Ryktesaker, uke 19

Jakten på en ny midtstopper fortsetter for Ole Gunnar Solskjær.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 12. mai:

12.00: Det er ikke altfor ofte Daily Mail treffer, men søndag melder de også at United kan gå for Benfica-talentet Ruben Dias i jakten på en ny midtstopper. Den 21 år gamle portugiseren har hatt en god sesong i Benfica, og serielederen i Portugal skal kreve 52 millioner pund for midtstopperen.

Det vil ikke være første gang United henter en ung midtstopper fra Benfica. Også Victor Lindelöf kom fra samme klubb til United i 2017.

08.10: United skal være interessert i å hente midtbaneankeret til Everton, Idrissa Gueye. Senegaleseren har lenge vært kraftig linket til PSG, men nå melder Daily Mail at Ole Gunnar Solskjær også er lysten på Gueye sin arbeidskapasitet.

Noe av grunnen skal være at United ser på Gueye som en viktig brikke, for å få fram det beste i Paul Pogba neste sesong. Gueye har rukket å bli 29 år gammel, men Everton skal likevel kreve hele 40 millioner pund hvis de skal la han gå.

Lørdag 11. mai:

18.30: Det er ingen hemmelighet at United er på jakt etter en høyreback. Kanskje finner de han i Juventus-spiller Joao Cancelo. Portugiseren har hatt en varierende debutsesong i Italia, og nå melder La Gazzetta dello Sport at Juventus krever 60 millioner euro hvis de skal slippe høyrebacken. United skal altså være en av de interesserte.

08.20: United kommer eventuelt til å kjempe mot Arsenal, Chelsea og Tottenham for Leicester-stopper Harry Maguire, skriver The Sun. Fire av topp 6-lagene ønsker nemlig 26-åringen, men Leicester vil ikke selge for mindre enn 60 millioner pund. Chelsea er selvsagt avhengig av at de vinner frem i sin anke mot overgangsnekten.

08.15: Gratisavisen Metro har en såkalt eksklusiv sak om at Arsenal kan kjøpe Eric Bailly fra United – hvis de er villig til å betale de 30 millionene pund som United brukte på ham.

08.10: Sheffield United ønsker å resignere United-keeper Dean Henderson for neste sesong, når de altså skal spille i Premier League. Det skriver Daily Mail.

08.05: The Sun har en sak uten kilder eller ekstra informasjon hvor de skriver det samme som har stått en del ganger før om Jadon Sancho: Han kommer ikke til å forlate Dortmund i sommer – selv om United eventuelt måtte ønske ham.

08.00: United droppet interessen sin i Ajax-stopper Matthis de Ligt etter at Uniteds speider, Marcel Bout, spådde at han kom til å legge på seg mye med årene. Det skriver Daily Mirrors United-journalist David McDonnell. De Ligts far skal visstnok være kraftig overvektig, og dermed spådde Bout at det samme kom til å skje med De Ligt – og derfor fikk ikke José Mourinho hente spilleren forrige sommer. I saken står det også at United er skeptisk til å betale 90 millioner pund for Napolis Kalidou Koulibaly.

Fredag 10. mai:

19:00: Benfica skal være klare til å gi sensasjonen Joao Felix en kontraktstilbud på 2.1 millioner euro i året for å sikre seg spissens tjenester én sesong til. I den kontrakten skal det også en utkjøpsklausul på 103 millioner euro. Det er the Mirror som melder dette.

19-åringen har 18 mål og elleve målgivende i alle turneringer denne sesongen.

10.20: Det har florert rykter om at United er i førersetet i kampen om Swansea-unggutten, Daniel James (21). Nå melder Sky Sports at United skal være veldig nær ved å signere lynvingen for 15 millioner pund. James har fire mål og ni assist for waliserne denne sesongen.

BBC sin United-journalist, Simon Stone, melder derimot på Twitter at det ikke er noen form for avtale mellom klubbene – ennå.

09.15: Jakten på en midtbanespiller fortsetter for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Nå skal Real Madrids defensive midtbanespiller, Marcos Llorente, være lysten på å forlate Los Blancos grunnet lite spilletid. United og Arsenal skal stå først i køen hvis Real Madrid åpner for salg. Det er spanske AS som også melder dette.

07.30: Spanske AS skriver at Philippe Coutinho, som har slitt for Barcelona denne sesongen, kan være høyaktuell for et salg derfra om noen byr 100 millioner euro. United har tidligere blitt koblet til brassen.

07.20: Tidligere denne uka ble det meldt at Manchester City skulle være klare favoritter til å sikre seg Sporting Lisboas målfarlige midtbanespiller Bruno Fernandes, men flere kilder rapporterer nå at det er feil – og at United fortsatt er en aktuell destinasjon. ESPN er blant dem som skriver at han er høyaktuell, som en av fem nye spillere til United i sommer. Fernandes har 30 mål og 17 målgivende på 50 kamper fra midtbanen denne sesongen. The Sun er blant flere som rapporterer at han kan være tilgjengelig for 50 millioner pund.

Torsdag 9. mai:

17:40: Tidligere fotball-journalist Ian McGarry kunne i The Transfer Window Podcast fortelle at Paulo Dybala er på veg til Manchester United. Hans kilder forteller ham at Manchester United har sagt seg villige til å betale utkjøpsklausulen på 86 millioner pund, at kontakten er opprettet og at klubbene er enige i at en handel kan skje i sommer.

Argentineren har slitt med spilletid og spillestil etter at Cristiano Ronaldo kom til den gamle damen før inneværende sesong.

Du kan høre podkasten her.

10.15: Manchester United skal være interessert i å hente PSG sin midtbanespiller Adrien Rabiot som erstatter for Paul Pogba, skriver L’Equipe  (via Sport Witness)

Rabiot har ikke ønsket å signere en ny kontrakt med PSG og har vært ute i kulden det siste halvåret. Barcelona har tidligere signalisert interesse, og flere klubber kan komme på banen ettersom Rabiot vil forlate PSG gratis.

08.35: Ander Herreras overgang til PSG vil snart bli bekreftet, melder Mirror. Herrera skal ha blitt enig med den franske storklubben om en ukelønn på 160.000 pund og står fritt til å forlate United som Bosman-spiller 1.juli.

Herrera ønsket nærmere 200.000 i ukelønn i United, men klubben var ikke villig til å imøtekomme det lønnskravet. I stedet forlater nå, etter alle solemerker, spilleren som ble Louis van Gaals første spillerkjøp nå United uten at klubben sitter igjen med en eneste penny.

08.20: Etter onsdagens dramatiske tap mot Tottenham er det forventet at Ajax-kaptein Matthijs de Ligt er på vei bort fra klubben. 19-åringen vil være blant de mest ettertraktede spillerne denne sommeren, men han skal allerede ha takket nei til United, skriver Mail

Vi har sett lignende saker andre steder og Mail sin kilde er den spanske avisen Marca.

Onsdag 8. mai:

20:30: Den nasjonale italienske avisen La Gazzetta dello Sport (på italiensk) hevder at Alexis Sánchez ønsker en retur til Serie A. Avisen påstår at chilenerens agen har tilbudt klienten sin til Inter, som også tidligere har vært interesserte i ham.

Nå øyner den blå delen av Milano muligheten, og ønsker å hente spilleren om økonomien står dem bi.

15:21: Vanligvis velinformerte David McDonnell skriver i Daily Mirror at Ole Gunnar Solskjær ikke kommer til å selge Anthony Martial denne sommeren.

Solskjær er, til tross for at Martial ikke har imponert veldig i 2019, og til tross for spørsmålene rundt franskmannens innstilling, klar til å gi ham enda en sesong for å bevise at han har det som skal til for å kunne levere for Manchester United.

Solskjær skal ha blitt irritert av franskmannen, og vet at han er kapabel til å få til mer, men har ikke gitt opp håpet om å få ut potensialet hans.

08:16: Spanske SPORT omtaler angivelig enighet mellom Juan Mata og Barcelona. Les mer om det i denne saken.

08:06: Vi nevnte onsdag James Robsons rapport om at United igjen vurderer Harry Maguire, og Robson er ikke den eneste tidligere Manchester Evening News-journalisten som melder om dette. Rob Dawson skriver at kilder har fortalt ESPN at United er klare til å ta frem igjen Maguire-interessen denne sommeren.

Mourinho ønsket seg også Maguire, men Leicesters høye verdsetting av stopperen gjorde at det ikke ble noe av i fjor.

Ellers skriver Dawson at ethvert forsøk på å signere en stopper vil avhenge av at United blir kvitt en stopper – med Marcos Rojo og Eric Bailly de mest åpenbare kandidatene siden det er en viss interesse for de to, i tillegg til at de ikke nylig har signert ny kontrakt. Å selge Lindelöf er naturlig nok ikke særlig aktuelt.

Tirsdag 7. mai:

22.21: Angående det tidligere Daniel James-ryktet: Manchester Evening News skriver at United ikke har vært i kontakt med spillerens representanter, og de mener også at det ikke er topp seks-interesse for spilleren akkurat nå. De skriver at det uansett stemmer at United ønsker å få inn unge talenter fra Storbritannia, og nevner interesse for Aaron Wan-BissakaDeclan Rice og Callum Hudson-Odoi.

21.34: En litt annerledes Ander Herrera-melding enn den fra tidligere i dag: Det hevdes fra Spania at Herrera er enig med PSG om en fireårskontrakt, og at bare bekreftelsen mangler. Les mer her.

13.30: United skal være favoritter til å sikre seg Swansea-kant Daniel James. 21-åringen har imponert for klubb- og landslag og skal være tilgjengelig for cirka 10 millioner pund, skriver Daily Mail. James har en sesong bak seg på Championship-nivå.

13.20: Magasinet France Football omtaler nå Ander Herreras sannsynlige overgang til PSG som en «interessant mulighet» heller enn en overgang som er i boks. Det skrives at samtalene med PSG kan være noe som skjer for å legge ekstra press på United fra Herreras side, gjengir Sport Witness. Hvis dette stemmer så kan det tyde på at dette ikke er fullt så avklart som mange har tenkt.

13.10: United vurderer et rekordbud på Leicester-stopper Harry Maguire. Det skriver United-journalist James Robson i Evening Standard, som tidligere altså jobbet for Manchester Evening News. Dette fordi Napoli foreløpig har avfeid Uniteds forsøk på Koulibaly, mens United også følger med på situasjonen rundt Raphael Varane og også har speidet mye på Skriniar og Romagnoli. Forrige sesong så ville ikke United-topp Ed Woodward vurdere et bud på 60 millioner pund for 26 år gamle Maguire.

13.00: Daily Mail har skrevet en sak hvor de mener det er tvilsomt om United kan klare å få kloa i Borussia Dortmund-stjernen Jadon Sancho etter at neste sesongs Champions League-plass røk. Det skal imidlertid sies at saken ikke er skrevet av noen av avisas journalister som følger United tett.

08.30: Vi har nå samlet alle tirsdagens skriverier om Anthony Martial i en egen sak. Les den her: – Solskjær er i ferd med å miste tålmodigheten

07.40: United-journalisten i The Times, Paul Hirst, skriver også om Anthony Martial – og at Solskjær mener at han ikke alltid gir sitt beste både på trening – og av og til heller ikke i kamp. De konkluderer imidlertid ikke med annet enn at Solskjær er i ferd med å miste tålmodigheten med franskmannen, og at han må kjempe for å overbevise Solskjær om at han fortjener en plass i førsteelleveren neste sesong.

07.30: Daily Star lytter vi ikke veldig til, men deres sjefsskribent på fotball, Jeremy Cross, skriver at Ajax-spiller Matthijs de Ligt har sagt nei til en overgang til United. United ønsket å tilby Ajax 60 millioner og spilleren selv 250.000 pund i uka over fem år – noe som hadde gjort ham til den best betalte tenåringen i verden.

07.20: Anthony Martial kan bli solgt i sommer. Det skriver The Suns United-journalist Neil Custis. Det skal være dårlige holdninger på trening som er årsaken.

Les også: Slik tar agentbyrået Martial i forsvar

Daily Mails United-journalist Chris Wheeler skriver imidlertid at det er usannsynlig at Martial selges siden så mange andre skal bort – men at franskmannen skal få slite med å overbevise Solskjær om at han er rett mann.

07.10: Samtidig skriver ESPNs franske fotballjournalist, Julien Laurens, at kilder har fortalt ham at Paul Pogba uansett kommer til å presse på mot United for å komme seg ut i sommer. United har kontroll på Pogba frem til 2022, siden kontrakten går til 2021 og United også har en opsjon som gjør at de kan forlenge den til 2022.

07.00: The Telegraphs United-journalist, James Ducker, skriver at United radikalt må endre sitt priskrav på Paul Pogba hvis Real Madrid skal være interessert i å gjøre en avtale. Uniteds krav skal ligge på 160 millioner pund. Real Madrid håper nå at Pogba selv skal fortelle United at han vil vekk, og det kan være at spanjolene ser for seg en overgangssum på om lag 100 millioner.

Mandag 6. mai:

18.50: Tidligere i dag refererte vi til rapporter i Portugal om at Bruno Fernandes står mellom United og City. Nå melder Sky Sports at midtbanespilleren i Sporting Lisboa ender hos de lyseblå. Samtidig skriver Daily Mail at City er i forhandlinger med den portugisiske klubben.

12.38: Det har versert rykter om at United har snakket med Rio Ferdinand om en sportsdirektørrolle – eller snarere en rolle med jobbtittelen «teknisk direktør» – og Samuel Luckhurst skriver for Manchester Evening News at Ferdinand har reservasjoner mot å ta på seg jobben.

Ferdinand skal nemlig være skeptisk til å flytte familien fra London til Manchester. Hans kone døde av kreft i 2015, og Ferdinands hovedprioritet er at barna (12, 10 og 8 år) skal ha det bra.

12.34: Italienske Calciomercato.com hevder at United prøver å få tak i Juventus’ Paulo Dybala, som ikke skal ha det beste forholdet til Juve-manager Allegri. Bayern og Juve-rival Inter nevnes også som mulige Dybala-destinasjoner. Det nevnes at interesserte klubber må ut med over £85 millioner for argentineren.

Vi ville tatt det hele med en klype salt – gjerne en gigantisk klype – siden Calciomercato ikke er en særlig pålitelig kilde.

09.12: Portugisiske A Bola (her gjengitt av Sport Witness) melder at Sporting-midtbanespiller Bruno Fernandes kommer til å flytte til Manchester i sommer (til tross for at det også er interesse fra Liverpool, Tottenham, Arsenal, Juventus, Chelsea, Inter og Paris Saint-Germain) – og at spørsmålet nå handler om han ender i City eller United.

Ifølge rapporten skal Solskjær ha forlanget at 24-åringen blir signert i sommer, og det er ikke så vanskelig å skjønne hvorfor når en ser på spillerens sesongstatistikk. Søndag scoret han hat-trick mot Belenenenses, i tillegg til at han hadde en målgivende pasning, og han står dermed med 31 mål og 17 målgivende pasninger for Sporting denne sesongen. Det er solid for en midtbanespiller.

Vi minner uansett om at portugisisk presse innimellom kan være litt overivrige.

Powered by Labrador CMS