VAN GAAL: Overlever han?

– Har ikke sagt jeg vil trekke meg

PRESSEKONFERANSE: Louis van Gaal var ganske ordknapp, men slo likevel hardt tilbake mot rykteflommen.

Publisert Sist oppdatert

Louis van Gaal har fått knallhard medfart de siste to månedene. En elendig desember gjorde at en rekke medier spekulerte i at nederlenderens dager som United sjef var talte, men Van Gaal og United slo tilbake med seier mot Sheffield United, Swansea og Liverpool.

Mot Southampton var det imidlertid tilbake til gamle synder for United. En tam forestilling på hjemmebane endte med 0-1 og kritikerne er igjen på banen.

Hvem er tilbake fra skade? Vil United handle i januar og hva med Louis van Gaals egen posisjon i klubben?

Svarene får vi kanskje når Louis Van Gaal møter pressen på AON Training Complex på Carrington klokken 15.00 norsk tid.

United.no følger naturligvis pressekonferansen live.

Som vanlig vil Louis van Gaal først gi en skadeoppdatering til MUTV før han møter journalistene. 

LVG til MUTV: – Darmian må stå over Derby-kampen, men skaden er ikke så alvorlig. Carrick kan bli aktuell, men vil ikke spille 90 minutter. Det er uansett veldig bra å ha ham tilbake.

Pressekonferansen:

Om skadesituasjonen: 

LVG: – Jeg kan ikke si om de er nær en retur. Hver gang jeg sier noe om skader er det vanskelig fordi skader utvikler seg ulikt og vi må bare vente å se. 

Om FA-cupen:

LVG: Alle klubber vil vinne FA-cupen. Det er en populær turnering. Det er en ny mulighet til å vinne noe, så vi må gi alt.

Om situasjonen nå: 

LVG: Du kan spille dårlig og likevel vinne. Så kan du spille bra og ikke vinne som vi gjorde for eksempel mot Chelsea borte sist sesong. At styret har så stor tiltro til meg er flott, men det medfører også press til å prestere og presset er større enn om de hadde sagt at det var min siste kamp. Selvsagt blir du lei når du taper, særlig i det siste minuttet, men det er min plikt som manager å stå opp og kjempe videre. Det er min profesjonelle holdning.

Tilbød du deg å trekke deg etter Southampton-kampen?

LVG:  Jeg tror ikke jeg har nevnt det i det hele tatt. Dere lager deres egne saker. Så må jeg svare. Men det vil jeg ikke. Det er fryktelig, men dere kan skrive. Det er tredje gangen jeg er sparket, men jeg sitter fremdeles her. Jeg må stille her (på pressekonferansen, red. anm), men jeg synes ikke dette er rette stedet å ta dette på. Mange av journalistene stiller spørsmål på en lite respektfull måte. Men jeg har hele tiden troen. Det som bekymrer meg er at nå dere skriver det dere gjør så vil folk tro på det.

Må du vinne denne kampen?

LVG: – Ja, ellers er vi ute. Når du taper blir alt verre. Jeg sa det før Southampton-kampen. Nå kan jeg ikke tape mer for da vil dere sparke meg for fjerde gang. Kanskje det blir rett til slutt. Slikt skjer.

Dermed var en uhyre kort seanse på Carrington over. Den andre delen av pressekonferansen har sperrefrist til sent i kveld og United.no kommer tilbake med hva som ble sagt i den delen. 

Powered by Labrador CMS