Ryktesaker, uke 29

Stopperjakten fortsetter for Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter


Søndag 22. juli:

18.02: Lokalavisen siterer portugisiske UOL Sport (selv om vi ikke fant saken på deres nettsider) på at Juventus aktivt jobber for å hente inn en erstatter for Alex Sandro. Portos Alex Telles skal være øverst på ønskelista, og dette har gjort at United er på «red alert» hva gjelder Alex Sandro, skriver avisen.

15.30: Daily Mail, ved Simon Jones, skriver at klubben vurderer å punge ut 65 millioner pund for Harry Maguire. Hvis det budet skal bli en realitet, må Mourinho først selge en av stopperne som befinner seg i klubben nå.

Eric Bailly, Chris Smalling og Marcos Rojo skal alle ha fått henvendelser i dette vinduet, skriver Wheeler.

13.30: Toby Alderweireld er et navn som ikke ser ut til å forsvinne fra ryktebørsen med det første. På søndag skriver Daily Mirror at Tottenham nekter å lette på prislappen de har satt på sin belgiske stopper – til tross for «økende interesse» fra United.

75 millioner pund skal dog være mer enn hva United ønsker å betale for en 29-år gammel stopper. Woodward skal også ha sett seg ut noen alternativer, og navn som PSGs Marquinhos og AC Milans Leonardo Bonucci nevnes. 

I saken, som delvis også siterer The Sun, kommer det også frem at Mourinho vurderer å flytte Nemanja Matic ned i forsvarsrekka hvis ikke en stopper er klar før Premier League sparkes i gang.

10.15: I motsetning til hva rapportene lørdag kveld fortalte oss, så melder Duncan Castles for The Times (betalingsmur) søndag at José Mourinho er villig til å selge Anthony Martial denne sommeren. Chelsea skal ønske seg Martial som en direkte erstatter til Eden Hazard, som igjen blir Ronaldos erstatter i Real Madrid.

Bayern München skal også være svært interessert i franskmannen, men ingen av klubbene skal være villige til å møte prisen på 89.3 millioner pund. 

Castles meldte også forøvrig på lørdag at United for lengst er enige med Alex Sandro om de personlige betingelsene, men forhandlingene med Juventus er ikke like enkle.

10.00: The Mirror skriver at Manchester United skal være svært interessert i Rochdales 17-år gamle Daniel Adshead. Midtbanespilleren skal ha imponert stort i en kamp bak lukkede dører på Carrington nylig, og United skal være i ferd med å sikre seg Adshead for så lite som en million pund.

Lørdag 21. juli:

14.45: Claudio Garcia, en brasiliansk sportsjournalist har uttalt seg om situasjonen rundt Alex Sandro og Paul Pogba, for italienske Raisport. Vi vet ikke hvor dyktig hun er på United-rykter, men det hele har fått litt fart på Twitter – så vi meddeler det:

Garcia sier at det er mer sannsynlig at Alex Sandro ender i United enn i PSG, men legger til at hun forventer at han er Juventus-spiller når neste sesong sparkes i gang.

PSG skal på sin side fokusere på å hente inn en midtbanespiller, med Paul Pogba og Ngolo Kante som favoritter. Hvis Pogba skulle forlate United i sommer, vil klubben forsøke å erstatte han med Milinkovic-Savic, mener Garcia. 

10.30: Katalanske Sport har et stort Willian-oppslag denne lørdagen, og Sport Witness hjelper oss å forstå essensen i saken.

Avisen motsier seg selv litt i sin egen sak, men det skal foreligge et bud på den brasilianske vingen på 60 millioner euro, men det kommer ikke helt klart frem om det er Manchester United som står for budet, eller om klubben er villige til å matche et bud på den størrelsen. 

Det som står klinkende klart i saken, er at Willian ønsker seg bort i sommer. Barcelona skal være førsteprioritet, men spilleren skal være åpen for alternativer.

Fredag 20. juli:

15.05: Sørkoreanske Son Heung-min har blitt koblet til United og noen andre klubber i sommer. Nå har 26-åringen signert ny kontrakt med Tottenham.

15.00: Vi hadde besøk av Jonas Giæver, som delte sine tanker om United-ryktene og svarte på følgende spørsmål:

  • Er det tid for å få panikk?
  • Hvordan skal vi tolke det Mourinho har sagt om overganger?
  • Er De Gea-sagaen i Madrid over for godt?
  • Hvorfor kom ikke Cristiano Ronaldo til Old Trafford?

 

06.50: Ifølge spanske Super Deporte, en lokalavis som følger Valencia tett, er klubben i kontakt med Manchester United angående en låneavtale for Timothy Fosu-Mensah. Spanjolene er ute etter en høyreback neste sesong og skal ha sett seg ut nederlenderen som forrige sesong var på lån i Crystal Palace som et godt alternativ. Utfordringen skal være at Valencia ønsker seg en kjøpsklausul som gjør at de kan sikre seg spilleren på permanent basis etter én sesong, et krav United enn så lenge ikke skal være innstilt på å godta. Tidligere i sommer erfarte ESPN at Fosu-Mensah selv var bestemt på å bli værende på Old Trafford for å kjempe om en plass på førstelaget neste sesong.

Torsdag 19. juli:

15.30: Vi kjenner ikke kredibiliteten til Studio Sport, men vi formidler denne tweeten hvor det kommer frem at Juventus og Darmian er enige om en overgang.

11.00: På onsdag videreformidlet vi saken til Independent, hvor det sto at United er interessert i Bayern München-duoen Robert Lewandowski og Thiago Alcantara. 

I dag har førstnevnte uttalt seg, ifølge MEN:

– Jeg har ikke tenkt noe særlig på det, fordi jeg har spilt fotball i mange år og er vant til disse situasjonene (overgangsvinduet). Dette (her antar vi han sikter til spekulasjoner) har skjedd i alle overgangene mine, fra Znicz til Lech Poznan, eller fra Dortmund til Bayern. Jeg har lært å takle det, sa Lewandowski 

09.50: MEN siterer Sportitalia (ukjent for oss) på at agenten til Matteo Darmian har uttalt seg:

– Samtalene går veldig bra. Vi er på et «advanced stage» med Juventus, skal agent Tullio Ting ha sagt.

Det er lite overraskende, all den tid det har virket klart lenge at Darmian ikke er tiltenkt en stor rolle under José Mourinho. Mer overraskende er det kanskje at italieneren er en del av troppen som befinner seg i USA.

08:00: Gazzetta dello Sport, via Mirror, skriver at José Mourinho har tapt kampen om signaturen til Leonardo Bonucci. Den rutinerte stopperen, som i sin første sesong som AC Milan-spiller har variert stort i prestasjonene, skal nærme seg en overgang til PSG.

Prisen som rapporteres varierer mellom 32-40 millioner euro.

Onsdag 18. juli:

15.40: I den samme saken fra The Independent fremkommer det også at, til tross for at samtalene med Tottenham om kjøp av Toby Alderweireld brøt sammen for flere uker siden, har United fortsatt håp om at det skal la seg gjøre å komme frem til en avtale. Det samme sies å være oppfatningen når det gjelder Alex Sandro.

15.25:The Independent skriver at Manchester United vil forsøke å sette ny fart i et til nå frustrerende overgangsvindu, og vurderer nå fremstøt mot Bayern München-duoen Robert Lewandowski og Thiago Alcántara. Den tyske storklubben skal også være åpen for å selge.
United var på markedet for Alcántara i 2013, før han isteden lot seg overtale av daværende Bayern-manager Pep Guardiola. Og Lewandowski? Han har vært linket til United gjennom så mange år at vi for lengst har kommet ut av tellingen.

12.40: Tyrkiske HaberTurk [som vi ikke aner noe om] hevder via talkSPORT at Trabzonspor har avslått et bud fra Manchester United på klubbens 21 år gamle offensive midtbanespiller Yusuf Yazici. Budet sies å lyde på £11,59 millioner.

10.55: Ikke direkte United-relatert, men «just in order to set the record straight» i disse ryktemessige tørketider:
I går, 13.45, viste vi til en Twitter-melding fra den italienske journalisten Matteo Pedrosi, som hevdet at CSKA Moskva og Chelsea var blitt enige om en overgang for Aleksandr Golovin, en mann som har vært linket til United.
Ifølge CSKA-president Evgeniy Giner medfører dette ikke riktighet. Overfor russiske Sport24 fastholder Giner at Golovin er til salgs, men at det først vil bli forhandlinger «når vi mottar et bud». Det er Goal.com som videreformidler Giners uttalelse.

10.50: Så dukker de opp igjen, de nærmest uunngåelige ryktene om at Paul Pogba er frustrert over livet i Manchester United.
Det er italienske Tuttosport [via The Mirror] som synes å være opphavet denne gang. De hevder at verdensmesteren er klar til å returnere til Juventus, klubben han forlot for to år siden. Det skal være «Ronaldo-effekten» som har fått Pogba på disse tankene, ifølge kilden.

07.50: West Ham-angriperen Marko Arnautovic har som kjent vært linket til United denne sommeren, og italienske Leggo [via MEN] skriver nå at han er i ferd med å bli solgt. Ikke til United, men mer sannsynlig til AC Milan eller Roma.
Det er kjøpet av Felipe Anderson som skal ha fått London-klubben til å vurdere salg av østerrikeren, og det for «bare» €20 millioner [£17,8 mill.].

Tirsdag 17. juli:

15.50: Etter hans gode VM har United som kjent blitt linket til Leicesters England-stopper Harry Maguire. Nå skriver MEN at Leicester svarer på utfordringen ved å tilby 25-åringen ny kontrakt verdt £75.000 i uken. Så spørs det om beløpet er høyt nok til å overbevise spilleren om å bli værende der han er.

14.00: Ifølge skotske Daily Record håper Hearts å få hente Demetri Mitchell tilbake til Tynecastle for en ny låneperiode.
Uniteds 21 år gamle venstreback hadde stor suksess i Edinburgh-klubben i vinter, inntil han pådro seg en skade som holdt ham ute i lang tid.
Mitchell er nå i USA som del av United-troppen som forbereder seg til sesongstarten, og Hearts venter i spenning på å se hvor det bærer hen – om United velger å beholde ham eller sende ham på et nytt utlån.

13.45: Etter flere gode forestillinger for Russland under VM, var det ikke annet å vente enn at Aleksandr Golovin ville bli linket til en rekke klubber. At Manchester United var en av dem, kom heller ikke som noen overraskelse.
Nå hevder imidlertid den italienske fotballjournalisten Matteo Pedrosi at Chelsea har blitt enig med CSKA Moskva om en overgang for den 22 år gamle midtbanespilleren. Dersom dette medfører riktighet betyr det at vi kan krysse Golovin ut en gang for alle.

08.10: Om vi skal tro rapporter i Frankrike, først og fremst fra Paris United [via The Mirror], men visstnok også flere andre, kommer United- og Chelsea-linkede Alex Sandro til å ignorere alle fremstøt fra Premier League.
Kildene her mener nemlig at 27-åringen allerede har blitt enig med Paris Saint-Germain om sine personlige betingelser, og da ser det vel egentlig mørkt ut.
Sandros nåværende klubb, Juventus, skal imidlertid ennå ikke ha mottatt noe bud fra pariserne, så overgangen er langt fra i boks ennå.

Mandag 16. juli:

00.15: Manchester United har bekreftet at Daley Blind er solgt til Ajax. Mer om det i saken nedenfor!

22.00: Her har Eivind Brennhovd Holth og Anders Zerener forsøkt å forklare hvordan vi i united.no jobber med rykter – og hvilke kilder som er mer verdt å lytte til enn andre:

20.15: Toby Alderweireld har vært en gjenganger i denne spalten stort sett hele sommeren, og nå har Nieuwsblad (via MEN) spurt stopperen om hva fremtiden bringer:

– Jeg vet virkelig ingenting enda. I hodet mitt skal jeg tilbake til Tottenham (etter ferien), men vi får se, sa Alderweireld.

18.30: The Times skriver at Julen Lopetegui ønsker å se Gareth Bale fylle tomrommet etter Cristiano Ronaldo i Real Madrid – noe som åpenbart gjør en overgang til Manchester United komplisert.

Waliseren har selv uttalt at han ønsker seg spilletid i Spanias hovedstad, noe han nå etter alle solemerker får.

16.45: The Mirror viser til både italienske og franske medier når de skriver at Manchester United forbereder bud på både Ivan Perisic og Ante Rebic. Sistnenvte skal koste United drøye 44 millioner pund mener avisen, men ingen pris er oppgitt på Perisic.

De to kroatene var blant de mer fremtredende på Kroatia-laget som tok seg hele veien til finalen i sommerens VM-sluttspill, hvor de måtte se seg slått av Paul Pogbas Frankrike.

16.15: Daley Blind var ikke blant spillerne som satt seg på flyet retning USA sent søndag kveld, og nærmer seg med stormskritt en overgang til gamleklubben Ajax.

Nå meldes det fra flere hold at nederlenderen allerede har møtt resten av Ajax-troppen, som befinner seg i England for sesongoppkjøringen.

07.55: Stadig flere, nå også The Mirror, kaster seg på ryktet om at United, som nevnt i forrige ukes spalte, forbereder et bud på £44 millioner for Eintracht Frankfurts kroatiske VM-helt Ante Rebić.
Likevel er det først og fremst meldingen i italienske Corriere dello Sport [via talkSPORT] om at Chelsea har kastet seg inn i kampen om Lazios United-linkede Sergej Milinković-Savić, som fanger interessen en tidlig mandags morgen.

Powered by Labrador CMS