– Derfor ble Martial vraket

Frankrikes landslagssjef forklarer – og forsvarer – sin beslutning om heller ikke denne gangen å inkludere United-spilleren i den franske troppen.

Publisert Sist oppdatert

Didier Deschamps er av den oppfatning at Anthony Martial fortsatt trenger flere minutter på banen før det kan bli aktuelt med et comeback for Le Bleus.

Martial har hatt en strålende sesongstart på Old Trafford; han har scoret mål og han har assistert mål, og vist spill som har imponert alle. Til tross for dette har han altså fortsatt til gode å overbevise Didier Deschamps.

Den 48 år gamle tidligere EM- og VM-vinneren bedyrer imidlertid at han er klar over Martials fremganger, men står fast på at 21-åringen trenger å starte flere kamper om han igjen skal bli aktuell for laget hans.

Les også: Vraket av Frankrike

God, men fortsatt ikke god nok for Didier Deschamps.

– Best når han starter

– Han er en spillertype som trolig er bedre når han starter enn når han kommer fra benken, sa Deschamps til pressefolk fredag, og la til:

– Sånn sett er han litt som (Arsenal-spiss) Alexandre Lacazette.

Uttalelsen kan tyde på at Deschamps ikke helt har fått med seg at tre av Martials fem mål denne sesongen har kommet nettopp etter innhopp fra benken.

– Han er på gang

Landslagssjefen innrømmer imidlertid at Martial har blitt langt mer klinisk enn tilfellet var tidligere:

– Ja, han er blitt mye bedre; og i den siste kampen, mot CSKA Moskva, viste han hva han er i stand til. Han er på god vei tilbake til et høyt nivå, og han benyttes mer av José Mourinho.

– Han kunne nok ha vært i troppen denne gangen, men det var et valg jeg tok.  Jeg kan ikke gjøre annet enn å be ham fortsette som nå, sånn at jeg fortsatt kan ha ham i tankene.

Powered by Labrador CMS