Gjorde rent bord

Han ble spillernes spiller, stemt fram av fansen og scoret årets mål. Wayne Rooney vant alle prisene under festmiddagen på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Det var ingen stor overraskelse at Rooney ble stemt fram som årets spiller både av fansen og lagkameratene. I tillegg mener supporterne at han scoret sesongens flotteste mål mot Arsenal på Emirates i januar. Den sistnevnte prisen ble delt ut av Owen Hargreaves og Alex Stepney (bildet).

– Supporterne reiser rundt og betaler mye penger for å se oss spille. De støtter oss hvis vi sliter og trenger et mål – spesielt på bortebane. De er verdens beste fans, skrøt spissen.

24-åringen takket også Sir Alex Ferguson for sin egen utvikling denne sesongen.

– Han er helt fantastisk. Ofte tar han deg til seg og forklarer hva man gjør bra og må rette på. Han forteller meg også om hvordan han scoret alle målene sine, lo Rooney. Fergie, som ga scouseren trofeet, gliste bredt før han hyllet «Wazza»s prestasjoner.

– Han spiller en viktig rolle for hele laget. I tillegg produserer han ting på egenhånd, noe som han har blitt enda bedre på denne sesongen. Han har utviklet evnene inne i boksen, og det skyldes først og fremst modenhet. Nå bruker han energien mer riktig, sa manageren, anerkjennende.

Pris til De Laet

Ritchie De Laet slo Magnus Eikrem og Oliver Gill i kampen om å bli kåret til årets reservelagsspiller. Ole Gunnar Solskjær og assistenttrener Warren Joyce nominerte spillerne.

United-Supporteren utropte belgieren som favoritt til å vinne det prestisjefylte trofeet, og tirsdag kveld mottok De Laet prisen under «Awards»-middagen på Old Trafford.

– Det har vært en god sesong for både laget og meg. Vi vant noen turneringer, og nå er det virkelig blitt bra på alle måter, sa 21-åringen da han ble overrakt utmerkelsen av Solskjær.

Ritchie De Laet har fått noen sjanser på førstelaget etter overgangen fra Stoke i januar forrige sesong.

– Jeg skal gjøre mitt beste på treningsfeltet framover, og forhåpentligvis vil manageren gi meg noen gode nyheter dagen før kamp, smilte han.

Keane best hos U18

Will Keane har levert en glimrende sesong for juniorene i 2009/10end_of_the_skype_highlighting. Totalt 13 nettkjenninger har det blitt for spissen som er oppvokst i Stockport. 17-åringen fikk prisen som er oppkalt etter Sir Matt Busbys legendariske assistent, Jimmy Murphy.

– Jeg er veldig glad for å ha hjulpet laget, sa måljegeren, som utvilsomt har sine største styrker innenfor sekstenmeteren.

– Jeg scorer flest mål inne i boksen, men så lenge jeg scorer er det ikke så viktig hvordan det gjøres. Jeg har vært United-fan hele livet mitt, så det er veldig stort for meg å oppleve dette, sa en småblyg Keane.

Unggutten føyer seg inn i rekken med store navn som har fått prisen. Tidligere har blant andre Ryan Giggs, Paul Scholes og Wes Brown mottatt Jimmy Murphy-trofeet.

Powered by Labrador CMS