– Jeg har drømt om dette hele mitt liv!

Dean Henderson holdt nullen i debuten.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag avanserte Manchester United fra ligacupens tredje runde etter å ha slått Luton Town 3-0 på Kenilworth Road.

Mange av oss gledet seg nok spesielt over at innbytterne fikset noen flere mål for oss, mens andre gledet seg mest over at vi holdt nullen.

Spesielt én mann gledet seg nok stort over akkurat det – Dean Henderson.

Henderson hadde kanskje ikke veldig mye å gjøre, men slo til med en god redning da det gjaldt (se bildet øverst i saken), og han må sies å ha kommet godt fra Manchester United-debuten.

– Keeperavdelingen har vært på et virkelig høyt nivå, og de er drevne og dedikerte folk. Dean måtte holde seg konsentrert, og vartet så opp med den redningen, sa Solskjær etter kampen.

– Det kunne ha blitt en straffekonkurranse eller noe enda verre, så Dean gjorde jobben sin veldig godt. Det er den jobben keeperne våre noen ganger må gjøre – å gjøre en redning når du trengs uten å ha hatt mye å gjøre før det. Alle har en sjanse til å kjempe om en plass på laget, og det er ikke noe annerledes for ham.

Hovedpersonen selv var en glad mann etter kampen.

«Jeg har drømt om dette hele mitt liv!! En utrolig følelse å gjøre debuten for klubben jeg elsker!! En «clean sheet» og en seier topper det hele!!!» skrev debutanten på sosiale medier etter kampen.

Henderson har lenge snakket om å bli United-keeper, og veien til debuten har vært lang.

23-åringen har vært i United siden 2011, da han som 14-åring kom til klubben fra Carlisle, og han har de siste sesongene vært på flere låneopphold, og han har hatt en klar tendens til å bli en skikkelig publikumsfavoritt i klubbene han har vært utlånt til.

I 2016 hadde han noen måneder i Stockport, før han i 2016/17-sesongen var en stund i Grimsby. Sesongen etter var han en sterk bidragsyter til en meget god Shrewsbury Town-sesong (til tross for at det endte med nedtur og tap i opprykksfinalen, selv om han reddet et straffespark på Wembley). Så ble Sheffield United hans hjem i to sesonger, og det endte med et opprykk og en status som overraskelseslag i Premier League, med Henderson som en nøkkelspiller i begge sesongene.

Gode låneopphold er ikke alltid nok – bare spør Sam Johnstone, som i 2018 forlot United etter låneopphold i sju forskjellige klubber (og han gjorde det bra hos mange av dem) – men Dean Henderson har virket å ha noe spesielt ved seg, og han har nå også vært med på flere A-landslagssamlinger, og blir sett på som en potensiell fremtidig England-keeper.

Henderson blir en spennende mann å følge med på i fremtiden, men akkurat er det viktigste at han debuterte ved å holde nullen mot Luton Town.

DEBUTANT: Dean Henderson.
Powered by Labrador CMS