Uniteds beste forsvarsfirer

United Greatest XI: Manchester Uniteds supportere har stemt frem både Rio Ferdinand og Nemanja Vidic som beste stopperpar. På backene har Gary Neville og Denis Irwin fått plass.

Publisert Sist oppdatert

ManUtd.com satte i sommer i gang en avstemning hvor supportere fra hele verden skulle plukke ut sitt drømmelag basert på spillere som har ikledd seg den røde trøyen.

Resultatet av denne avstemningen er blitt til en DVD-boks med totalt fire plater, hvor laget – kalt United Greatest XI – blir presentert med kommentarer fra både supportere og eksperter.

Denne uken lanseres DVD-boksen, og ManUtd.com presenterte onsdag hvilke fire som danner forsvarsrekka.

United.no vil presentere resten av laget i løpet av de kommende dagene.

Gary Neville

Neville ble, ikke overraskende, kåret til Uniteds beste høyreback. Legenden har gått gradene i klubben og fikk sin debut for førstelaget mot Torpedo Moskva i september 1992. 601 kamper senere takket han for seg og la opp forrige sesong.

Han fikk sitt store gjennombrudd i 94/95-sesongen da han gjorde høyrebacken til sin. Den neste sesongen vant han sitt første av åtte ligamesterskap. Med lidenskapen for United og stor innsats ble han raskt en publikumsfavoritt og var påliteligheten selv på banen. Bryan Robson har kalt Neville for Mr. Consistent fordi man alltid visste hva man fikk av han.

I desember 2005 overtok han kapteinsbindet fra Roy Keane og ledet laget til ligagull sesongen etter. I 2007 startet uheldigvis skadeproblemene, noe som preget hans siste år som spiller. I forrige sesong fant han ut at nok var nok, og la skoene på hylla.

Gary Nevilles spillerprofil.

Nemanja Vidic

Vidic kom til klubben i 2006 for £7 millioner, noe som må sies å være en latterlig lav sum med tanke på det han har bidratt med. Etter en litt vaklende start tok han voldsomme steg og viste seg som den kompromissløse betongblokken han er. Han har selv sagt at han ville heade en murstein om det var det beste for laget, noe som beskriver innsatsen han legger ned hver kamp. I tillegg til den defensive tryggheten har han også vist seg som et farlig våpen offensivt, med fem scoringer forrige sesong.

I forkant av 10/11-sesongen ble han utnevnt til kaptein i United, en utfordring han tok på strak arm. Sesongen kunne ikke blitt stort bedre med både ligagull og Champions League-finale. Han ble også kåret til Premier Leagues beste spiller.

Denne sesongen har blitt amputert på grunn av skader, men det er lite som tyder på at han ikke vil fortsette storspillet når han kommer tilbake for fullt.

Nemanja Vidic’ spillerprofil.

Rio Ferdinand

Ved siden av seg får Vidic sin mest brukte stopperkollega, Rio Ferdinand. Helt siden han ankom United fra Leeds for rekordsummen £29,1 millioner har han fått mye spilletid og vært fast inventar i forsvaret, selv om skader har preget de siste sesongene. Fem ligagull og én Champions League-tittel er bevis på hvor viktig han har vært.

Med sin store ro og avslappede spillestil har han dannet et godt stopperpar med Vidic. På grunn av den store overgangssummen har han vært under mye press, men det har ikke virket som det har preget han.

Det har likevel ikke kun vært oppturer for engelskmannen. Mye av 03/04-sesongen ble ødelagt etter at han ikke møtte opp til dopingkontroll og fikk åtte måneders karantene. De siste sesongene har han vært svært skadeutsatt og det virker som han har mistet plassen i startelleveren til fordel for yngre krefter.

Rio Ferdinands spillerprofil.

Denis Irwin

Den siste posisjonen i forsvaret har Denis Irwin fått. Mannen som kom fra Oldham i 1990 spilte 529 kamper og vant sju ligagull i løpet av sine tolv år i klubben.

Irwin var nærmest en komplett spiller. Han var taktisk god og taklingssterk, og med sin store hurtighet var han ikke redd for å bli med i angrep. Han kunne slå gode innlegg med både høyre og venstre fot, og var en fantastisk frisparkskytter. En spesiell hendelse i hans karriere var under testimonialkampen hans i 2000. Testimonialkamper pleier vanligvis ikke å gå hardt for seg, men denne kampen ble spilt mot byrival Manchester City. Etter 37 minutter måtte hovedpersonen selv ut med skade etter å ha blitt taklet av George Weah.

I 2002 forlot han United på free transfer til Wolverhampton hvor han spilte i to år. I sin siste kamp for United ga Sir Alex Ferguson han kapteinsbåndet.

Denis Irwins spillerprofil.

Andre kandidater:

Arthur Albiston (1974-1988)Steve Bruce (1987-1996)Martin Buchan (1971-1983)Roger Byrne (1951-1958)Noel Cantwell (1960-1967)Johnny Carey (1937-1953)Tony Dunne (1960-1973)Patrice Evra (2006-)Bill Foulkes (1952-1970)Gary Pallister (1989-1998)Jaap Stam (1998-2002)

Er du enig med forsvarsfireren? Hvis ikke, hvem mener du hadde fortjent plass i det gode selskapet? Logg deg inn og kommentér under!

Powered by Labrador CMS