Müller først hadde sendt tyskerne i ledelsen. Men det gikk ikke mange minuttene før Edinson Cavani kvitterte.

I en fartsfylt andreomgang scoret Marcell Jansen bare fem minutter etter Diegos scoring, før Sami Khediras hodestøt i det 82. minutt ble kampens siste scoring. Ex-Red Diego Forlan var nære på å notere seg for sin sjette mesterskapsscoring med kampens siste spark på ballen, men det knallharde frisparket smalt i tverliggeren bak Hans-Jörg Butt.

Dermed ble det tysk bronse i årets VM.

Troner øverst på toppscorerlisten

Diego Forlans scoring var hans femte på syv kamper i verdensmesterskapet, og gjør at 31-åringen i øyeblikket troner øverst på toppscorerlisten sammen med Thomas Müller, Wesley Sneijder og David Villa. De to sistnevnte kan imidlertid dytte Atletico Madrid-spilleren ned på en 2.plass med nettkjenning i morgendagens finale.