– Det beviser hvor god han er

Det som imponerer Denis Irwin mest med Ryan Giggs er hvordan veteranen har tilpasset spillestilen sin de siste årene.

Publisert Sist oppdatert

Kampen mot Liverpool lørdag var Giggs’ 899. for Manchester United. Det er snart 21 år siden han debuterte for De røde djevlene, og for noen dager siden ble det også kjent at han har skrevet under en ny ettårsavtale med klubben.

Det er kun et spørsmål om tid før kamp nummer 900 er et faktum, en milepæl ingen andre United-spillere noen gang har vært i nærheten av å klare. Sir Bobby Charlton, mannen med nest flest kamper for United, stoppet på 758.

– Det er helt utrolig at han fortsatt er så skarp som han er. Å spille 900 kamper for én klubb som han har gjort, å holde seg på toppnivå og til og med tilpasse spillestilen sin er helt utrolig, sier Irwin til MEN.

– Alle kjente han som en ving som alltid holdt seg langs krittet. Å endre tankegangen på fotballbanen beviser hvor god han er.

Irwin spilte på samme kant som Giggs fra 1991 til 2001, og selv om 38-åringen er mest kjent for sine offensive bidrag, synes Irwin at Giggs var en god mann å ha foran seg også med tanke på det defensive.

– Han spilte på venstrevingen foran meg i ti år og det beste med han var at han også klarte å håndtere de defensive oppgavene sine. Det ansvaret tok han alltid, og slik er han fortsatt.

Irwin ser ingen grunn til at Giggs trenger å gi seg enda, og mener han burde utnytte de årene han har igjen som fotballspiller.

– Han ser fortsatt så skarp ut at jeg ikke ser på det som noe problem. Man bør spille så lenge man kan, spesielt på dette nivået. Og spesielt her i denne klubben.

Powered by Labrador CMS