Topper inntektslisten

Tall fra regnskapsfirmaet Deloitte viser at United fortsatt troner suverent i toppen – også når det kommer til resultater utenfor banen.

Publisert Sist oppdatert

Regnskapstallene fremkommer i Deloittes 22nd Annual Review of Football Finance og gir oversikt over de 92 ligaklubbenes inntekter i 2011/12-sesongen. Det var riktignok sesongen United – på banen – måtte se seg slått på Premier League-målstreken av byrival City.

Utenfor banen var imidlertid situasjonen en helt annen. Der kunne United bokføre inntekter på £320.3 millioner, mens tilsvarende tall for City på fjerdeplass viste £231.1 millioner. Chelsea og Arsenal skviste seg for øvrig innimellom de to Manchester-rivalene på henholdsvis andre- og tredjeplass, uten at vi på nåværende tidspunkt kjenner tallene derfra.

Rekordår

Totalresultatet for de 20 Premier League-klubbene viser inntekter på i alt £2.360 milliarder. Dette er en økning på 4 % fra året før. Totalt, for samtlige 92 klubbene i ligasystemet, ble det for første gang bokført inntekter på over £3 milliarder.

Lønnsledende City

Når det gjelder kategorien «lønnsutbetalinger» viser Deloittes oversikt at bortimot 75 % av klubbenes inntekter i 2011/12 ble brukt på lønninger.
På dette området kan ingen måle seg med Manchester City. Klubben fra Etihad stakk i alt £201.8 millioner ned i lommene på sine ansatte, nesten £30 millioner mer enn Chelsea på andreplass (£172.9 millioner) og United på tredje med £161.7 millioner.

Powered by Labrador CMS