Derby County v Sheffield Wednesday - Sky Bet Championship

Nå har Rooney en nesten umulig oppgave

Wayne Rooneys Derby har fått 21 minuspoeng (!) denne sesongen. Nå må det er mirakel til for at han skal holde klubben oppe i Championship.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney, tidenes mestscorende Manchester United-spiller, har siden november 2020 vært manager for Derby County.

Han klarte i fjor å redde Derby fra nedrykk i siste serierunde, men det er vel heller tvilsomt om han klarer det denne gangen.

Derby er nemlig i en økonomisk krise, og Rooney har ikke hatt muligheten til å forsterke laget noe særlig, og har også mistet en del spillere siden i fjor. Derby har fått stablet på beina et lag som har gjort det overraskende godt denne sesongen, og som ut fra ren poengsanking ville vært over nedrykksstreken. Rooney har fått mye ros for jobben han har gjort, både fra supportere og eksperter.

Derby County v Salford City FC - Carabao Cup First Round
SCORET I DEBUTEN: Ex-red Ravel Morrison er en av gratisspillerne Wayne Rooney fikk lov til å hente i sommer.

Dessverre har de økonomiske problemene rammet mer enn bare hvilke signeringer de har hatt mulighet til å gjøre. Klubben har gått inn i administrasjon, og fikk da 12 minuspoeng, og nå har klubben akseptert ni nye minuspoeng for brudd på EFL-regler (pluss tre suspenderte poeng som

Til sammen har de altså fått et poengtrekk på hele 21 poeng, og etter 17 kamper av sesongen vil de da stå med -3 poeng.

Da er det langt opp til Cardiff og Peterborough på plassene like over streken: de har nemlig 15 poeng, og er med det 18 poeng foran Derby.

Det er altså en nesten umulig oppgave å hindre nedrykk denne sesongen. I så fall må Derby bli kjøpt opp, og trolig få gjort så gode signeringer at de plutselig viser opprykksform eller i alle fall playoff-form ut sesongen.

Alt tyder på at det blir League One-fotball på Pride Park i 2022/23-sesongen, etter at de senest i 2018/19 spilte opprykksfinale på Wembley mot Aston Villa.

Derby County v Huddersfield Town - Sky Bet Championship
PRIDE PARK: Her fra februar 2021.
Powered by Labrador CMS