To lag med angrepet i orden

Det er to lag med store defensive skadeproblemer som møtes i Newcastle på søndag. Angrepet derimot, er det ingenting i veien med.

Publisert Sist oppdatert

På gårsdagens pressekonferanse, gjorde Alan Pardew det kaende klart at det ikke kun er Manchester United som sliter med de bakre rekker foran kampen på søndag. Newcastle er også plaget av skader.

– Det er klart det er tungt å miste Phil Jones og Nemanja Vidic, men det er vanskelig for oss også uten Tim Krul, Fabricio Coloccini og Steven Taylor. Vi føler at vi kan utnytte deres defensive svakheter, og de føler at de kan utnytte våre.

Angrep er det beste forsvar

For United, er sjansene gode for at Rooney og van Persie vil starte sin første Premier League-kamp sammen på topp. Spesielt etter samspillet de tidvis viste mot Cluj på tirsdag. I tillegg har Ferguson både Hernandez og Welbeck i bakhånd. 14 mål i serien er flest av alle lagene så langt.

For Newcastle er Demba Ba og Ben Arfa nærmest selvskrevne, men den siste plassen i Pardews 4-3-3 er det mer åpenhet rundt. Cissé har vært et klart førstevalg her, men har hatt en svak start på sesongen og har enda til gode å score i serien. Shola Ameobi var meget god mot Bordeaux på torsdag, og kan gi senegaleseren kamp om plassen.

– Alle spissene våre har scoret denne uka, og skal jeg være ærlig spiller Ameobi på samme nivå som de to andre. Han er absolutt med i diskusjonen om hvem som skal starte mot United, sier Pardew.

Han trekker også frem at dette skaper konkurranse, og at Ameobi kun har blitt bedre med årene.

– Han er som en god vin. Han blir bare bedre, jo eldre han blir.

Hadde foretrukket en enklere motstander

Pardew snakket også om hvor viktig det er for laget å holde formen og momentet oppe etter den gode kampen i midtuka. Etter en litt kronglete sesongstart, viste Newcastle seg fra den samme siden som ga dem europacup-spill i fjor.

– Vi skulle gjerne hatt en enklere motstander i helgen for å beholde flyten, men samtidig kunne vi ikke gått inn mot denne kampen på en bedre måte.

Det faktum at Newcastle spiller hjemme, er også en faktor som må tas med i betraktning, og Pardew undervurderer ikke effekten hjemmepublikumet kan ha.

– Det er en klisjé for managere å kalle publikum for lagets tolvte mann, men det er klart de spiller inn, sier han før han fortsetter:

– Det blir en jevn kamp på søndag. Det er ikke det første målet som kommer til å bli avgjørende, men det siste.

Powered by Labrador CMS