poolklopp

– Blokkerte bussen, punkterte dekkene – slik kom Liverpool seg likevel inn på Old Trafford

MANCHESTER: Liverpool kom seg til slutt også inn på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubbens Bjarte Valen er utenfor Old Trafford i timene frem til avspark mellom United og Liverpool 21.15 skandinavisk tid torsdag.

Der er det et stort politioppbud. United-spillerne skal ha ankommet arenaen allerede klokka 15.00 skandinavisk tid. Dommerteamet er også på plass, men foreløpig manglet Liverpool.

Cirka 18.45 torsdag kom det så meldinger om at Liverpool-bussen var stanset av demonstranter. Twitter-kontoen Red Issue og journalist Daniel Taylor har lagt ut bilder. Hjulene på bussen skulle, ifølge Taylor, være punktert.

Dette skal ha vært bussen som skulle hente spillerne på Hyatt-hotellet.

Bussen på tur igjen…

Cirka klokka 19.05 skandinavisk tid hadde politiet imidlertid ryddet plass for bussen til å fortsette.

Cirka 19.40 hadde politiet samlet seg utenfor en av inngangene – trolig for å ta imot Liverpool-bussen.

Cirka 19.50 kom det rapporter om at bussen med Liverpool-spillerne var på vei til Old Trafford med politieskorte.

Ved inngangen den trolig må ta for å komme inn på arenaen var det imidlertid samlet seg en masse supportere. Var det for å blokkere for innkjøringen?

Nei – Liverpool har klart å komme seg inn på Old Trafford. Det ble kjent like før 20.00 skandinavisk tid torsdag.

Dermed blir det nok match.

Og slik kom de seg inn – via en annen buss og en bakvei.

Demonstranter utenfor Old Trafford

Samtidig hadde mange United-supportere igjen begynt demonstrasjonene utenfor Old Trafford. Supporterklubbens Bjarte Valen er til stede og rapporterer fra det hele.

Les mer om det i en egen sak her.

Tidligere torsdag:

Gary Neville: – Noe har gått veldig galt når Old Trafford er stengt av som et fengsel

Oppladningen til United-Liverpool tidligere torsdag:

United skal ha vært redde for at demonstranter skulle ha Uniteds lagbuss som mål for den neste demonstrasjonen som er varslet i kveld i forbindelse med Liverpool-kampen.

Ved 15.30-tiden kan en imidlertid trygt si at sikkerhetsoppbudet var langt, langt større enn fremmøtet til potensielle demonstranter. 

Hemmelige planer

Ved 14.30-tiden torsdag ettermiddag skriver lokalavisens United-journalist Samuel Luckhurst at flere av Uniteds spillere allerede har ankommet Old Trafford og at klubben aldri hadde intensjoner om å bruke Lowry som base før kampen.

Noen av spillerne skal ha ankommet arenaen hele seks timer før avspark.

På grunn av det sterke sikkerhetsoppbudet på Old Trafford, vil det praktisk talt være umulig for demonstrantene å komme tett på stadion og å ta seg inn på Old Trafford denne gangen.

Avisen Telegraph skriver imidlertid at demonstrantene har diskutert hvordan Uniteds lagbuss kunne stanses på veien til Old Trafford.

lowrydemonstrasjon020521
STANSET BUSSEN: Sinte demonstranter hindret Manchester United-troppen i å forlate Lowry-hotellet, som er Uniteds faste base, for halvannen uke siden. United vil gjøre alt for å hindre at noe lignende skjer igjen.

Og det er her de intrikate problemene meldte seg, både for klubben og demonstrantene.

Manchester United skal ha hatt en rekke interne sikkerhetsmøter for å diskutere hvordan utfordringene skal løses, og bare et absolutt minimum av personer skal ha fått kjennskap til planene.

Demonstrantene på sin side skal i følge Telegraph ha ringt rundt til byens hoteller for å få greie på hvor United-troppen bor, men det er slett ikke sikkert at United tar inn på hotell i det hele tatt.

Mot Leicester skal alle spillerne ha bodd hjemme hos seg selv før de møttes på et avtalt møtested og dro samlet til Old Trafford.

Til torsdagens kamp virker det som om spillerne rett og slett er ekstremt tidlig ute for å unngå eventuelle konfrontasjoner med siste fans. 

United skal også ha diskutert å plassere busser ved ulike hoteller i byen som en avledningsmanøver, og Evening News melder at to United-busser foretok falske turer til Lowry for å lure eventuelle demonstranter.

Politiet kom, men ikke demonstrantene

Både politiet og Manchester United ble tatt på senga av de betydelige demonstrasjonene før kampen mot Liverpool som skulle blitt spilt for halvannen uke siden.

Til kampen mot Leicester var det derfor et solid politioppbud, en rekke sikkerhetsvakter og fysiske sperringer rundt Old Trafford.

Manchester United v Leicester City - Premier League
KOM SEG TRYGT FREM: Ole Gunnar Solskjær, Kieran McKenna og resten av United-troppen ble ikke forhindret til å nå Leicester-kampen. Før kampen mot Liverpool torsdag er det imidlertid ventet deminstrasjoner, men det er usikkert hvor store de blir.

Men det kom ingen demonstranter. Grunnen var at det var den omberammede kampen mot Liverpool som alltid var det neste målet for demonstrantene.

United.no har fått opplyst at det høyst trolig vil bli demonstrasjoner ved Old Trafford torsdag kveld, men at det vil være av et langt mindre omfang enn sist lagene skulle spilt.

En ny utfordring mot Fulham

Foruten kampen mot Liverpool har Manchester United kun én kamp igjen hjemme på Old Trafford denne sesongen.

Den kampen spilles 18.mai, dagen etter at Storbritannia letter ytterligere på restriksjonene. Det betyr at 10.000 fans vil få anledning til å komme på Old Trafford.

Manchester United har rådet fans som får billetter til Fulham-kampen til å ankomme stadion så tidlig som mulig da det er ventet omhyggelige og grundige sikkerhetssjekker. 

United.no er på plass i Manchester og kommer til å følge utviklingen i kveld.

Powered by Labrador CMS