moorecaldwell9

Moore og Caldwell til United

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har signert Jade Moore og Diane Caldwell, bekrefter klubben.

31 år gamle Moore ble spiller nummer to inn dørene hos United på kvinnenes deadline day. Midtbanespilleren har signert på en kontrakt ut 2022/23-sesongen.

2021-sesongen ble ødelagt av skade, men nå håper hun å kunne bidra for United.

– Jeg er kjempeglad for å være her i en klubb som Manchester United, det er et stolt øyeblikk etter en vanskelig periode for meg. Jeg gleder meg til å jobbe med Marc igjen, og å bli kjent med mine nye lagvenninner, er noe av det hun uttaler etter at overgangen ble bekreftet.

– Jade er en briljant midtbanespiller. Jeg har jo jobbet med henne i tidligere roller i Birmingham og Orlando, og jeg kjenner de virkelige kvalitetene hun kan bringe til stallen. Hun er en intelligent spiller med en veldig bra fotballhjerne, som har evnen til å lese og til å kontrollere kamper, uttaler Marc Skinner, som fortsetter:

– Hun har vært uheldig det siste året med skaden hun pådro seg, men vi har jobbet med Jade om planer for å få henne tilbake i fullt slag igjen så raskt som mulig,

Moore har 50 landskamper for England. Hun har, utenom Orlando Pride, spilt for Lincoln City, Leeds United, Birmingham City, Notts County, Reading og Atlético Madrid (lån).

jademoore140619
I AKSJON FOR LANDSLAGET: Jade Moore har 50 landskamper for England.

Tidligere Avaldsnes-spiller klar for United

33-år gamle Diane Caldwell har signert på en avtale ut sesongen.

Den irske landslagsspilleren (84 landskamper) spiller hovedsaklig i forsvaret, men kan også spille på midtbanen. Trolig er Millie Turners problem med pulsåren i halsen en av grunnene til at United nå styrker bredden i forsvaret.

Caldwell tilbrakte 2021-sesongen i North Carolina Courage, og spilte før det noen år i den tyske toppdivisjonen med FC Köln og SC Sand. Før det igjen spilte hun for Avaldsnes i Norge, og hun har også vært innom den islandske ligaen.

– Dette er et av de mest spesielle øyeblikkene i livet mitt hittil. Som en livslang United-fan, så er det en drøm å signere for klubben, og det er et stort øyeblikk for meg og min familie. Jeg er så takknemlig for å være her, og vil bære klubblogoen med stolthet. Laget er i god form, og spiller attraktiv fotball, og Marc gjør en fantastisk jobb. Jeg kan knapt vente på å få møte alle sammen, og å komme i gang på banen.

Caldwell skrev også noe lignende på Twitter:

Marc Skinner er også fornøyd:

– Diane kommer til oss som en erfaren landslagsforsvarsspiller som virkelig vil bidra til vårt forsvar i den andre halvdelen av sesongen. Hun har en herlig ro og allsidighet, og jeg er ikke i tvil om at hun kommer til å være en fantastisk tilvekst til laget mens hun er her.

Med Millie Turner ute av spill, så ville Maria Thorisdottir og Aoife Mannion vært de eneste midtstopperne i troppen om United ikke hadde hentet noen inn.

Torsdag kveld signerte Signe Bruun også for United – les mer her.

Ireland v United States - USWNT Victory Tour
AUGUST 2019: Diane Caldwell takler Christen Press i en landskamp mot USA. Senere skulle Press bli United-spiller, og nå har altså Caldwell også blitt det.
Powered by Labrador CMS