Med stjerner i øynene

Simon Larsen gleder seg voldsomt til møtet med Wayne Rooney og kompani.

Publisert Sist oppdatert

23-åringen har fått merke på kroppen at kontrastene mellom spill i 2. divisjon og Tippeligaen er store etter at han forlot Vindbjart til fordel for Vålerenga før inneværende sesong.

– Ja, du kan trygt si at det er en helt annen hverdag for meg, sier han til united.no.

5. august i år kommer kontrastene imidlertid til å nå helt nye høyder. Da skal han og lagkameratene i Vålerenga nemlig få bryne seg på verdensstjernene fra Manchester United.

– Jeg har holdt med United siden jeg så min første fotballkamp, så dette kommer til å bli ekstremt gøy, sier sørlendingen – som har vært på Old Trafford flere ganger.

Fra Moseidmoen Gress til Ullevaal

I Vindbjart anslår Simon Larsen at han spilte hjemmekamper foran maks hundre tilskuere. Det tallet blir mer enn hundredoblet når Manchester United kommer på besøk.

– Det å spille foran kanskje 25 000 mennesker – med disse rammene – blir selvsagt ekstra gøy. Jeg har jo spilt foran en del supportere og fått føle stemingen allerede. Ting har gått fort, sier han.

Riktignok er oppgjøret mot United «bare» en treningskamp, men Larsen er ikke i tvil om at både han og lagkameratene kommer til å få stort utbytte av å måle krefter mot en av verdens største klubber.

– Vi får se hvordan verdens beste lag spiller på nært hold, og bare det i seg selv er viktig. Det blir veldig gøy å prøve seg mot de, sier den anvendelige forsvarsspilleren.

Drømmer forsiktig om draktbytte

Som ihuga United-supporter er det nærmest obligatorisk for ham å i hvert fall undersøke mulighetene for et draktbytte med en av heltene etter kampslutt.

– Vi får se hva som skjer! I utgangspunktet er det stort nok å bare spille mot de og få tatt de i hånda før kampstart, men det hadde jo vært morsomt å få en av draktene.

– Det hadde vært gøy å få enten Scholes, Giggs eller Rooney sin, legger han til.

– Det kommer til å krible ekstra i magen

Å bli nervøs til en treningskamp? Uaktuelt. Men Larsen vedgår at møtet med United blir spesielt.

– I utgangspunktet er jo dette en kamp der vi ikke har noe press på oss – men en happening som skal være gøy for supportere og oss som spiller. Men det er klart det kommer til å krible litt ekstra i magen, sier Larsen, som ser frem til duellen med det som er Manchester Uniteds kanskje største stjerne.

– Ja, jeg gleder meg til å møte Rooney, sier Larsen – som ikke helt vet hvordan han skal stanse kraftpluggen: – Nei, si det. Jeg får bare gjøre mitt beste uansett hvem jeg møter.

– Jeg kan ikke alltid tilpasse meg spissene jeg møter, men det hjelper å være obs på om det er noe spesielt de gjør eller om de har noen spesielle spillemønster.

Men når det er sagt, så vil jeg ikke skade han heller. Og det skal vi nok klare å unngå, for jeg er ingen stygg spiller. Men må jeg takle han, så gjør jeg jo det, avslutter en ambivalent Larsen.

Powered by Labrador CMS