protnor

Planlegger nye protester

Flere United-supportere har brukt de siste hjemmekampene på å demonstrere mot eierne. Sesongens siste hjemmekamp mot Brentford blir intet unntak.

Publisert Sist oppdatert

Gruppen The 1958, som presenterte sine mål og hensikter i denne saken, ledet an i demonstrasjonene under kampene både mot Norwich og Chelsea.

Nå ber de om at United-fansen samles igjen for å protestere mot klubbens omstridte hovedaskjonærer, Glazer-familien, i forbindelse med sesongens siste hjemmekamp mot Brentford.

Gruppen ønsker at United-fansen skal protestere både før og under kampen, og deler av fansen vil forlate stadion i det 73. minutt, når det er 17 minutter igjen av ordinær tid, for å markere sitt syn etter 17 år med Glazer-familien som eiere.

glazersout280422
TYDELIG MELDING: Slik så det ut ved spillertunnelen like før avspark mot Chelsea. Det er ventet nye demonstrasjoner i forbindelse med Brentford-kampen mandag kveld.

US-redaktør Lars Morten Olsen var blant dem som deltok i protestmarsjen før Chelsea-kampen.

– Jeg vil karakterisere det som en fin protest.  Jeg vil tippe det var rundt tusen fans som demonstrere. Det var en fredelig, men likevel kraftfull demonstrasjon, sier Olsen til united.no.

Han berømmer særlig den yngre garde av United-fansen for deres engasjement.

– Det som slo meg var hvor unge demonstrantene var. Uten å overdrive var nok mange av de som gikk i toget fortsatt i barnehagealder da Glazer overtok for 17 år siden. Men det er flott at de unge engasjerer seg, og jeg var muligens den eldste av de jeg så rundt meg, sier 62-årige Olsen.

BERØMMER DE UNGE: US-redaktør Lars Morten Olsen var selv med i demonstrasjonstoget før kampen mot Chelsea. Han skryter av engasjementet til mange unge United-fans.

United-fansen sant anti-Glazer sanger og tente bluss.

Stemningen og volumet tok seg opp da demonstrasjonstoget nærmet seg Old Trafford.

– I München-tunnelen ble volum og ekko ekstra høyt, så der tok fansen seg veldig god tid, noe politiet som fulgte demonstrasjonene aksepterte. Etter München-tunnelen ble det litt spredt. Noen ville tilbake dit, andre, meg inkludert, ville inn på stadion for å rekke avspark. Enkelte fortsatte marsjen videre rundt Old Trafford, forteller Olsen.

LES OGSÅ: «Han ville vært den perfekte eieren for Manchester United»

Samtidig er det planlagt at Uniteds spillere og støtteapparat vil takke fansen med en æresrunde etter kampen slik tradisjonen er.

Det er også vanlig at manageren adresserer publikum, og mandagens kamp mot Brentford blir siste gangen Ralf Rangnick leder United på Old Trafford.

Mandagens kamp blir også den siste for en rekke United-spillere. Blant spillerne som er forventet å forlate United etter sesongslutt er blant andre Juan Mata, Paul Pogba og Edinson Cavani.

Fra før har Nemanja Matic allerede bekreftet at den inneværende sesongen blir hans siste i United.

Powered by Labrador CMS