Kveldens ukjente keeperreserve

Når United møter Shrewsbury mandag kveld, skjer det etter alt å dømme med 18 år gamle Dean Henderson på benken.

Publisert Sist oppdatert

Med David De Gea fortsatt skadet, får Sergio Romero fornyet tillit etter sin glimrende inntreden i torsdagens bortemøte med Midtjylland. Så langt er alt greit.
Men hvem skal dekke opp dersom også dagens argentinske bursdagsbarn (fyller 29) skulle gå hen og skade seg? Det spørsmålet dukket ganske raskt opp da United returnerte fra Danmark og det umiddelbare fokus ble rettet inn mot mandagens FA-cupoppgjør.

Sam Johnstone ble sittende som ubenyttet reserve da Romero voktet buret i sesongens seks første kamper. Normalt ville han ha fått oppgaven med å varme benken på New Meadow.
Det er bare det at 22-åringen fra Preston – i likhet med så mange av lagkameratene – er skadet.

– Ok, da går vel plassen til Joel Castro Pereira, foreslår du kanskje, i visshet om at den 19 år gamle sveitsiskportugiseren tidligere i sesongen imponerte på utlån for Rochdale, og siden har spilt flere gode kamper for Uniteds U21-lag.
Nei, ikke han heller. Under oppholdet på Spotland benyttet nemlig Rochdale seg av Pereira mellom stengene da Bury kom på besøk til FA-cupens 2. runde. Det unge keepertalentet er dermed «cup-tied» og uaktuell for mer spill i denne turneringen så lenge 2015/16-sesongen fortsatt lever.

Dermed måtte Louis van Gaal grave enda dypere ned i keeperrekkene, på leting etter en som verken var skadet eller har vært involvert i FA-cupspill i inneværende sesong.
Til slutt fant manageren sin mann, men først etter å ha løftet blikket utenfor Aon Training Centre/Old Trafford.
18 år gamle Dean Henderson var nemlig utlånt til Stockport, klubben som til daglig hører hjemme i National League North. Nå har Van Gaal hentet den unge sisteskansen tilbake for å innlemme ham i troppen til 5. rundeoppgjøret mot Shrewsbury.

Personalia:

Navn: Dean Henderson
Født: 12. mars 1997, i Whitehaven
Posisjon: Keeper
Til United: 2011
Tidl. klubb: Carlisle

Fersk og uerfaren

dh
DEAN HENDERSON – lovende keeper.

Dean Henderson, som har landslagsfotball for England på U17-nivå, har selvsagt ingen tidligere erfaring fra spill med Uniteds førstelag. Ja, bortsett fra en kamp mot Rochdale i Lancashire Senior Cup i september, har han heller ingen erfaring fra klubbens reservelag.
Derimot sto han både fast og glimrende for klubbens U18-lag i fjor, mens han denne sesongen spilte fem av de seks kampene United var involvert i UEFA Youth League.

Henderson var utlånt til Stockport på en såkalt «ungdomskontrakt», noe som i låneperioden har gjort det mulig for United å regelmessig hente ham tilbake til klubbens kamper i U21-ligaen. Så langt har han imidlertid måttet nøye seg med å sitte på innbytterbenken.

Powered by Labrador CMS