thorisdottircaldwell090222

Skadene kan stoppe Uniteds Champions League-drøm

Publisert Sist oppdatert

For United-stopper og United-supporter Diane Caldwell var det nok en enorm skuffelse å måtte stå over kampen mot Everton på Old Trafford med en skade, og dessverre for veteranen må hun nå også stå over Irlands kommende VM-kvalifiseringskamper.

Hun var ikke i Irlands landslagstropp som ble bekreftet i dag, torsdag, på grunn av den samme lårskaden som hindret henne i å møte Everton.

Irland skal møte Sverige tirsdag 12. april.

At Caldwell går glipp av en kamp om nesten to uker gjør at det virker helt usannsynlig at hun skal spilleklar til helgas hjemmekamp mot Brighton. Trolig betyr det at Maria Thorisdottir og stoppervikar Hayley Ladd får fornyet tillit på stopperplass. 

Skadekrisen som kan hindre Champions League-kvalifisering for andre år på rad

Forrige sesong endte United bare ett lite poeng bak Arsenal på tredjeplassen som ville gitt United en plass i kvalifiseringen til Champions League.

Skader på viktige offensive spillere var mye av grunnen til Uniteds problemer etter jul, med skader på nøkkelspillere som Tobin Heath, Lauren James, Alessia Russo, Leah Galton og Christen Press, flere av skadene også av det langvarige slaget.

Denne gangen har ikke offensive skader vært et nevneverdig problem, men defensivt har skadene utgjort et stort problem, og da spesielt i det siste.

Millie Turner har vært ute mesteparten av sesongen. Med Turner på laget, har United sett langt tryggere ut enn uten henne, og det er nok ikke tilfeldig at den gode desember/januar-perioden hvor United hadde full kontroll defensivt kom mens Turner var skadefri.

millieturner100322
VIKTIG: Millie Turner.

Med Turner ute, så har Aoife Mannion fremstått som den store forsvarssjefen, men bare kort tid etter at Turner ble bekreftet ute på ubestemt tid med nakkeproblemer, så pådro Mannion seg en skade også.

Plutselig gikk både Mannion og Turner glipp av sesongens aller viktigste kamper, kamper hvor United forsvarte seg heroisk likevel, men hvor det til slutt glapp. Det er usikkert om vi vil få se noen av dem på banen igjen denne sesongen, og nå er altså Diane Caldwell ute også. Caldwell har vært viktig etter at hun kom inn, og er kanskje foran Maria Thorisdottir i køen når Mannion og/eller Turner er tilbake, så fremover kan det altså sies å være fjerde- og femtevalget som spiller på stopperplass for United når Thorisdottir spiller sammen med midtbanespiller Hayley Ladd i midtforsvaret. Katie Zelem, i beste fall et sjettevalg på stopperplass, ble flyttet bak i forsvaret mot West Ham, i en kamp hvor United kastet bort to poeng på overtid etter et baklengsmål på defensiv dødball.

Stoppersituasjonen i de åtte siste kampene:

  • Everton (H): Ladd (midtbanespiller) og Thorisdottir.
  • West Ham (B): Zelem (midtbanespiller) og Caldwell.
  • Reading (B): Caldwell og Thorisdottir.
  • Leicester (H): Caldwell og Thorisdottir.
  • Manchester City (H): Caldwell og Thorisdottir.
  • Manchester City (B): Caldwell og Thorisdottir.
  • Arsenal (B): Caldwell og Thorisdottir.
  • Chelsea (B): Mannion og Thorisdottir.

Fire forskjellige stopperkonstellasjoner, og bare én kamp som har involvert den ene av Uniteds to faste stoppere.

Powered by Labrador CMS