– Oppdrag utført

AVISRUNDEN: Litt mer hyggelig lesning i avisene denne helgen, selv om United ikke friskmeldes.

Publisert Sist oppdatert

United vant 3-1 borte mot Derby County, og avanserte dermed fra FA-cupens fjerde runde. Spillet var litt bedre, og målene var fine, så kanskje vanket det også litt skryt fra avisene…?

Jamie Jackson, The Guardian

Akkurat nå kan Louis van Gaal og Manchester United lene seg tilbake og nyte livet. De er videre til FA-cupens 5. runde, og denne seieren var det perfekte svaret på forrige lørdags 0-1-tap hjemme mot Southampton.

Men det var bare resultatet som var perfekt. De veldokumenterte problemene spillemessig og kvalitetsunderskuddet under Van Gaal var igjen synlig til tider, og laget hans slet med å prestere fra første fløytesignal til det siste, som de så ofte ser ut til å gjøre.

Likevel blir det mindre bråk rundt Van Gaals posisjon, i alle fall frem til Stoke besøker Old Trafford på tirsdag, og det sammen med avansement er oppdrag utført.

rooneymata (650 x 358)
TO MÅLSCORERE FEIRER: Her etter Matas punktering.

Hamish Mackay, Daily Mirror

  • Rooneys kvaliteter skinner gjennom. Påstander om et nytt United i 2016 er helt på jordet, men Rooney har virkelig våknet til live.
  • Derby viste United for mye respekt. Dette United-laget er sårbare. Det var synd Derby ikke innså det tidligere.
  • United kan spille attraktiv fotball. Jo, virkelig. Det var Championship-motstand, men spilte ganske bra fotball på Pride Park.
  • Martial kastes bort på venstresiden. Som så ofte før spilte Martial godt, og han kuttet inn fra venstre og lekte seg med flere Derby-spillere, men en ønsker å se den største trusselen spille mer sentralt.
DERBY, ENGLAND - JANUARY 29: Wayne Rooney of Manchester United (10) celebrates with team mates as he scores ther first goal during the Emirates FA Cup fourth round match between Derby County and Manchester United at iPro Stadium on January 29, 2016 in Derby, England. (Photo by Matthew Lewis/Getty Images)
FORTSATT GOD: Wayne Rooney har seks mål på seks kamper i 2016.

Mark Ogden, The Independent

Det ble til slutt ganske ukomplisert for Manchester United og Louis van Gaal – en seier, trygg vei inn i FA-cupens femte runde, og nå en stressfri helg for manageren etter uker med tappende press.

Om det ikke blir hjemmeseier mot Stoke på tirsdag, vil det gå tilbake til den negativiteten som har vært rundt Van Gaal de siste ukene, men for en gangs skyld kan nederlenderen lukke igjen mappa si tilfreds.

Blinds overraskende Bryan Robson-aktige løp inn i sekstenmeteren var vendepunktet som fjernet Uniteds frykt for tap.

Derby County v Manchester United - The Emirates FA Cup Fourth Round
GLADE GUTTER: United feirer mål.
Powered by Labrador CMS